Måned: september 2019

I dag har dere vært i mine tanker.

I dag har bestemor og bestefar vært i mine tanker, så måtte ta fram det jeg postet på den gamle bloggen min da bestemor gikk bort og da hun ble begravet.

Bestemor. 11.06-2015 ♥ 

Bestemor du er I mine tanker I dag ♥

Ingenting er glemt, alt er bare godt gjemt.

Du var høyt elsket, av alle og en hver.

Jeg savner deg masse og du kommer aldri igjen,

men jeg vet du passer på meg♥

Din kropp var så sliten og trengte å få hvile.

Nå er du I himmelen hos bestefar. Det er jeg sikker på ♥

Kanskje møtes vi alle der igjen. Bare hvil deg du nå ♥

Og når dem I dag deg ned I jorden senker, jeg tenner et lys for deg ♥

Ingen er med oss for alltid, tiden forsvinner så fort, men minnene får vi beholde, til lindring når savnet blir for stort ♥

Ditt glimt i øyet – en blinkende stjerne

Ditt kjærlige sinn – den varme vind

Storm og regn – din styrke og kraft

Visdom og trygghet – er månen i natt

Din kjærlighet – er solen som skinner

Våre hjerter er fyllt med utallige minner

Du fikk endelig hvile i fred, du og bestefar har betydd så utrolig mye for meg. Kommer til å gjemme dere i mitt hjerte for bestandig.

Hvil I fred kjære Bestemor ♥

Gla i dæ.♥♥♥

Bestemor & Bestefar ♥♥

Kommet for å bli.

Høsten er virkelig kommet for å bli, og vet du, jeg elsker det! Nesten så jeg føler høsten er blitt min nye favoritt-årstid (uten om sommeren) Det er mindre forventninger, mer vanlige dager og litt roligere helger, som suppleres med festligheter. Turer ut i kald høstluft, strømpebukser, skjerf og lue jeg elsker denne årstiden (så lenge regnet holder seg unna) Det er ingen tvil om at jeg er en skikkelig høstperson. Det er nok for at jeg elsker alt som er koselig og som gir meg roen i en ellers så hektisk hverdag. Og det gjør uten tvil den tiden vi nå har foran oss, høsten er så fin.

 

 

Noe av det koseligste jeg gjør om høsten er å være sammen med dem jeg er glad i og lage skikkelig hygge hjemme. Tenne masse stearinlys over alt i stuen, gjøre det lunt og koselig her hjemme. Fyre opp i peisen, finne roen og bare slappe av, lage en god kvelds. Og det gjorde jeg i dag, for vet du hva annet jeg elsker?  Pannekaker med nyrørte blåbær.

Pannekaker, blåbær, høst det er match det ♥

Ungene elsker pannekake med sirup eller honning, det er ikke alltid så mye som skal til for å skape litt hverdagslykke ♥

 

 

Les også: Noe å bite i..

 

Det beste med pannekaker er at du kan servere det med det du måtte ønske. Mitt favoritt tilbehør til pannekaker er:

 • Blåbær
 • Jordbær
 • Bacon
 • Nugatti
 • Honning
 • Is

 

Her får du oppskrift på perfekte pannekaker:

 • 2 dl hvetemel (kan byttes til maizena)
 • ½ ts salt
 • 2 ss sukker
 • 3 stk egg
 • 3 dl lettmelk
 • 3 ss meierismør

Syltetøy:

 • 2 dl blåbær
 • ½ dl sukker

Slik gjør du:

 1. Visp sammen egg og melk i en bolle.
 2. Bland gradvis inn mel, salt og sukker. Rør godt til du har fått en glatt røre uten klumper, før du tilsetter smeltet smør.
 3. Dekk til røren, og la den stå og svelle i minst 30 minutter.
 4. Varm en panne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at du så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider når den er ferdig.
 5. Rør sammen blåbær og sukker og servèr til pannekakene.

Håper dere nyter høsten like mye som meg ♥

Bare 15 fredager igjen!

Innlegget inneholder reklame fra Mango Tango

Rabattkode: mt102

Planlegger… 

Jeg har jo vært sykemeldt en stund, så har hatt tid til å surfe litt rundt på nett. Så har sånn smått startet planleggingen av konfirmasjonen til Tuva. Har fått mange flotte tips inne på pinterest. Liker å være ute i god tid og få kjøpt inn litt og litt underveis til pynting av bord og lokale. Prinsessa har bestemt/kommet med ønsker om mat og kaker hun har lyst å ha i selskapet sitt. Lokalet er bestilt, så nå er det nesten 1 år med planlegging. Vet at når januar er over, så er det ei hektisk tid for meg på jobb og privat. Så greit å få ordnet noe i forkant. Om du har noen gode tips og råd til konfirmasjons feiring og planlegging så send det til meg 🙂

Bilde fra konfirmasjonen til Birger for 6 år siden.

 

Bilde fra konfirmasjonen til Birger for 6 år siden.

 

Mine hjertebarn <3

 

Tenk – disse to finingene har æ laga <3 🙂

 

Dem som kjenner meg vet jeg elsker å pynte til fest, om det er bursdag, konfirmasjon, bryllup, dåp eller bare til jul – LESS IS MORE! 

Drømmen hadde vært å jobbe som festplanlegger eller bryllupsplanlegger – tenk hvor gøy det hadde vært!

Her er noen bilder fra selskap jeg har pyntet til:

18 års dagen til Birger

 

 

 

18 års dagen til Birger

 

 

 

 

Innbydelse – 13 års dagen til Tuva

 

 

13 års dagen til Tuva

 

 

13 års dagen til Tuva

 

 

 

Jula 2018

 

 

Nyttår 2018

 

Birger 20 årsdag

 

Birger 20 årsdag

 

Birger 20 årsdag

 

Jula 2017

 

 

Nyttår 2017

 

Nyttår 2017

 

 

Viste du at det bare er 15 fredager igjen til jul? 

 

Snehvit. Jula 2018

Har du startet å handle inn julegaver?

Jeg startet i dag! Hadde planer om å begynne i juli/august så jeg skulle slippe å få alle utgiftene i desember. Har handlet flere små gaver og noen hovedgaver hos Mango Tango. Mango Tango er en norsk nettbutikk med et trendy utvalg av alt en kvinne kan drømme om. Hos MangoTango.no kommer du inn i et univers med alt fra smykker, klær og hårpynt til neglelakk, såper og duftlys, så nå kan mine venner lure på hva jeg har kjøpt til dem 🙂 TIPS: Her kan du finne mange fine kalendergaver og bursdagsgaver å ha liggende til en fin pris. Du kan å få en rabattkode av meg som gir deg 10% på ditt kjøp!

Bruk rabattkode: mt102 

Høstens vakre frukter!

September er en vakker måned og representerer overgangen mellom sommer og høst. Høsten er kommet, vårens og sommerens hagestell er i ferd med å avsluttes. Det er nå tid for å høste av det som er sådd av grønnsaker, bær og frukter, samt gjøre hagen klar for vinteren.

Ta en pust i bakken, gå ut i hagen og nyt den vakre årstiden som er fylt med noen av de vakreste fargene en kan tenke seg <3

Høsten bringer med seg høsting av det som vi sådde tidligere i vår. Vi gleder oss til å trekke det opp av jorda for å se hvor store dem er og hvor mye det er som vi kan ta med oss inn.

Vårløk

 

Reddiker – gode å ha i salater

 

 

Gulrøtter – tror ikke disse er så store. Tipper hestene får disse.

 

Tomater, disse trenger litt ekstra tid før dem kan høstes.

 

Sukkererter – ikke så mange igjen. Tuva har spist opp etter hvert som de ble modne 🙂

Fantastiske røde epler – er ikke i vår hage. Men må kanskje plante noen frukt trer her ? Disse er det Annette som har i sin hage <3

Høsten er e vakker årstid som byr på så mye bra. Sterke orange, rødbrente farger i naturen. Jeg kjenner at luften har blitt kaldere – den er frisk og klar! Epler, bær, plommer og sopp er klar for å plukkes og spises.  Det er nå tid for å komme seg ut på tur!  Fyll sekken med deilig mat og drikke – Det er tid for høstkos <3

 

 

 

For meg betyr høsten tur, hygge og inne kos i varmen. Bål, lue og pinnebrød. Levende lys og fyr i peisen.

Lage god mat og invitere venninner på besøk, kortspill, vin og hygge.

 

Les også: Hverdags helvete

 

Tuva synes det er gøy med høsten ho å, for da tar vi oss litt ekstra tid på kjøkkenet. Baker og smaker, prøver ut nye oppskrifter. Birger synes det er veldig greit når vi styrer på kjøkkenet, ikke for at han liker å bake eller lage mat. Men han elsker å smake!

 

Det neste jeg har lyst å prøve meg på er surdeigsbrød. Har du en enkel og god oppskrift å dele med meg?

Det er få ting som slår nystekt brød med favoritt pålegget og noe varmt i koppen på en kald høstdag <3

 

 

Les også: Til og med du kan klare dette!

 

 

 

En helg med Royal Highness!

 

Denne helgen var det stevne og konfirmasjon. Tuva startet LC med Royal Highness. Starstruck som er Tuva`s hest har vært plaget med litt mugg, så hun var ikke start klar.  Tuva var så heldig å få låne Royal H. av Ann Kristin, evig takknemlig for det. Må si jeg var litt spent på hvordan dette skulle gå. Tuva prøvde henne 10-15 min på fredags kvelden og ridde gjennom programmet. Jeg følte ikke helt at kjemien var der, hun ble litt lang og slet med å samle henne.

 

Stevne tøyet, vasket og strøket.

 

Vi snakket litt om dette hjemme på kvelden og på morgenen, hva hun kunne gjøre for å ri henne mer samlet og til tøylen.

Hun varmet opp en god halvtime før hun skulle inn, jeg fikk bare vært ute på oppvarmingen med dem i 5 min ca. Jeg skulle være skriver, så fikk ikke hjulpet henne noe særlig.

Halvparade, halvparade var det jeg prøvde å printe inn hos henne i går og minuttene jeg hadde sammen med henne på banen. Men mamma har jo ikke peiling, så hun avfeide meg på det !

Håret må ordnes og settes opp, det som henger løst, legger hun opp i hjelmen når hun tar den på.

 

«Hvorfor halvparader?»

«Halvparade er et signal til hesten om at noe er i ferd med å skje. Det er også en måte å samle hesten på, og når det gjøres riktig, hindrer det hesten i å bli for lang i den nye gangarten, f.eks ved en galoppfatning.»

Hvordan bruker man halvparader?

Halvparader skal man gjøre i forkant av alle andre signaler man gir. Man skal gjøre halvparader før overganger, og før vendinger. Det er en beskjed til hesten om at hei, hør på meg, for nå får du snart en beskjed.

 

 

Jeg ble så glad når hun kom inn og jeg kunne se at det jeg hadde snakket om til henne «HALVPARADE» hadde hjulpet og hun brukte det!

Tuva ride inn til en solid første plass med 68,696% (andre plassen hadde 61,304%) Synes det er bra med tanke på at hun ikke kjenner hesten og ikke ridd den noe tidligere.

Kommentar fra dommeren var:

Flott ekvipasje av HØY kvalitet!! Du rir harmonisk og godt gjennom programmet, husk bare å ri helt ut i hjørne. Fortsett den gode jobben, dette er veldig bra!! Lykke til videre!

Dommer hilser på hest og rytter – deler ut sløyfe!

 

 

Stolt mamma og en enda stoltere Tuva. Så takknemlig for at Tuva er så heldig og får ri så mange forskjellige hester og ponnier. Hun lærer så utrolig mye av det, hun er så interessert og dedikert i alt som har med hest/dyr å gjøre. Kan sitte i timevis og bare følge med på treninger hun ikke deltar på selv, kun for å lære mer. Fortsett sånn jenta mi, så når du langt <3

 

Er mye som skal ordnes før et stevne, det er ikke bare tøy og utstyr til rytter.

 • Dagen før så pusses utstyr til hesten, støvler til rytteren/Tuva.
 • Hesten vaskes, om det er kaldt ute settes hun i solariumet for å tørke.
 • Skjorte, jakke og bukse strykes.
 • Viktig med en god frokost før stevne, for når vi kommer i stallen og rett før konkurransen så klarer ikke Tuva å spise noe. Kan klare en banan en time før.
 • Håret til Tuva må ordnes. Flettes, eller settes opp, slik at hun får på seg hjelmen.
 • Vi liker å være tidlig i stallen når det er konkurranser, det for å slippe mest mulig stress. Er det reise stevne, så pakkes det meste inn i bilen/hengeren dagen før.
 • Hesten skal ha frokost før stevne.
 • Hesten skal pusses og stelles. Er det dressur eller feil og stil – sprang så fletter vi manen.
 • Utstyr skal være korrekt, så her må en lese seg opp på hva som er lov om en er usikker.
 • Ekvipasje nummer må festes på hesten, vi fester det på sjabraken.
 • Høver pensles.
 • Så saler vi på nødvendig utstyr, hodelag, sal, benbeskyttere, forstykke (sprang)

Høver pensles.

 

Man flettes.

 

 

Riktig ridetøy, som skal være rent og pent.

 

Fine Tuvaèn min <3

Så er det oppvarming, det er som med andre idrettsutøvere – kjempe viktig.

Hvorfor er oppvarming så viktig?
Formålet med oppvarming er å forberede kroppen til hesten på den jobben den skal gjøre fysisk.

Oppvarming forbereder hesten på å yte og prestere på en slik måte at vi minsker risikoen for skader og overtrening. Ved å optimalisere forholdene vil hesten også få større utbytte av treningen.

En gradvis oppvarming fører til at hesten øker ånderettsintervallene gradvis, slik at blodet transporterer nok oksygen ut til muskulaturen.

Det vil si at vi forebygger at hestens muskulatur blir utsatt for unødvendig melkesyre og stivner, samt at den får nok næring til å utvikle seg på en sunn måte. Oppvarming har å en virkning på hestens psyke, den konsentrerer seg mer om oppgaven.

Når man varmer opp godt, vil prestasjonen kunne økes og skaderisikoen minskes. På hest og hund er det ikke gjort noe konkret forskning på tiden, men man vet at idrettsutøvere trenger minst 12 minutter med oppvarming for å øke temperaturen i vevet tilstrekkelig til at det kollagene vevet får økt elastisitet og viskositet, så de musklene som skal anvendes under trening bør gradvis settes i gang over en periode på 15-20 minutter.

Viktig å huske at hester er individualister og de har forskjellige behov for oppvarming, viktig å se ann dagsformen, alder, evt tidligere skader og hvor godt grunn trent hesten er.

Meningen med all oppvarming er å øke prestasjonen og forberede hesten mentalt – samtidig som vi forebygger risikoen for skader. Ved riktig oppvarming vil vi få en energisk og utholdende hest, som er motivert for oppgavene vi utsetter den for med en minimal skaderisiko!

40 min før hun skal inn, her er dem på vei til oppvarmingsbanen.

 

Royal er en drømmehest <3 Hun er kvalitet og absolutt en hest jeg kunne hatt selv <3

Riktig oppvarming, nedskritting og uttøying er å noe vi må gjøre. Hesten spyles, tørkes, fôres og evt kles på før vi kan sette den fra oss – når det er stevne så går hele dagen med til hest og stallarbeid. (Da har vi som oftest møkket boksen, paddocken ute, fylt vann inne og  ute før stevnet starter)

Som dere skjønner så er det ikke bare å gå i stallen, ri og dra hjem. Dyrevelferden er kjempe viktig, så først skal hesten stelles ordentlig, før vi kan dra hjem.

 

Som dere sikkert skjønner, så er jeg veldig stolt av lille jenta mi <3

Les også: Landsstevne

Når vi kommer hjem etter stevne, går som oftest Tuva og legger seg i badekaret og jeg lager noe digg mat. Så blir det noen timer på sofaen med tv – les: Tuva ser på tv og jeg sovner på sofaen. Mye stress, men mye kos etter en slik dag. Å jeg er veldig heldig som får være så mye sammen med henne og vi deler samme interesser.

 

 

Tuva har hatt stor framgang siste årene – sjekk denne filmen som er tatt for ca 4 år siden av Tuva & Embla :

Les også: Kjenner at det er helt greit!

Her er Tuva & Casey for ca 1,5 år siden

 

Follow