FRA TOPP TIL TOPP!

 

Fra fjelltopp, til fjelltopp i skjønn harmoni?

Nesten alle jeg kjenner har norgesferie, hvor målet er å bestige alle Norges fjelltopper. Ikke bare er det kø på riksveien fram til toppene, men toppene må bestiges i kø også. For du skjønner det er 5,368 millioner mennesker i Norge og det er 50% av dem som er på veien eller på vei opp til en topp. For i år skal fjellet og naturen nytes folkens!

 

 

 

Jeg derimot foretrekker å løpe fra hage til hage i en ny sommerkjole med en 3 liter rosèvin under armen, men inni mellom i denne «høstferien» (les: sommerferien) så må jeg bytte ut rosèvin med en liten kaffekanne og en stor flaske med bailys, sommerkjolen byttes i ull longs og raggsokker for å holde på varmen.

Når alle streber etter å bestige en ny topp og står i kø på vei opp til toppen, så skal jeg nyte et glass eller tre med gode venner, naturen nytes i hagen i år.

 

Riktig god sommer til dere alle 😊

Følg meg gjerne på instagram! 

 

 

HVA SKJER?

Hva skjer!?

Hva skjer her på palmekysten? Hvor blir det av bølgeskvulp og måkeskrik, sol og blå himmel? Har sommerferie og det føles som jeg har høstferie nå. Det er noen der oppe som slipper ned store mengder med vann over det blide Sørlandet, det er surt og kaldt.

Jeg ser på minner fra 2018 og 2019 på snapp, da var det varmt, sol og mye bading. Måtte ofte avkjøle oss i sjøen. Hestene måtte ries inne i ridehuset, eller ute tidlig på morgenen eller seint på kvelden pga varmen.  Nå rir vi inne i fare for å få «neglebitt» eller drukne i regnet.  Neste uke reiser vi til Drammen på stevne, så håper at været er bedre der.  Er første gang Tuva skal starte på gressbane, så blir spennende og se hvordan det kommer til å gå. Vi må få skodd om hesten i løpet av uken, da hun må ha sko som vi kan sette på brodder i.

Les også Kortvarig lykke!

 

Vi har hatt noen fine dager inni mellom, så vi skal ikke klage så veldig høyt. Men vi er så godt vant med fint vær, sol og varme i juli. 

Sommerferien ble kanskje litt annerledes for deg i år? Tror den er veldig annerledes for veldig mange og jeg tror vi er flest som foretrekker Norgesferie denne sommeren pga covid-19.

Jeg ble veldig nysgjerrig; Hva er norsk sommer for DEG, og hva er dine beste tips for en sommer i Norge?

Hva er sommerferie for deg?

For mange er ferie synonymt med å reise bort, gjerne til utlandet for å føle ferieånden. Det trenges skifte av omgivelser for å kunne legge stresset hjemme bak seg, glemme regninger og jobb og bare nyte nuet.

Andre igjen elsker å tilbringe ferien på hytta. Det er blitt en slik friplass, når man er der så eksisterer bare livet på hytta, ikke hverdagen. Man kan fylle dagene med selv valgte aktiviteter og endelig leve ut lengselen etter å bestemme over sin egen tid.

For noen holder det å kunne pusle rundt hjemme. Dra på nærliggende strender, lese gode bøker ute på terrassen eller i godstolen med et velsmakende glass hvitvin.

For meg er sommerferie – Sørlandsommer, med solvarme klipper, ferske jordbær, båtis og krabbeteiner, sjømat og bølgeskvulp, kanskje litt hvitvin i glasset.  Gjerne en festival og konserter med gode venninner. En tur i dyreparken og ikke minst nyte strandlivet. Bare få være sammen med dem som betyr mest for meg – kvalitetstid.

Båtliv, camping og bilferie er heller ikke å forakte. Det blir mye hestelukt i nesa og stallarbeid med datteren i sommer månedene, konkurranser og treningssamlinger.

Jeg elsker å komme meg bort hjemme fra, det å få sett nye ting, nye innputt, inspirasjon, nye omgivelser og ikke minst glemme hverdagen for en stund og være 100% til stedet i nuet. For det om jeg elsker å komme meg ut av huset, så trenger jeg ikke reise bort, bort. Men bare det å komme seg ut av huset og gjøre ikke hverdagslige ting hjelper og er ferie for meg.

Etter mange år med utstilling av hund, så er vi vant med camping og mange mil i bil, det har å sin sjarm.

Jeg foretrekker å være hjemme i sommerferien, vi bruker jo normalt å ha sydentemperaturer fra mai til ut august. (men ikke i år!) Sommeren bruker vi til utflukter i egen kommune. Drar til plasser vi normalt ikke er så ofte, som for eksempel dyreparken, Lindesnes fyr, Mandal, Lillesand, gjerne en tur over dammen på besøk (Danmark) Vi har så mange fine plasser og strender i nærområdet, så foretrekker heller å reise bort på høsten/vinteren.

 

Ønsker dere alle en riktig god sommer!

Følg meg gjerne på instagram

LONG TIME, NO SEE!

Heisann!

Vet det er utrolig lenge siden jeg har blogget nå, grunnen til dette er at jeg ikke har hatt motivasjon. Formen har ikke vært helt på topp etter at jeg holdt på å stryke med i vinter. Jeg har startet å jobbe 100% igjen og det er digg å være tilbake på jobb. Det skjer så mye gøy om dagen. Mange nye ansatte i teamet og kompetansen på klinikken er hevet betraktelig. Det er veldig gøy å være på jobb, men merker at når jeg kommer hjem, så har jeg brent mye av kruttet. Jeg bare elsker jobben min.

 

Jeg håper at jeg klarer å være litt mere aktiv her inne framover. Først skal jeg freshe opp bloggen litt. Nytt profilbilde, banner osv.

 

Jeg har bestemt meg for å legge ned oppdrettet mitt eller sette det på pause for en stund. Jeg har lyst å fokusere på meg selv og ungene, blir ganske så låst med valpekull hjemme. Jeg har noen tisper som er på fòravtale som jeg kommer til å ha kull på når det passer for meg. Situasjonen i vinter der jeg ble så syk og det var vanskelig å få noen til å passe alle hundene, gjorde avgjørelsen noe lettere.  Tuva har lyst å ut og konkurrere mere, da holder det å ha med seg en hund. Aicha får bli, hun er ikke så enkel å omplassere. Samt at det er hyggelig for meg med selskap når ingen av ungene er hjemme.

 

Ønsker dere en fin lørdag 😊

Følg meg gjerne på instagram

 

Her er litt bilder fra siste konkurransen til Tuva og Starstruck, der dem fikk en 2 og 4pl.

Tuva kan du følge på hennes instagram her!