Dalgona Kaffe

 

Med kun 4 ingredienser får du en fancy og nydelig kaffe du kan servere hjemme.

Dalgona Coffee er en populær drikke å lage i disse karantene tider, Tuva hadde sjokolade saus i sin, tror hun testet ut med karamellsaus å. Er en fordel å «rulle» sjokoladesausen/karamellsausen rundt i glasset før du har i isbiter og melk.

Jeg oppdaget denne kaffen på instagram hos Alt Aseatisk, men Dalgona Coffee stammer fra det koreanske godteriet og street-snacksen som heter dalgona.

Jeg har valgt å bruke stavmikseren, men du kan også piske for hånd om du ikke har maskin.

 

 

Du trenger:

  • 5 ss pulver kaffe
  • 5 ss sukker
  • 5 ss varmt kokt vann
  • Melk
  • Isbiter (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Bland sammen kaffepulver, sukker og varm kokt vann i en stor bolle
  2. Bland litt med en skje før du begynner å piske med stavmikser/håndmikser
  3. Ha først på lav hastighet i 1 min
  4. Deretter øker du opp til medium i 2 min
  5. Så helt til slutt 2 min til på høy hastighet

Da vil dalgona skummen se slik ut > Luftig og sticky i konsistensen 🙂

 

Jeg bruker 2 store glass, men denne oppskriften rekker også til 3-4 mindre glass. Fyll glassene med isbiter og fyll 2/3 av glassene med melk. Bruk en skje eller en liten slikkepott og legg skummen over melken.

Så er det bare å nyte denne populære Dalgona kaffen.

Bland Dalgona skummen og melken godt sammen for en rik smak, eller blandes litt opp om du foretrekker tydelige kontraster i smakene.

 

  • Du kan også lage mindre eller større mengder. Husk å ha lik mengde av kaffe, sukker og varmt vann.
  • Merk at det går fint å lage uten maskin, men det går raskere dersom du f.eks. lager med 2 ss av hver ingrediens.
  • Ferdig pisket skum kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager, og ferdig blandet kaffe uten is kan også oppbevares noen dager om du ikke drikker opp!

 

 

Da ønsker jeg dere en riktig fin tirsdag, og tagg meg gjerne i dine bilder om du tester denne på instagram 🙂

#cheesieos @cheesieos

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg