Verdens beste ostekake!

Verdens beste ostekake!

 

·       Du trenger:

Bunn:

400 g smør
900 g søt havrekjeks -3 pk Bixit

Fyll:

300 g melis

3 ts vaniljesukker

3 pk sitrongelépulver

7,5 dl kokende vann

9 dl lettrømme

600 g kremost

9 dl kremfløte

Gelélokk:

7,5 dl kokende vann

3 pk bringebærgelépulver

Slik gjør du:

 

  1. Start med å finne frem en stor langpanne ca. 30 x 40 cm, kle den med bakepapir. Rydd en hylle i kjøleskapet og sjekk at du får plass til langpannen der.

Kjeksbunn:

  1. Knus gjerne kjeksen i en food processor (kan å knuses for hånd) og ha kjekssmulene i en bolle. Smelt smøret. Bland kjekssmulene godt med det smeltede smør.
  2. Ha kjeksblandingen i langpannen og klem kjeksen jevnt utover hele bunnen. Jeg pleier å bruke baksiden av en spiseskje eller en liten kjevle for å dytte og klappe kjeksbunnen jevn og flat. Sett langpannen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.

Ostefyll:

  1. Løs opp sitrongelépulveret i det kokende vannet. Avkjøl geléblandingen til den er kald, men fortsatt flytende.
  2. Finn frem en stor bolle og ha rømme, kremost, melis og vaniljesukker i bollen. Pisk blandingen jevn med en håndmikser.
  3. Når geléblandingen er avkjølt, blandes den med ostemassen. Rør godt så alt blir ordentlig blandet sammen.
  4. Pisk kremfløten til en tykk krem i en annen bolle. Visp kremen deretter inn i osteblandingen. Jeg pleier å bruke en stor ballongvisp til dette for å få blandingen jevn, luftig og klumpfri.

Gelélokk:

  1. Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl geléblandingen til den er helt kald, men fortsatt flytende.
  2. Hell geléen forsiktig over ostefyllet i langpannen.
  3. La kaken stå i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.
  4. Ta langpannen ut av kjøleskapet og hell i ostefyllet. Sett langpannen forsiktig tilbake i kjøleskapet og la kaken stå der og stivne i 4-6 timer, for best resultat la kaken stå over natten.

 

Ønsker du ikke lage ostekake i langpanne, så kan du halvere oppskriften, men da må du ha en stor springform. Jeg liker at kaken er høy og luftig, men ønsker du en litt lavere kake kan du bruke halv av halv oppskrift på ostefyllet.

 

Jeg bruker langpanne, da jeg ofte baker til dugnad og da er det greit med mye kake.

Pynt med ønsket bær eller frukter rett før servering.

 

 

 

ENJOY!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg