Måned: august 2019

Jesu Kristu gir meg styrke!

For det er fredag min venn
Rekk din hånd opp i været
Jesu Kristu gir meg styrke, du er god
For det er fredag min venn….

Du kan den sangen?? “Fått den helt på hjernen..!”

 

Ja god fredag dere, her har dagen blitt brukt til hus og stallarbeid. Hvem hadde trodd at jeg skulle opp på hesteryggen 3 ganger denne uken – IKKE jeg! Ser ut til at det blir en fjerde gang i morgen 😊 Tuva skal på dressurstevne og fått låne Royal Highness av Ann Kristin. Fikk ridd en gang gjennom programmet i ettermiddag. Jeg og AK var i stallen på formiddagen, fikk møkket, ridd og spist lunsj. Deilig å komme seg litt ut nå som jeg er sykemeldt. Å være i stallen gir meg mye energi og glede. Er terapi å sitte på hesteryggen og bare være rundt disse flotte dyrene.

Hentet Tuva hjemme når hun var ferdig på skolen, slik at hun kunne dra i stallen å få ridd gjennom programmet med Royal. Gikk fint til at det er første gang hun rir henne. Så blir spennende i morgen å se hvordan det går.

Tuva og Inga <3

 

 

Etter at Tuva var ferdig å ri, så ble det en lettvint middag på oss. Birger skulle på kino med noen venner, så har bare vært meg og Tuva hjemme i kveld. Et lite glass vin på mor og en stoooor pose smågodt på Tuva.

 

Litt husarbeid måtte å gjøres, rydde og vaske kjøkkenet. Gått en rask tur med hundene, før jeg måtte stryke over stevne tøyet, så et er klart til i morgen.

 

 

 

Det er noen som har lurt på hvordan det har gått videre med denne blind daten Lene planlegger… Joda ho holder på enda og jeg blir bare enda mer nervøs for hva/hvem/hvor jeg treffer på denne fyren og NÅR!

Får små drypp/stikk gjennom dagen…

 

 

 

 

 

 

 

“Les også:

 

Nå lyser månen over hav og land og sier at tiden går mot seng og søvn.

God natt til deg som leser her. Sov godt og hvil til i morgen.

God natt 🙂

Skal du stole på at kjærligheten bare “dukker opp?

Etter en lang sommer, gleder vi oss over alt høsten bringer med seg, høsten har da også sin sjarm? – eller har den nå det!!

Som singel på snart 11 året (26 oktober) så har jeg ei veldig god venninne som ønsker kun det beste for meg hver høst. (håper jeg)

Jeg fikk en melding fra henne på tirsdags morgen, kjente jeg ble litt småkvalm, uggen i magen, fikk et stort behov for å gå på do eller bare rømme landet.

Her er utdrag av meldingen jeg fikk:

«Nytt skoleår, og nye muligheter (smilefjes, hjerte)»

«NÅ blir det ny runde med blind-date, bare å glede seg (hjerte x 3)»

ÅÅÅÅÅÅ der døde æ, skilsmissemagen kom akutt på mæ!

 

 

“Hun kjøpte alle unnskyldningene mine og jeg trodde hun ga seg – så feil kan jeg ta ,,,!”

Kjærlighet kan være blind, men jeg er absolutt ikke det (enda)! (-var kanskje litt blind på lørdags natta)!

Jeg hater å ikke ha kontroll, så disse blind-datene er laaangt utenfor min komforsone.

Lene jeg vet du ønsker kun det beste for meg – men det kan være lurt å snu i tide! Holder det ikke at vi bruker singel kurven på Coop Extra? Pleas…! (hjerte x 1000)

 

 

 

Kjenner at høsten plutselig ble så mye strengere og hverdagen mindre morsom!

Men noen har det kanskje litt gøyere en andre. Meldingene fortsatte ut over dagen, klarte ikke helt å ta stilling til dem. «La dem litt vekk», dro i stallen for å koble litt av. Mens jeg møkket og stelte hest, gikk jeg å små lo litt hysterisk for meg selv. Det er ikke det at jeg ikke tørr gå på date, det er ikke noe problem. Men det å møte noen du ikke har peiling på hvem er, om du liker han eller enda verre ikke har noe kjemi med dette mennesket. Tenk om vi ikke har noe å snakke om, da kan det bli pinlig stille og mega kleint. Igjen jeg har et lite behov for kontroll når det kommer til hvem jeg skal date.

 

Jeg bruker å si at kjærligheten dukker opp når du minst venter det, så en dag så møter jeg å drømmemannen – har bare noen få krav han må innfri. Jeg stresser ikke, nok fisk i havet til alle – eller?

Les også: Kjærlighetslivet var over!

Ofte hørt: Men, hvor lenge skal du stole på at kjærligheten bare “dukker opp når du minst venter den?”

 

Setemusklene mine har virkelig fått kjørt seg i dag.

I dag har jeg brukt muskler jeg har glemt jeg hadde! Dette var en øvelse jeg ikke har gjort på veldig lenge!

Jeg har så vondt at jeg må holde meg fast for å klare å sette meg ned på toalettet, beina mine kollapser når jeg går i trapper eller bøyer meg for å ta opp noe fra gulvet. Det er vondt å sette meg ned, det er vondt når jeg skal reise meg opp, å gå ned trappen er døden. Det svir når jeg går på do! Jeg klarer nesten ikke løfte et glass med pepsi max opp til munnen – det brenner. Akkurat nå tenker jeg aldri mer! Men samtidig har jeg lyst til å gjøre det igjen! Selv om det gjør driiiiiit vondt og det ser ut som jeg går med en stor dildo opp i rattata (ikke at jeg har prøvd å gå med en opp i der) , så føles det godt å – det å bli så lemster gir en smak av veldig god samvittighet.

 

 

Gud bedre som jeg gruer meg til i morgen, mulig jeg må ringe en venn for å komme meg ut av senga og få hjelp til å kle meg!

Setemusklene mine har virkelig fått kjørt seg i dag. Du har sikkert gjettet hva jeg har gjort i dag?

Jeg har ridd, det er sikkert 8-9 år siden jeg satt på en ordentlig ridehest med gode bevegelser. Jeg har ridd ponniene til Tuva, men det blir ikke det samme. Jeg følte meg virkelig hjemme opp på den hesteryggen, skulle bare ha en liten kort økt. Men når en har det gøy, så går tiden. Så det ble 1,5t ca på hesteryggen.

 

Denne stjerna “tyvlånte” jeg i dag. Tuva har ikke sluppet meg helt til og jeg har ikke fått prøvd henne før i dag. Det er jo Tuvas hest, så skjønner hun er “redd” jeg skal få mer smak og “overt” henne <3

Når du rir så trener du litt av alt, du utvikler en god kjernemuskulatur og kroppsbevissthet om du rir jevnlig. Ved ridning engasjeres alle de store muskelgruppene i kroppen. Ved hestens bevegelser så må ryggmuskulaturen hele tiden aktiviseres, det gjelder også de ytre, indre og skrå magemusklene våre. Det er spesielt kjernemuskulaturen du trener ved ridning og du engasjerer alle de store muskelgruppene i kroppen når du rir aktivt. I dag kjenner jeg det spesielt i setemuskulaturen min!!!

 

Les også: Ekstremsport

 

Etter å ha møkket ute, fylt opp vannkarene ute (les: jeg har bært vann – 100L) møkket boksen inne og fylt opp vannbøttene, så tok jeg inn hesten, børstet og stelte henne. For så å sale på henne og ut å ri denne muskelbunten på flere hundre kg. Det er da jeg skjønner hvor bra trent dattera er og ikke minst hvor sterk hun er. Hun rir stort sett hver dag og noen dager rir hun flere hester. Hun rir for instruksjon minst to ganger i uken, å det er ti ganger tyngre en å ri på «frihånd» slik jeg gjorde i dag.

 

Nå er det natta her, i morgen tidlig skal jeg og Aicha på en skogstur.

 

Starstruck 7år <3

Kjenner at det er helt greit!

De siste dagene har flydd avgårde og mye har skjedd! Hverdagen er i gang, og jeg kjenner at det er helt greit. Hektiske dager med skole, lekser, treninger, hest, hund, treningshelg, dugnad og alt annet som følger med. Dager jeg har vært flink å planlegge middagene og handlet inn, er mindre kaotisk en dagene jeg tar alt det på sparket.

 

 

Er så stolt av disse to <3

 

Denne helgen var det trening med Lars Rasmussen ved Åros Ridesenter, Kristiansand og Søgne Rideklubb. Sørlandet viste seg fra sin beste side, strålende sol, skyfri himmel og varmt – kunne ikke fått en bedre treningshelg.

Dette var ei helg Tuva glede seg masse til, men dessverre så tråkket Starstruck  seg på sist trening og fikk et betent sår så hun var ikke start klar. Tuva var heldig å få låne en 6 år gammel ener ponni. Denne var kommet på stallen for en uke siden. Ingen var helt sikker på hva den kunne. Det viste seg at den kunne ikke så mye, etter en prat med Lars så skulle vi se om vi fant en annen hest hun kunne ri på søndag. Slik at Tuva skulle få mest mulig ut av treningene.

 

En søt, men litt treg og uskolert hest å ri.

 

Vi fikk børste støv av gamlefar – Casey. Min absolutte favoritt <3 Han tåler ikke å bli hoppet med hver uke eller ofte. Nå har han vært holdt i gang hele veien, hoppet noen bommer og bare kost seg. Var utrolig gøy å se hvordan han glimtet til og bare blomstret. Han var så positiv og du kunne se hvor han koste seg. Gøy når han kan få hoppe litt høyder inni mellom, uten at det blir overbelastning på gamlefar. Han hadde ikke glemt gamle kunstner, 18år og like sprek.

 

En liten film av Tuva og Casey på søndagens trening:

 

Litt rart det der at noen hester tar og får mer plass i hjertet, tror det er mer vanskelig for meg å gi slipp på denne gutten en for Tuva. Hadde vi hatt en gård, så hadde det vært en stor fare for at jeg hadde blitt en samler på hestene etter Tuva. Når hun er ferdig med dem, så hadde jeg beholdt dem. Så tror jeg skal være glad for at vi ikke har noe småbru med egen stall.

Mine to favoritter <3

Litt om Lars:

Lars Rasmussen er utdannet berider i Danmark. Han ble uteksaminert i 1975 som beste elev i både dressur og sprang. I 1974 tok han individuell bronse og sølv for lag i EM i dressur for unge ryttere, og i 1976 startet han en internasjonal karrière som sprangrytter. Han flyttet til Norge i 1983, først til Stavanger, deretter til Drammen. I denne perioden tok klubben hjem fire nasjonale mesterskap, et sølv og en bronse. Dessuten ble det individuelle medaljer, både nasjonalt, i Skandinavisk mesterskap og i EM. I samme periode var han landslagstrener for junior og unge ryttere, medlem av Norges Rytterforbunds sprangutvalg og medlem av forbundets utdanningskomité.
Fra 1992 til 2005 var Lars ansatt ved NTG til å trene de beste juniorrytterne i Norge. Fra 2005 har Lars Rasmussen jobbet frilans som trener og berider. Han jobber med elever på alle nivåer opp til Grand Prix, i både sprang og dressur.
Lars Rasmussen er en etterspurt kurs- og foredragsholder landet rundt.

«Kilde: Norges Rytterforbund»

Til helgen er det dressurstevne, neste helg er det Sørlandsmesterskap i sprang, forhåpentligvis er Starstruck startklar til da. Om ikke så er det mulig at Casey får prøve seg i en klasse bare for gøy.  Det blir en hektisk høst, mye oppfølging og kjøring på meg. Forhåpentligvis mange stevner og mye gøy med hest.

 

 

 

 

Les også: Ekstremsport

 

For flere oppdateringer følg meg på Instagram, facebook eller snapchat

Se med hjertet i dag.

God morgen alle sammen.

Ja da er det blitt søndag og helgen går mot slutten. Våknet opp til tåke og en herlig sol som banet seg vei. Ser ut til at det blir et nydelig vær her i Søgne i dag.

Høsten er kommet med alt den bringer med seg. Se kunstverkene rundt deg. Nyte livet som den skatten det er.

Ta deg tid til å sanse. Bruk sansene dine, føl, lukt, se, og lytt. Se med hjertet i dag.

Med disse ord ønsker jeg dere alle en fortryllende søndag og kos dere ❤

 

 

Les også: Ingen hemmelighet.

 

 

Les også: Nattens Dronning.

 

Ha en fin dag dere!

 

Early bird.

Våknet kl 05.20.

Fikk bare ikke sove, har til nå vasket 2 maskiner med tøy (har minst 10 maskiner igjen), fyrt i ovnene, tent litt lys, ute er det regn og vinden slår mot vinduene. Har laget meg frokost og niste til sønnen. Skal ta en rask tur i stallen og bytte bandasje på hesten,   Tuva er hos pappaen denne helgen, så jeg får litt mye fritid.

I skrivende stund ligger jeg på sofaen med pcèn i fanget og kopp te, digg å nyte stillheten og høre regne slå mot vinduene. Høsten er virkelig kommet til Sørlandet.

Har vært noen hektiske dager på hjemmebane og jobb, så derfor litt fraværende her.

Skal dere noe gøy til helgen? Jeg skal treffe noen venninner på lørdag, Tuva skal ri på Lars Rasmussen kurs denne helgen. Så må ta turen ned å se på henne. Ellers så er det avslapping og kos som står på timeplanen her.

Ønsker dere alle en flott helg!

 

 

En enkel frokost – 

 • 2 stk skiver med surdeigsbrød
 • 1 stk avocado
 • 1-2 båter med hvitløk
 • 2 ss meieri smør
 • 2 egg
 • Litt sitron
 • Sitronpepper og salt

Slik gjør du:

Hakk opp hvitløk og smør skivene på begge sider med meierismør. Ha dem i en stekepanne på middels varme. Rist brødet til det får en gylden farge. Del avocadoen i to, skjær ut litt av avocadoen så du får plass til 1 stk egg opp i den. Ha i egget og sett i en varm stekeovnen på 200 grader  i ca 10 min. Server med ønskede grønnsaker.

 

 

 

Det er endelig fredag, tjohey!

Les også: Det lille ekstra

Vinden hyler og det blir litt kaldt.

HØST. 

Høsten den er her, det mørkner så fort,
dagen blir kort, og jeg får mindre gjort.
En sommer er atter en gang på hell,
og himmelen er beksvart når det blir kveld.

Men høsten er vakker i sitt fargeflor,
og bladene drysser ned på vår jord.
Så bakken blir dekket som en fin palett,
det vakreste bilde som jeg har sett.

Men så kommer regnet og det øser ned,
og fuglene flyr til et annet sted.
Vinden hyler og det blir litt kaldt,
jeg ser ut på regnet, det er vått over alt.

Men jeg nyter høsten og kryper så opp,
i godstolen min med en kaffekopp.
For endelig nå kan jeg ta meg litt ti,
og kose meg litt med boka mi.

<ukjent>

 

Les også: Forventninger.

 

Noe å bite i..

Det er høst og tid for å kose seg med deilig mat og drikke, sjekk høst preg på denne lekre lunsjen. Høsten byr på deilige, ferske råvarer.

Ikke bare smaker det godt, det er ser utrolig lekkert ut, er dekorativt og er kjapt å lage!

Du trenger:

 • Pumpernickel (brød)
 • Fersk rødbeter
 • Rødløk
 • Kremet balsamico
 • Snøfrisk
 • Urter

 

Fremgangsmåte: 

 • Kok rødbeter til den er mør og avkjøl den.
 • Skjær opp rødløk i ringer – ha ønsket mengde med løk på en skive med pumpernickel.
 • Ha så på to skiver med rødbeter.
 • Smør på snøfrisk.
 • Ha på urter.
 • Ha over ønsket mengde med kremet Balsamico.

 

Les også: La deg friste!

 

NYYYT!

 

Til og med du kan klare dette!

I går hadde jeg litt alene tid og en tur ut i skogen, det er terapi for sjel og sinn. Lyden av rennende vann eller en klukkende bekk, duften av furuskog eller synet av grønne oaser gjør noe med meg, jeg finner roen og slapper av.  Som bonus på turen fant jeg masse flott materiale til å lage noen fine kranser av.

 

Se så fint, ikke rart dette er terapi!

Så mitt tips til deg om du har en stressende hverdag, ta deg en tur ut i skogen og nyt alt den har å by på. Ta med deg noe av naturen hjem og lag deg en flott høstkrans.

 

 

Her er noen av mine beste tips til å lage de vakreste høst og vinterkransene:

 

Nyttig verktøy når du skal lage krans

I tillegg til en base for kransen, bør du også ha et par andre verktøy for hånden.

 • En rosesaks eller en annen liten hagesaks (avbitertang kan å fungere)
 • Tynn ståltråd/vikletråd/blomstertråd

Og det er det du trenger for å sette i gang, men først må du ut en tur i skogen og hente litt naturmaterialer til å ha på kransen.

Materialer du trenger:

 • Halmkrans. Fås kjøpt hos de fleste blomsterbutikker eller hobbybutikker.
 • Tynn ståltråd. Fås også kjøpt hos blomsterbutikker
 • Blader, lyng, mose, kongler, kvister – det du måtte ønske, dette finner du i skogen helt gratis.

 

 

Start med å surre ståltråden en par ganger rundt halmkransen og så feste den ved å surre enden fast i tråden. Så begynner du å feste blader ved å legge de mot halmkransen, og så surre ståltråden over de en par ganger.

Lag små buketter/bunter som du legger på halmkransen, fest med ståltråd.

Det kan være greit å være litt obs på at “fersk” naturmateriale krymper noe når de tørker, så bruk raust med materiale.

 

Legg alltid materialet med klokka.

 

Legg på naturmaterialet lagvis ( her bruker jeg lyng), og surr rundt. Prøv å legge det slik at både halmkrans og ståltråd blir usynlig når kransen er ferdig.

Bruk gjerne litt ulike fasonger/størrelser, men prøv å oppnå en taksteinseffekt hvor nytt materialet ikke dekker for mye på forrige materialet du festet.

 

 

Når du kommer rundt så løfter du opp det første materiale, og fortsetter å surre rundt nye helt til kransen er tett og jevn.

 

 

Hold lyngen du startet med opp, når du fester siste bunten med lyng. Husk å fest ståltråden så den sitter, klipp av  ståltråden og legg lyngen du holder opp, over siste bunt etter at du har festet tråden.

Lag sløyfe, her har jeg laget med brun hamp. Legg hampen fra side til side i løkker, fest med ståltråd og fest den på ønsket plass på kransen.

 

 

 

 

Les også: Nest siste stopp før Nordpolen.

 

Og vips er du ferdig! heng opp og nyt.

 

Ønsker alle en fin helg.

Ingen hemmelighet.

Høst.

Høstkveldene er mørke, det er tid for  å tenne levende lys igjen. Kanskje får du lyst til å dekorere? Det har jeg, høsten og julen bruker jeg å krible etter å få jobbe med blomster og interiør igjen. Så i morgen tidlig skal jeg ut å leite etter naturens skatter.

Det er jo ingen hemmelighet at høsten er årstiden jeg liker aller aller best når det kommer til interiør og dekorering.

I morgen har jeg lyst å skape en lun og vakker høststemning ved inngangspartiet vårt. Har lyst på et inngangsparti som sier varmt velkommen, både til gjester og til oss som bor her.

Som gammel blomsterdekortør lar jeg meg inspirere av høstens vakre materialer, så i morgen skal jeg lage en dørkrans av det jeg finner i skogen. Jeg har lenge hatt lyst å lage en dørkrans, men har ikke tatt meg tid. Jeg kunne gjort det veldig enkelt og kjøpt en krans eller to, men høstens fineste kranser binder du selv og det blir veldig mye billigere om du drar ut å finner materialet selv. Det finnes ikke den dør som ikke blir mer innbydende av en flott høstkrans.

Før alt av bær, blader og blomster forsvinner, er det kjempe gøy å bruke siste rest av sommeren til å dekorere med. Det er bare å ta seg en tur ut i den vakre naturen vår, der er det bare å forsyne seg av lyng, kongler, tyttebærlyng, blåbærlyng, mose, nyper, eikenøtter, noen fine kvister og blader i deilige høstfarger. Å det beste er at det er helt gratis og for meg er det terapi å få være ute i naturen.

Vi er nå godt i gang med august og høsteventyret banker på min dør. I skrivende stund åpnet himmelen seg og regnet høljer ned, vinden pisker mot ruten utenfor. Jeg har tent masse levende lys, laget meg en stor kopp med te og benket meg med pcèn i sofaen.

Føler denne høsten har startet med et brak, til mandag begynner skolen igjen. Da starter jaget og hverdags stresset. Hverdagen handler om å planlegge og sette seg mål.

Nå skal jeg avslutte her og planlegge målene mine for høsten.

Les også: Da livet ble snudd på hodet.

 

Hva er dine mål?

God natt!

Blir glad om du har lyst å følg meg på Instagram, facebook eller snapchat

 

 

Follow