Ekstremsport.

 

Hestesporten har flertall av jenter. Hestejenter er tøffe, beslutningsdyktige ser lyst på livet og framtiden.

Det finnes mange fordommer mot dem som driver med hest og det blir sett på som en rikmannssport. Men det er mange måter å finansier det på, en trenger ikke å være rik. Er flere som hevder seg i sporten og rir på internasjonalt nivå som ikke eier egne hester. Så alt er mulig om en ønsker det sterkt nok.

Fakta er at det faktisk er en tøff ekstremsport, som krever at man er tøff, tørr å prøve, tørr å feile og ikke minst, IKKE gir opp!

Hestejenter er sunnere både fysisk og psykisk. Det at dem har og får selvtillit, tror på egne evner og framtid gir i seg selv bedre psykisk helse. Det er tidligere gjort forskning på at hestejenter bruker mindre rus, drikker og røyker mindre, samt utsetter seg i mindre grad for farlige situasjoner enn ungdom generelt.

Så vil noen si at å ri er en farlig situasjon i seg selv!

Ja det er ikke uten risiko å ri et levende dyr på flere hundretalls kilo. Men heldigvis er det sjeldent at det forekommer alvorlige skader. Så mulig at følelsen av spenningen, adrenalinet og risikoen ved å ri gjør at hestejenter ikke trenger å oppsøke risiko på mer usunne måter?

Ansvarsfulle.

Hestejenter lærer fort at i stallen må en ta mye ansvar, og dem må utføre hardt arbeid hver dag. Så dem lærer å stå på dag etter dag og ikke gi seg.

Hestejenter må håndtere vanskelige oppgaver, med store hester som veier flere hundretalls kilo. Dem lærer å lese situasjoner raskt, dem risikovurderer situasjoner og ikke minst lærer å handle raskt i situasjoner. Avgjørelser må tas fort når en hest på flere hundretalls kilo slår seg vrang. Hestejenter lærer fysisk hardt arbeid tidlig i sin karriere .

Når en holder på med hest, er det nødt til å være kontinuitet i ting, det går ikke an å være borte en dag fordi man har lyst til å gjøre noe annet en å gå i stallen eller er syk. Hesten må fores, møkkes hos og den skal ha daglig tilsyn.

Det sies at hestejenter blir de beste lederne!

Les også: Landsstevne

 

Følg meg gjerne på Instagram, facebook eller snapchat

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg