Godt nyttår 2020

Livet byr på mere spenning,

fart og fest og mang en vending.

Her er dagen, her er året!

Pakk det opp og sett av gårde!

Nå er året snart det forrige,

og æ veier de tankan æ har.

De lette tar æ med mæ,

de tunge kan bli der de var.

Skål for et nytt år – nytt tiår faktisk og en ny mulighet for oss til å gjøre det riktig.

Ønsker alle mine venner et riktig Godt Nyttår❤

Dagen før dagen.

Ting blir sjelden slik man planlegger, sies det. Det er ikke det at jeg planlegger så ekstremt mye, eller på detaljnivå. Men i livene våre har vi, foruten min sykdom to ganger og de følgende det medførte, stort sett fått gjennomført ting slik vi hadde planlagt og tenkt. Julefeiringer er intet unntak. I år går ikke ting slik som jeg hadde planlagt.

Tuva har logge med influensa i 4 dager nå, Birger jobber for fullt med huset sitt i håp om å kunne ferie nyttårsaften der.

Selv er jeg ikke særlig i form, sterke medisiner gjør at jeg blir sløv, trøtt og uvel. Jeg har vært i en slags zombie-tilværelse i nesten 2 uker. Fortsatt føles alle dagligdagse oppgaver tunge. Å stå, dusje eller lage mat, tømme oppvaskmaskinen eller vasketøy er en stor utfordring. Jeg vet jo at det kommer bedre tider. Men jeg håper de kommer litt kvikt, med tanke på at det faktisk er julaften i morgen.

Jeg er så heldig å ha å mange fantastiske venninner i livet mitt, dem har vært her og tatt julevasken for meg, bakt til meg og vært privat sjåfør så jeg har kommet meg til legen for kontroll og andre gjøremål, som å handle julegaver. Første turen ut etter siste sykehus opphold var fredag 20. Da fikk jeg handlet julegavene, må si jeg ikke husker alt hva jeg har kjøpt, da jeg hadde nok med å klare å komme meg fra butikk til butikk.

Jeg har fått mange telefoner og meldinger som jeg ikke har hatt ork eller energi til å svare på. Den lille energien jeg har, bruker jeg på barna og mine venninner. Dem som kjenner meg, vet jeg ikke orker å prate om sykdom og meg selv, jeg liker å fokusere på det som er positivt i livet, ikke all negativiteten som finnes rundt oss.

Å skrive er litt som terapi for meg, lettere å skrive en å snakke om sykdom. Men siste 6-8 ukene har jeg ikke klart å blogget heller. Jeg har for det meste vært senge liggende, har ikke hatt krefter til å komme meg opp. Jeg har fått mat intravenøst, da jeg ikke har klart å holde på maten.

Ting blir satt litt i perspektiv når en blir så alvorlig syk og en ser døden i øynene. Du vet hva og hvem som betyr noe for deg og en ser hvem som bryr seg og er der for deg i en slik vanskelig periode.

Når en blir lenket til sengen i ukesvis så begynner bekymringene å ta helt over, jeg tenker på helse, økonomi, ting som kan gå galt i framtiden, jobb og barna. Bekymringene tar helt over når en ligger ensom på sykehuset og ikke er i stand til annet en å tenke. Det går ut over nattesøvnen, klarte ikke være til stede i øyeblikket og jeg følte jeg mistet kontrollen på livet mitt.  Dessverre når bekymringene tar over, blir det tankekjør, som gjorde meg lammende, dessverre så har du ikke så mye annet en tanker når du ligger alene isolert på sykehuset. Dagene blir lange og tankene tar overhånd. Jeg klarte ikke konsentrere meg, jeg var mindre til stede i øyeblikket og mindre oppmerksom på dem rundt meg. Jeg nektet å innse hvor syk jeg faktisk var og se alvoret i det.

Spisebordet er pyntet til morgendagens middag, mangler bare litt grønt om skal på 🙂

I morgen skal jeg, Tuva og Birger lage julefrokost, se julefilmer før vi tar en tur i stallen med litt ekstra gulrøtter til hestene og kose oss litt med dem. Før vi drar hjem og lager julemiddag, Birger skal ha biff, Tuva skal ha ribbe og jeg skal prøve meg på pinnekjøtt.

Matlysten min er ikke på topp, jeg går på sterk antibiotica og morfin, det gjør at maten ikke smaker. Alle smaksløker og lukt forsterkes, ikke noe smaker som før.

Jeg er bare så takknemlig for at jeg får feire julen hjemme med mine flotte barn, selv om ikke alt i huset eller julen ble som jeg hadde lyst til at det skulle være eller ble som planlagt. Viktigst er at jeg får være hjemme sammen med dem som betyr aller mest for meg ❤️

Julesokkene er hengt opp og venter på at Nissen skal komme i natt.

Uansett hvordan du har tenkt å tilbringe årets siste dager, så håper jeg de inneholder mye kos og hygge, venner, familie, god mat og drikke og ellers akkurat det du måtte ønske at høytiden skal handle om❤️

Tusen takk til alle følgere og venner, forhåpentligvis skal vi fortsette og motivere og inspirere hverandre i 2020

Tusen takk til dere alle for mange fantastiske bidrag i året som har gått❤️

Stor juleklem fra meg ❤️

Nå kan julefreden senke seg, jeg avslutter denne dagen med en varm kopp kakao og litt julefilm på tven.

Julefreden er kommet.
GOOOD JUL.

Følg meg gjerne på instagram eller snapchat