En “rosablogger”

“Rosablogger?”

Hva er en “rosablogger”

Jeg synes mange bruker “rosablogger” som noe nedsettende mot ALLE som blogger.

 

Er alle som blogger en rosablogger? NEI, mener jeg. Men mange som blogger blir stemplet som rosabloggere og blir satt i bås. Mange som blogger og lever av blogg blir sett på som noe negativt av mange! Men hvorfor?

«Rosablogger» brukes om blogger med temaer som typisk har vært sett på som jentete: mote, interiør, makup, silikonpupper osv.

Blogg betegnes som en form for personlig journal eller dagbok som publiseres på internett. Jeg startet å blogge i 2008 når jeg ble separert, bloggen ble min dagbok og var terapi for meg. Min journal om mitt liv.

influencer betyr «påvirker». Ordet blir særlig brukt i reklame og mediebransjen som samle-navn på opinionsledere og andre enkeltpersoner som ytrer seg offentlig på sosiale og i andre kanaler for å påvirke holdninger og handlinger hos lesere og tilhengere med samme interesser.

 

Jeg tror at det er når blogg kom for fult i Norge, så var det unge jenter som satt på jenterommet og hadde store drømmer, silikon pupper , duck lips og ble sett på som dumme. Men se på mange av disse jentene i dag! Se hva dem har oppnådd, flere er noen av Norges største  influencere og har flere lesere en Norges største aviser. Dem er samfunnsengasjerte, står opp for de svake, roper høyt om viktige saker som andre ikke tørr ta stilling til eller tørr snakke høyt om. “rosabloggere” har fått en stemme!

 

Hva mener du betegner en “rosablogger” ?

 

Jeg har funne mange flotte blogger som absolutt bør ha en stemme og skriver bra!

Her skal du få tips til noen flotte blogger:

Rakablakk:

Rakablakk skriver om gjeld. Her er introen hennes: 

Denne bloggen skal handle om gjeld. Et ganske forferdelig ord som er forbundet med mye skam og ubehag. Hva er gjeld? Kort fortalt er det noe du skylder andre. For det meste i form av penger. Så på denne bloggen, og i andre sosiale medier som instagram, facebook og youtube, vil jeg dele med dere min reise med sekken full av gjeld. Det er en grunn til at programmet Lukusfellen har gått i hele 12 sesonger. Norge er et av verdens rikeste land, men også det landet med høyest persongjeld pr innbygger. Jeg er her for å fortelle deg at gjeld er noe vi alle kan jobbe oss ut av. Det er slett ikke så håpløst som du tror.

Lykkelig Deprimert.

Lykkelig deprimert skriver om matglede, overgangsalderen, og livet. Dette skriver hun på bloggen sin:

Det blir matglede, bakelykke, trening, helse, overgangsalder, reiser, kjærlighet og jentesnakk. Sydd sammen med et humoristisk skråblikk på livet.

 

 

 

Lyst å følg hverdagen min på Facebook, Instagram eller Snapchat

 

Les også: Storm i et vannglass!

 

Ønsker alle en flott kveld <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg