Måned: oktober 2019

Halloween.

Halloween.

Når høstmørket legger seg her i Sør og oktober nærmer seg slutten, da er det tid for årets skumleste høstkveld – nemlig Halloween.  Vi gikk ikke knask eller knep i år, ungene er blitt for store. Men vi pyntet og lagde gresskarlykter. Det blir vi aldri for store til å gjøre. Vi pyntet ute og satte fram godteri, klart til kvelden i håp om få besøk på døra. Men det er ikke så mange små barn i denne gata vi bor, så det kom ikke noe besøk på døra.

Men gøy uansett med kvalitetstid med begge «ungene» mine og en fin aktivitet å gjøre sammen. Ekstra stas er det for Tuva når storebror orker å være med på det, alle skulle hatt en slik storebror <3

 

Mine fine <3

Legger med noen bilder fra bursdagsbordet til Tuva. Hun hadde flere av jentene på overnatting, så det ble en koselig frokost på morgenen å 😊

Gi meg gjerne en tilbakemelding på hva dere synes om bord pyntingen min 😊

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ønsker dere alle en fin Halloween <3

 

 

Tromsø turen tok knekken på meg!

Etter Tromsø turen har jeg vært helt utslått, feber, hoste, sår hals og kraftig forkjølelse. Var hos legen i går og fikk medisiner mot denne influensaen som har slått meg helt ut.
Mandagen etter at jeg kom hjem så var jeg helt fin når jeg sto opp på morgenen, litt sliten etter helgens festligheter så klart.

Dro på jobb og bare i løpet av noen timer gikk jeg fra å være helt frisk og rask, til å føle meg syk. Frysninger, feber, hodepine, tørrhoste, vondt i tenner/kjeve og det verket i hele kroppen. Nesen ble bare tettere og tettere, hodet var som bomull og halsen ble bare mer sår, jeg hadde en uimotståelig trang til å dra hjem og holde sengen. Har ikke klart å blogge, følge Tuva på trening eller legge noe ut på instagram/snapp – da vet dere hvorfor det har vært så stille på denne fronten i det siste.

 

Etter å ha vært hos legen i går, fikk jeg beskjed om å komme meg hjem og legge meg ned, for det finnes ingen måte å lure seg unn influensaen på når du først er smittet. Legen sier når jeg er så slått ut og i den tilstanden jeg er i, med feber, slapphet, verking i muskler og ledd – så kommer dette til å vare i 7-10 dager minst. Har vært slik i 10 dager nå, men kan ikke si at jeg føler meg så mye bedre.

Jeg har jo logget rett ut etter at vi kom fra Tromsø, jeg har ikke klart å fungere på noen plattformer. Klarte å gjennomføre en bursdagsfeiring for Tuva, men lå da rett ut resten av den helgen.

Så fram til fredag skal jeg legge meg tilbake på putene med god samvittighet og bare la «huset flyte» Fredag skal jeg på dagstur til Oslo, så håper virkelig at formen er bedre til da. Så kan signere på at mange dager har vært en jævlig kamp for å holde hodet over vannet!

 

Har du noen gode kjerringråd på hvordan bli kvitt denne influensaen? Ja da tar jeg i mot tips 🙂

Elisabeth

 

Les også: Denne kurerer “gruff” !

 

Høyt opp på listen over mest næringsrik mat.

Viste du at gresskarkjerner rangeres høyt opp på listen over mest næringsrik mat. Det er en god kilde til magnesium, sink, kalium, jern og den essensielle fettsyren ALA omega. Samt B og E- vitaminer. I tillegg har de et stort mangfold av antioksidanter og proteiner. Gresskarkjerner er anti-parasitt og bidrar til å ta knekken på sopp og parasitter.

Gresskarkjerner inneholder over 20 % proteiner og er spesielt rik på aminosyren tryptofan.

Etter halloween og gresskar skjæring, så er det fint å kunne bruke gresskarkjernene til noe. Ungene mine og jeg elsker disse og spiser det som snacks. Tuva har det med i nisten på skolen, jeg har det i salat og små spiser gjennom dagen på dem.

Slik gjør du:

  1. Rensk og vask gresskarkjernene, la dem tørke/renne av seg.
  2. Rist gresskarkjerner i stekepannen uten fett. De trenger ikke mange minuttene på høy temperatur før du hører en «poppelyd». La dem poppe noen minutter mens du rister pannen før du skrur av ovnen. Kjenn på den gode lukten ristede gresskarkjerner gir.
  3. Strø over himalayasalt eller havsalt og rist pannen et par ganger før du heller over på ei stekeplate så dem får avkjølt seg. Ha dem så over i ei skål.
  4. Du kan å bruke andre krydder med feks urtesmak eller indisk smak – curry, chilli, fennikel, koriander, kardemomme og sort pepper smaker DIGG!
  5. Det kan oppbevares på benken i ukevis. De smaker godt på salater, eller i retter du trenger litt crunch. Ristet gresskarkjerner er også godt å spise kun som snacks.Les også: Halloween

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram

Fjortisalarm!!!

Fjortisalarm!!!
Tenk at minste hjerte mitt blir 14år❤️
Du har et hjerte av gull, æ e så uendelig stolt av dæ.

Snill som dagen er lang, arbeidsom, pliktoppfyllende og hjelpsom med alt og alle – fortsett slik og du vil nå langt i livet❤️
Dagen i dag skal feires med alle venninnene dine fra stallen🐎❤️
Utrolig glad i deg jenta mi❤️

 

Fineste lille hjertet mitt <3

 

 

 

 

 

Hver bursdag så forventer begge ungene å få kake servert på sengen. Tradisjoner holdes ved like, om du blir 3, 14 eller 20 år <3

 

GRATULERER MED 14-ÅRS DAGEN JENTA MI <3 LOVE YOU!

 

Er meningsløst å bli gammel når man føler seg så ung!

Den Tromsøturen har virkelig tatt knekken på meg. Tålte ikke den friske lufta, har logge med feber, hoste og ordentlig forkjølet.

 

Ryddet og vasket huset, en bytur med lille hjertet mitt. Hun blir 14 år i morgen. Jeg føler meg nesten litt for gammel når jeg skriver at tiden flyr av gårde, men det gjør virkelig det. Har nå barn på 14 og 20 år – og føler meg selv som jeg er max 30 til sinns

Det er jo helt meningsløst å bli gammel når man føler seg så ung!

Jeg blir 43 i januar og er egentlig veldig komfortabel med alderen min. Jeg føler meg overhodet ikke gammel, og jeg kan trygt si at 30-årene føltes mye bedre en 20-årene. 40-årene er desidert bedre, jeg er mye mer selvsikker, trygg på meg selv og alle menneskene rundt meg, jeg bryr meg mindre om hva folk tenker om meg. Jeg er blitt mer moden og reflektert en når jeg var i 20 og 30-årene, jeg takler problemer og situasjoner med mer ro, sikkerhet og tålmodighet. Jeg stresser mindre og tar ting litt som dem kommer. Så om jeg skulle valgt å leve årene fra 20-30 eller 30-40 om igjen, så hadde jeg helt klart valgt 30-40 årene om igjen.

 

Nå er det bare å hive seg i bakingen og pynting, så alt blir klart til i morgen.

Ønsker dere en flott fredag 🙂

30 dager med selvpining!

Ta deg en kald dusj hver morgen !

Jeg er blitt utfordret til 30 dager med kalddusj.

Det å skulle stige inn i iskaldt vann hver morgen virker lite fristende! Hadde sikkert vært digg om jeg hadde bodd i tropiske strøk. Nå som høsten er her og det er iskaldt fristet ikke dette, men… konkurranseinstinktet er så alt for stort! Biohacking, som i ordets rette forstand betyr å manipulere med det menneskelige DNA, er noe av det “hotteste” trenden innenfor helse og trening.

Når det kaldt vann rant over kroppen min var reaksjonen at jeg automatisk tok dype pust – etter de første sekundene med iskaldt vann over kroppen. Denne måten å puste på vil øke oksygenopptaket og sette i gang hjertepumpa slik at mer varmt blod når ut i kroppen.
Blodkarene trekker seg sammen og utvides, noe som gjør at sirkulasjonen økes og giftstoffer elimineres. Transporten av næringsstoffer og oksygen forbedres, og hver eneste celle i kroppen våkner til og forbereder seg til dagens gjøremål.
Ved å utsette kroppen for denne form for stress vil gjøre at du blir mer herdet over tid, og du blir en mer styrket utgave av deg selv. Du vil kanskje oppleve at du får økt toleranse for stress og sykdom, det vil bedrer søvnen din, forbedre testosteronet og lette humøret.
Skulle du være plaget med urinsyre i blodet vil du med stor sannsynlighet oppleve at det vil bli mindre opphopning av syre i kroppen.

Isbading er noe profesjonelle idrettsutøver har drevet lenge med, særlig etter harde økter. Hardt trente muskler trenger å hente seg inn igjen til neste treningsøkt. Ved å ta et isbad i maks 10 minutter vil du kunne forskynde restitusjonsprosessen gjennom å redusere hevelser og fjerne melkesyre i blodet.

Jeg har hatt 2 dager med kald dusj og kan rapportere at dette er selvpining og noe dritt! Jeg hater jo å dusje i kaldt vann, jeg liker ikke kulde og liker heller ikke følelsen av å bli kald om kroppen – Klimaflyktning you know!!!

De sier det bare skal ta et par-tre dager før en begynner å venne seg til det kalde vannet. De sa jeg kunne i starten begynte med lunkent vann og skru på kaldt etter noen få sekunder – men er jo ikke noe pingle heller, (Klimaflyktning med samiske røtter og alt det der. Om du googler Kirkenes får du opp dette: vinteren er like lang som et svangerskap og dårlig skiføre i 3 måneder og du trenger kun temperaturmåler som viser temperaturer fra +9 til -40, her vokste jo jeg opp.  Så burde jo takle dette helt fint. Når jeg var i 20 årene så isbadet jeg masse – ikke for at jeg hadde lyst, men konkurranseinstinktet brukte å ta overhånd!)

Så nå i 28 dager kommer jeg hver morgenen til å annonserer høyt i huset at jeg dusjer i kaldt vann – naboene tror vel at det er konemishandling på gang! (men jeg har fortsatt ikke noe mann og litt spanking er vel ikke å forakte)
Jeg håper at jeg blir mer tolerant for kaldt vann. Men kan si at kalddusjen vekker meg, og gir en god start på dagen.

Det å utsette seg for ubehageligheter handler litt om å tørre å ha det ukomfortabelt. Du lærer disiplin og det skal styrker deg som menneske – sa utfordreren min. (vi snakkes om 28 dager og ser om jeg har klart å holde ut !

Jeg har lyst å oppfordre Miriam, Annette, Inga og Lene til å bli med på 30 dager med kalddusj!
Og tagg meg gjerne på sosiale medier så jeg kan se med hashtaggen #30dagermedkalddusjsørlandet

Hvem utfordrer dere?

Skriv dem opp i kommentarfeltet mitt!

 

Kilder her og her

Klem Elisabeth

 

 

 

Var 100 ganger bedre en jeg hadde forventet meg!

Reklame//Annonselenker

 

 

Har du aldri vært i Nord Norge?

Har du kun sett bilder av reinsdyr, hundespann, nordlys, fjell og fjorder, og tenkt at en dag så må jeg dra dit, men ender alltid opp med å dra til varmere strøk på jakt etter sol og varme istede? Kanskje det er på tide å prøve noe nytt? Kan virkelig anbefale deg å se mer av Nord Norge.

Jeg kan virkelig anbefale Tromsø etter denne helgen, det å være turist i eget land er en opplevelse i seg selv. Ting som jeg har tatt for gitt etter å ha vokst opp i Nord Norge – Kirkenes, fikk jeg se med helt andre øyne denne helgen. Nordlyset, maten, klimaet, folket og ikke minst utelivet.
Har jo mange ganger tenkt: «hva er så spennende med Tromsø?» Har jo vært der mange ganger før – men aldri som turist, har aldri vært der for opplevelsene sin del – Men skjønner nå hvorfor Tromsø er Nordens Paris! Det bugner av spennende og eksotiske opplevelser. Tromsø er også verdenskjent for sitt mangfoldige natteliv.

Jeg sto opp kl 04:00 på fredag, Inga hentet meg kl 05:00. Jeg hadde jo ikke kommet meg i seng før klokka var 02:00  – jeg startet selvsagt ikke å pakke før etter midnatt. Jeg hadde bare med meg 27 kg bagasje, så måtte kjøpe meg en til koffert når jeg kom til Tromsø.
Jeg landet i Tromsø klokken 10:00, på flyplassen møtte jeg Anne Brith, Linn og flere av ABIP jentene. Vi tok flybussen til hotellet, så var det en bedre lunsj på Egon. På kvelden var det kurs og en «spennende» gruppeoppgave. Den var det jeg som presenterte for vår gruppe – kan vel si at om det kommer på tv, så tar det seg ikke så bra ut for meg… hehehe

Vi var på tur med Anne Brith – ABIP, hun hadde med seg filmkruet som filmet til Blogerne som går på tv2. Hele lørdag var det å en film og Eventfotograf – Matsemillian som var med, dem filmet og tok bilder – GLEDER meg til å se resultatet på det dem skal produsere ut av alt det dem har filmet og knipset bilder av.
Clarion Collection Hotel With – takk for ei fantastisk helg hos dere, nydelig mat, rent og pent, ei deilig seng og sovne i. Det aller beste er beliggenheten , den er på brygga i Tromsø, med kort vei til kjøpesenter, kafeer, restauranter, utesteder og butikker. Super sentralt, med flott service og personale.

Clarion Hotel The Edge – Super flott konferansehotell, flotte lokaler, nydelig mat, ligger kjempe sentralt til, flotte folk som jobber der og en super service. Proft opplegg rundt DDE konserten som ble arrangert på fredagskvelden hos dere.

 

 

 

 

 

 

 

På kvelden var det noen av oss som var på DDE konsert, før vi dro videre til  Prelaten Kro og Scene, det er en av de nyste uteplassene i Tromsø – det er dit alle går. Super flott utested, med bra musikk. Kan ikke skryte av at jeg var den som gikk å la meg først , var vel på hotellet kl 04:00 ca

Lørdag var det tidlig opp, spise en bedre frokost på hotellet. Så var det å dra videre på foredrag og lunsj på Clarion Hotel The Edge.

På hotellet fikk vi servert kort reist og god mat som var laget helt fra bunnen av. Bærbar Juice, serverte oss næringsrike arktiske bær. Sunne og gode juicer, smoothier, wraps, smoohtie bowls, avokadosandwich – maten var nydelig og den så delikat ut!

Etter en bedre lunsj, så skulle vi ut på sjøen. Vi var super heldige med været, Tromsø viste seg virkelig fra sin beste side. Vi skulle ut i to rib båter, pluss at det var en Princess 52 og en Princess 42 som var med ut for dem som ikke hadde lyst å kjøre rib. Vi fikk hoppet litt på bølgene, sett et vakkert landskap og hurtigruten som kjørte forbi. Halvveis ut i fjorden gikk alle over i Princess båtene, derfra skulle vi kjøre inn til Malangen Resort.
Men vi møtte jo på noen utfordringer på veien, jo nærmere vi kom Malangen Resort jo mer is ble det på fjorden. Så vi måtte snu og kjøre et stykke tilbake, for så å kjøre med buss til Malangen Resort,

Arctic Swan som eies av Varanger Sea Adventure, Arctic Cruise In Norway As ,

North Experience v/Thomas Seppola, Tromsø Friluftsenter, Ribe Events, takk for en fantastisk tur! Kommer til å leve lenge på dette og kommer til å anbefale dere til alle mine kjente der Nord – og her Sør!

I Malangen fikk vi servert en tre retters middag, med tilhørende drikke. Maten var bare nydelig – lenge siden jeg har spist reinkjøtt – jeg bare ELSKET den middagen! Traff på kjentfolk fra Kirkenes gjorde jeg å 😊
Etter middag fikk vi glimt av nordlyset ute, før vi gikk opp for å besøkte hundegården og vi fikk hilse på huskyvalper som var 8 uker gamle. Det som varmet mitt dyrehjerte, var å se hvor bra hundene hadde det. Var ingen hunder som sto bindt i hundegårdene, som er veldig vanlig for trekkhunder å gjøre. Alle hadde store flotte hundegårder, med hus opp fra bakken og alle gikk løse inn i hver sin gård. Var ikke tegn på noe stress hos hundene. Fleste var veldig kontakt søkene og sosiale. Tommel opp for god dyrevelferd!

Jeg har ikke ord for hvor takknemlig jeg er, ordene strekker ikke til. Søndag var jeg sliten og trøtt, men jeg la meg med et smil om munnen, helt utslitt men lykkeligere enn jeg har vært på lenge. Dette var en energi bust for meg. Denne turen tar jeg for alltid med meg videre. For en tur! For noen folk jeg har blitt kjent med. Jeg har knyttet så mange nye kontakter i denne bloggverden og flere av dem kommer jeg til å ha daglig kontakt med.

 

Nederst på bloggen her ligger det en film til dere !

 

 

 

 

 

 

Her kommer en liten film fra meg, som jeg synes selv oppsummerer Tromsø turen med ABIP på en fin måte <3

Håper dere liker den.

Tromsø leverer virkelig varene så langt.

Reklame : Clarion Collection Hotel With

Jeg må si at Tromsø virkelig leverte varene så langt. Hadde helt glemt hvor fint det er her. Når du kommer fra Sørlandet der høsten akkurat har startet og lander i Tromsø hvor det er kommet snø og kuldegrader så skjønte jeg at jeg måtte ut å ha meg noen vintersko til i morgen. Hadde “bare” 27kg bagasje med meg, så måtte kjøpe en ny liten koffert, for å få med meg alt hjem. Har SAS gullkort så får med meg 2 kolli når jeg reiser hjem 🙂

Gleder meg noe sykt til i morgen, det blir et variert program, det blir havrafting, båttur, besøk til Malangen Resort, 3 retters middag mm. Mange håper på å få se nordlyset i morgen.

Hva tror dere? Får vi sette nordlyse i morgen?

Det er en haug av fine folk her, og dagen har rast forbi. Snart er det en interessant forelesning. Formiddagen har jeg brukt på shopping, mingling med «kjentfolk.» god mat med litt vin. Følg med på Instagram, jeg poster litt flere bilder der i løpet av helgen.
Nå skal vi straks spise middag, så jeg rekker ikke oppdatere her inne med bilder fra i dag, men det kommer kanskje noe utover dagen i morgen.
GOD FREDAG!

 

 

 

Har fått en super flott hotellrom, med den beste utsikten. Clarion Collection Hotel With kan jeg virkelig anbefale, her er det frokost fra 07:00-11:00 på hverdager og helgen er det fra kl 08:00-11:00.  Afternoon sweets, der du kan forsyne deg med herlige søtsaker som vafler mm fra kl 15:00-18:00. Tonight`s special serveres mellom kl 18:00-21:00 det er kveldsmat, alt dette er inkl i prisen når du bor her 🙂

Flott hotellrom med den fineste utsikten. Øverste bilde er tatt fra rom vinduet mitt.

Les også: Vilt, vakkert og rått!

 

Nordens Paris calling!

Nordens Paris calling!

Hola, fra flyplassen! Det er alt for tidlig, var oppe før fuglene feis!

Jeg på vei til Tromsø as we speak, og skal kose meg i noen dager i Nordens Paris. Følg med på snapp og insta story.

Jeg forstår virkelig ikke hvorfor jeg booket et så tidlig fly. Er det mulig? Det er ingen grunn til at jeg ikke kunne tatt et senere, men greit nok – lander i Tromsø 09:50. Får prøve å sove litt på flyet.

Inga var så elskverdig å kjøre mæ til «pyjamasflyet» kl 05:30 – TAKK

🧡

Nå sitter jeg på Gardemoen og venter på flyet til Tromsø skal gå.

Fredagsfølelsen er over oss alle i dag, det merkes! Instagram kryr av “endelig fredag” og i alle fall på min Facebook, der er det hyppige smilefjeser. Så herlig! GOOD FREDDA!

Jeg gleder meg masse til å oppleve byen sammen med disse fine menneskene jeg skal reise sammen med, men nå er jeg nødt til å få i meg noe kaffe og finne et ordentlig vente-sted så vi blogges fra Tromsø dere 🙂

Omtrent sånn så det ut når jeg hoppet på kofferten til morran i dag 🧡

 

 

Vilt, vakkert og rått!

Nå er det ikke lenge før jeg setter meg på et fly og flyr opp til Tromsø, hvor jeg er så heldig å skal tilbringe helgen med mange andre flotte bloggere. Vi er flere som har inngått samarbeid med Anne Brith Davidsen – Kjent fra Hele Norge Baker TV3, Bloggerne TV2 Livsstil og 4 stjerners middag TV Norge. Hun og teamet har tatt oss denne høsten gjennom et supert program, vi er mange som har løftet oss og lært mye om denne bloggverden. Utrolig takknemlig for å få være med!

 

Jeg har gledet meg så sykt lenge til denne turen og håper det blir en innholdsrik helg og ikke minst lærerik.

Det er mange år siden jeg har vært i Nord Norge nå, så kjenner jeg gleder meg til å få kjenne på den Nord Norske kulturen, naturen og den deilige friske luften igjen.

Vi har fått et sykt spennende program, det er turer, havrafting, båttur, lunsj, middager, rødløper mm og ikke minst skal vi hilse på 16 huskyvalper.

Det er deler av turen vi ikke vet hva som skal skje, men ut fra den spennende pakkelisten så blir det opplevelser av høy kvalitet og spennende overraskelser.

 

Trømsø er vilt, vakkert og rått på denne årstiden, så derfor må jeg pakke både ullstilong, ulltruse og coctailkjoler – for på denne øya får vi det beste av to verdener!  Super flott natur, bra kultur og kanon uteliv = veldig blogg og insta vennlig by å reise til!

Det jeg gleder meg aller mest til er naturopplevelsen og møte denne flotte gjengen igjen <3

Business and pleasure er vel en god beskrivelse på denne helgen 😊

Senere i dag får jeg dele litt mere med dere, men bare om dere har lyst å vite resten av programmet og hvem flere som skal være med på turen. Har dere lyst å vite?

Nå skal jeg på foreldrefrokost med Tuva på skolen, så skal jeg på  min vanlige jobb etter på 😊

Vi snakkes !

 

 

Les også: Årets herligste bloggtur!

Lyst å “være med” på turen?  Da må du følge meg på instagram,  facebook eller snapchat 🙂

 

 

 

 

Follow