Osteiskake med karamellisert popcorn.

 

Osteiskake med karamellisert popcorn og karamellsaus.

Weekend pleasures..

Jeg kan virkelig anbefale denne iskaken om du har lyst å lage noe digg i disse karantene tider. Viktig å kose seg litt og ikke la oss påvirke alt for mye om det tragiske viruset som svirrer der ute. Lukk døren for noen timer og kos deg på kjøkkenet med barna eller kjæresten.

NYYYYT.

ISKAKE

Du trenger:

  • 1 pk m bixitkjeks
  • 3 egge
  • 3 dl sukker
  • 1 pk philadelphia
  • 3 dl fløte

Slik gjør du:

  1. Kjevl bixitkjeksen og ha den i en springform.
  2. 3 eggehviter og sukker piskes stivt
  3. 3 eggeplommer og philadelphia piskes sammen
  4. pisk fløten til krem
  5. Bland alt og ha i springform, topp med litt knust kjeks, frys og pynt før servering med karamellisert popcorn eller bær/sjokolade.

 

SALT KARAMELLSAUS

Du trenger:

  • 1,5 dl fløte
  • 50 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 ss vann
  • Grov salt

Slik gjør du:

  1. Varm fløte, smør i en gryte.
  2. Sukker og vann røres sammen i en liten stålkjele, kok opp uten å røre. La det koke på høy varme til det blir gyllent.
  3. Trekk kjelen av platen og rør inn den varme fløten og smøret.
  4. Sett kjelen tilbake på varmen, la karamellen småkoke i ca 3 min. Smak til med salt.
  5. Avkjøl og ha karamellsausen på toppen av kaken før du legger popcornet på. Spar litt av karamellsausen til å ha over popcornet.

 

KARAMELLPOPKORN

Du trenger:

  • 100 g smør
  • 100 g brunt sukker
  • 100 g lys sirup
  • ¼ ts natron
  • 1 ts salt
  • 75 g popkorn

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i tykkbunnet kjele.
  2. Rør inn brunt sukker og sirup, småkok på midels varme i ca 3 minutter uten å røre.
  3. Kok i 3 nye minutter, men rør hver 30 sekund.
  4. Trekk kjelen av platen og tilsett natron og salt..
  5. Rør godt sammen.
  6. Rør så inn popkornet.
  7. Dekk popkornet med karamell.
  8. Hell karamellpopkornet på stekebrett
  9. Stek på 150 grader (over og undervarme) i ca 6-9 min. Sjekk at ikke popkornet brenner seg. Avkjøl
  10. Brekk opp å ha på kaka rett før servering.

Gi meg gjerne en tilbakemelding om du tester den 🙂

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg