TREND

Det er blitt en stor trend å dyrke egne grønnsaker, krydder, bær, urter og blomster.

Det er heldigvis mye å velge i når en starter så seint som jeg gjør. Jeg startet planleggingen av kjøkkenhagen litt vel seint. Så jeg har måtte kjøpe inn stikklinger og ferdige planter/busker.

Birger er med å hjelper meg med dette prosjektet. Verdens beste sønn 🙂

Jeg har en sykt hektisk arbeids hverdag og jobb, så gå tilbake til det jeg begynte å jobbe med når jeg var 15år (blomster) og kunne ha det som en liten hobby gir meg en avkobling og energi. Og se sine egne vekster spire og gro gir en god følelse, og det er til glede for store og små (ikke at vi er så veldig mange små i denne husstanden )

Det ble noen vogner å trille på.

I går var jeg og Birger på Plantasjen for å handle inn pallekarmer, planter, bærbusker, sneglekant mm og jord.

Flinke kjekke sønnen 😉

Jord er viktig for et bra resultat og god vekst. Vi bommet litt på mengden med jord og fikk bare fylt opp den ene kassen. Vi har tre kasser til som skal fylles. Min eks svoger hadde sett på snapchat at vi manglet jord. Så han ringte for å si at han kunne ordne billig jord til meg 🙂 TAKK! Så nå sitter jeg bare å venter på han, slik at jeg kan fortsette å plante.

Vi har lagt plast i bunnen, så duk rundt alle kassene. Det er lagt duk under kassene og på plenen der skal dekkes med hvitsingel. Tror det kan bli fint 🙂

Mandags morgen kommer det 1 tonn med hvit singel og 1 tonn med fin sand. Den hvite singelen skal brukes rundt kassene i kjøkkenhagen og i blomsterbedene. Skal vise dere før og etter bilder når alt er ferdig. Hundegårde skal å oppgraderes, det skal legges duk i hele gården, belegningsstein og singel.

Birger monterer Espalier til plantekassen.

I kassen som er ferdig har jeg plantet cherrytomater, store tomater, sitronmelisse, og div salat. I den andre kassen skal jeg ha jordbær og blåbær. Den tredje kassen skal jeg ha gulerøtter og potet.

Men hva skal jeg ha i den fjerde kassen min?

Fikk mange tips på instagram i går, om å plante salater, for det vokser fort og kan plantes som frø både tidlig og seint. Purre – kunne en bruke rester av purreløken evt vårløken – plante den delen lille biten som er igjen med røtter på. 3-4 cm over og under jorden. Hvitløk som har beg å spire kunne å plantes.

Dette blir gøy! Har du noen gode forslag til meg på hva jeg kan eller burde ha i kjøkkenhagen min?

Ha en fin dag 🙂

Følg meg gjerne på facebook, instagram eller snapchat 🙂

Årets høydepunkt

Sommer, sol og hest på Sørlandet høres ut som en herlig blanding?

Det å lære mye nytt og møte nye venner, skape mange gode nye minner.

RIDELEIR er sommerens høydepunkt for veldig mange barn og unge – inkl min datter. Hun har gledet seg i et helt år til denne rideleiren som hun og ei venninne fikk melde seg på i juli 2018.

Starstruck lastet på hestebilen og klar for en “miniferie” i Kragerø.

Det er hest fra morgen til kveld, bare det å få være sammen med likesinnede hestegale – ja bedre kan det vel ikke bli for ei hestegal jente 🙂

Bilen var full, det er mye som skal pakkes for ei uke på leir med egen hest. Tuva har tatt ansvar og pakket alt selv – skrevet pakkelister. En liste for seg og en for hesten. Så spent om hun har fått med seg alt – jeg har faktisk ikke sjekket… (veldig ulikt meg)

Denne uken på leiren var det 40 barn og unge som hadde meldt seg på, noen med egen hest og noen som låner hester av rideskolen. Det er nå muligheter for å få mange nye hestevenner og skape mange nye sommerminner.

I denne søte lille hytten skal Tuva bo i 5 dager, sammen med 2 venninner fra stallen hjemme. Blir det ikke skapt gode minner her, så vet ikke jeg 🙂

“Sommeren er høysesong for overnatting på leiere uten foreldre”

Det at barn og unge får være med hestene fra morgen til kveld, det øker selvstendigheten deres. Det å måtte være både en veileder og en leder for hesten dem har ansvar for. Det sies jo at gode ledere veldig ofte er hestejenter!!

Dem er nødt til å ta beslutninger og forstå hvordan man skal påvirke på en måte som fører fram. Dem kan ikke bare overkjøre, men dem må være en medspiller med et annet individ – hesten!

Tror disse to jentene mine kommer til å skape mange flotte sommerminner denne uken sammen 🙂 Tuva & Starstruck.

Denne leiren er en drøm for Tuva, hun får faglig utvikling, ri 2 ganger om dagen, der undervisningen blir lagt opp etter hennes og hestens nivå, slik at hun kan få best mulig utbytte av treningsøktene. Det er lagt opp til både bakkearbeid og sprangridning. Dem skal også få prøve seg på feltritt med undervisning – det er jeg kjempe spent på åssen Starstruck kommer til å reagere på – hun kan se litt spøkelser på høylys dag 🙂 Feltritt er hinder i terrenget som dem skal hopp med hesten sin.

Det er instruktører med høy rideutdannelse og erfaring som står for det meste av treningene. Det jeg liker med treningsopplegget deres er at ekvipasjene blir filmet på ridetimene sine og ved en teoritime får dem se film av seg selv når dem rir. Dem får konstruktive tilbakemeldinger på hva som er bra og hva dem må jobbe videre med. En slik evaluering sammen med treneren tror jeg er kjempe lærerikt og Tuva kommer til å få kjempe utbytte av det!!

Fredag er siste dag av rideleiren og da avsluttes det med en sprangkonkurranse for hest og rytter. Tror det blir en gøy og fin avsluttning på en lærerik uke. Det blir en dag der foreldre, besteforeldre, søsken og familie får ta del i! Da er det nok mange stolte, spente, redde foreldre på sidelinjen 🙂

Les også: Landsstevne

Ønsker dere alle en riktig fin uke 🙂

Følg meg gjerne på Instagram, facebook eller snapchat

Blåtur

For en dag vi hadde!

Jeg har arrangert blåtur med jobb. Alle ansatte som skulle være med fikk meldinger med små “hint” tidlig lørdags morgen og fram til vi skulle dra.

Vi startet med å møte på klinikken, der alle måtte kle seg i badekåpe, badehette og “raskebriller” (dette hadde dem fått på pakkelisten sin!- Det med badekåpene var en liten distraksjon, så dem ikke skulle skjønne med engang hva vi skulle) Det ble servert litt forfriskninger før dem ble hentet og kjørt til en yacht, der vi i komiteen ventet på dem. Å det beste av alt var at værgudene var med oss 🙂

Noe av det gøyeste for meg på slike turer er at jeg får tatt så mang flotte bilder. Dette bilde tok Anita av meg når jeg var i aksjon 🙂 hehe

Vi kjørte ut til Ny Hellesund hvor vi fikk servert reker med tilbehør og vin. Det var flere som hoppet fra båten og fikk seg et forfriskende bad. Vi hadde en koselig ettermiddag der, før vi kruset inn til fiskebrygga – Bølgen og Moi hvor vi skulle spise en bedre middag. Var en liten hake for meg da jeg skulle kjøre Tuva og hesten til Kragerø på rideleir søndags morgen. Så ble kun litt vin til rekene på meg, men tror jeg skal klare å ta det igjen i løpet av sommeren 🙂

Slike turer gir meg boost i en ellers så hektisk hverdag, heldige meg som har venner med båt som vi kunne “leie” inn for dagen og ta oss med på tur. Og for noen flotte kollegaer jeg har, tror alle storkoste seg i går.

Vakkert bord som var dekket til oss på Bølgen & Moi – Kristiansand. Nydelig mat fikk vi, jeg hadde ovnsbakt kveite med blomkål, semitørket tomat, sauce vierge og koriander, det smakte fortreffelig – eneste som var å sette fingeren på var at kveiten var litt tørr! Til dessert hadde jeg friske bær med vaniljekrem, kokos-lime sorbet, møtdeigscrumble og italiensk marengs – den kan anbefales !!!!mmmmmm!!!

Denne uken som kommer har jeg ei uke ferie, skal rydde klesskapet mitt og tror det blir tomt når jeg er ferdig. Så skal uteområdet få en oppgradering – det gleder jeg meg til! Skal ta før og etter bilder så dere får se 🙂

Ønsker alle en hææææærlig søndagskveld!

Les også: Lurer alltid i skyggen

Følg meg gjerne på Instagram, facebook eller snapchat

Hva skjer?

Lurer veldig på hva som skjer med været her Sør? Ganske deprimerende når der føles som høst i juni. Det er kald, surt og mye regn! Finnes bare dårlig klær, ikke dårlig vær sies det…! Men i slutten av juni skal det vel være bikini vær? Skal være unødvendig å måtte fyre i ovnen når en kommer hjem fra jobb…

Søndag var det så fint vær, hadde en date med Inga og sønnen på Høllesanden – middag på stranden og masse sol <3

Aicha hadde lyst å være med Birger 🙂

Les også: Kjærlighetslivet var over

Middagsdate med Inga og Birger på stranden <3

Det var en hel dag med SOOOL, siden har det vært overskyet og regn. Håper på sol neste uke, da skal jeg ha ferie. I Norge er det trygt og fint å bo – men det været kan gjøre meg små rar til tider!!! Nå håper jeg virkelig dagene snart kan by på litt sommer og sol.

Les også: Det perfekte liv

Tuva skal reise til Kragerø på rideleir, årets store høydepunkt for henne. Skulle ønske jeg kunne gå tilbake i tid og vært ung og bekymringsløs som hun er i denne alderen. Da hadde livet vært en lek 🙂

Fikk noen timer med sol og lest litt bok på terrassen – håper det blir slik til helgen 🙂

Ønsker dere en fin “lillelørdag”

Klem

Følg meg gjerne på Snapp, Facebook og instagram

Det perfekte liv

Det perfekte liv på insta eller face…!

Hva er det vi foreldre holder på med?

Gjør vi et tappert forsøk for at alt skal se perfekt ut? Det er jo ikke til å legge under en stolt at det er lykke og harmoni i de fleste bildene som vi poster på facebook, instagram sov?

Det er lykkelige, smilende barn og voksne på vei opp til en eller annen fjelltopp, eller i skiløypa med en vakker fasade av en fjellhytte i bakgrunnen. Nystekte boller, en lekker kurv med allverdens godsaker opp i og gjerne litt “bobbler” for det gjør seg så bra på bildene.

Vi lar oss fascinere av det “perfekte” liv. Noe som kanskje gjør at barna våre kjenner ekstra på presset?

Det er sjeldent at vi ser bilder eller hører om den negative historien på vei opp til toppen. Gråtende barn, sur ektemann som går glipp av fotballkampen eller barn – foreldre som går på tryne i skiløypa. Brente svarte boller, en udelikat nistepakke osv.

Les også: Klaustrofobisk å være mor

Hvorfor er vi for opptatt av det perfekte liv?

Jeg bare lurer?

Hvorfor sitter det så langt inne å dele bilder av det kjipe i livet?

Skaper vi forventninger og et urealistisk syn på livet?

Mitt liv er langt fra perfekt og klesvasken kan være høyere en Jotunheimen til tider, men jeg deler heller ikke bilder av den (enda) Huset kan se ut som det har opplevd 1, 2 og 3 verdenskrig til tider og tapt alle, men jeg har heller ikke lyst å dele bilder av det. Men hvorfor?

Jeg er nøye med å fortelle mine barn spesielt når det kommer til lekser, skolearbeid og prøver at så lenge dem vet at dem har gjort sitt beste så er det bra nok for meg. At dem har forberedt seg og lest, har god samvittighet for at dem har gjort så godt dem kan, så er det godt nok for meg. Men samtidig så vet dem at hardt arbeid lønner seg for å kunne skape resultater, men vi alle har forskjellige forutsetninger for å oppnå disse.

Vi kan klare det vi har lyst til, men av og til tar det bare litt lengre tid.

Blir glad om du har lyst å følge meg på snapchat, instagram eller facebook

Les også: Kjærlighetslivet mitt var over – del 2

Lurer alltid i skyggen

Har så mange morsomme prosjekter på gang, men et STORT mysterium lurer alltid i skyggen..

TIDEN… Hvor blir den av? Det heter jo at den flyr som en tornado når man har det gøy og det kan jeg skrive under på, for borte vekk blir den!

Nytt oppdrag og mange spennende prosjekter på jobb som skal jobbes med de neste ukene 🙂

Håper du har en like spennende jobbhverdag som meg?

” Do whats makes you happy! “

Ønsker dere alle en fin søndag 🙂

Følg meg gjerne på Snapchat, Facebook eller Instagram.

Frelst

Jeg starter dagen med sitronvann.

Sitronvann hjelper mot så mangt….

Jeg er blitt helt frelst på sitronvann om morgenen, føler det gir meg energi. Om det stemmer vet jeg ikke – du får prøve.

Det anbefales å drikkes med lunket vann, men det klarer ikke jeg – det MÅ være kaldt vann!

Sitron skal hjelpe mot mye og nå som jeg har passert 40 så tenker jeg det ikke kan skade 😉

  • Sitron styrker immunforsvaret
  • Skal få bedre fordøyelse
  • Virusinfeksjoner
  • Høyt nivå av kalium
  • Munnhygiene
  • Renser utsiden
  • Renser innsiden
  • Oppblåst mage
  • Dagen derpå
  • KAN bidra til vekttap

Dette punktet synes jeg er best: FÅR DEG I GODT HUMØR! Bare lukten av sitron skal være nok til å få deg til å slappe av og senke skuldrene. Og enda bedre er det at sitron er godt for den mentale helsen, takket være kaliumet som finnes i sitronen 🙂

Bilde fra kveldsturen med hundene… det blåser og regner noe sykt her på Sørlandet, så greit å forebygge med litt sitronvann,

Ønsker alle ei riktig god natt 🙂

Elisabeth

Knekker oss ikke!

Denne er til alle som har en tøff dag, en tøff måned og kanskje tilogmed et tøft år;

Vinden kan bøye oss, men den knekker oss ikke!

Lørdagsnatt. Ute er det mørkt og vått og månen titter fram. På kontoret er det tørt og koselig, deilig at helgen er her. Det betyr familie tid og tid til aktiviteter som fort blir til inspirasjon!

Det er helt stille i huset, begge ungene sover, hundene snorker og jeg elsker denne egen tiden for meg selv. Pussig det der, at jeg jobber best på kvelden og natten. Jeg kommer meg liksom ikke i seng. Men det betyr ikke at jeg ligger å sover til langt ut på dagen. Jeg våkne som oftest kl 07:00 i helgene, men prøver å bli liggende i sengen til 08-09. Ser på tv eller sjekker sosiale medier på mobilen.

Nå er klokken blitt 02.58 så jeg skal finne sengen!

Jeg ønsker deg og dine en flott pinsehelg som fyller opp energilagrene og gjør neste uke til en lek for dere 🙂

Klem Elisabeth

Fy Flate!

Sommer – Fy flate som det hjelper på humøret når sola skinner og sommeren er rett rundt hjørnet !

Våren her på Sørlandet har ikke vært noe å skryte av. I dag har det vært sol og regn om hverandre. Men det lille sola har tittet fram, gjør noe med humøret!

Jeg har ferie denne uken og skulle gjøre så mye, men har ikke fått gjort halvparten. Har fått gjort ferdig hjemmekontoret mitt (bilder kommer senere av helt ferdig resultat) Har sååå mye tøy som må vaskes, men det kjedeligste er å brette det og få det på plass i skapene! Så får ta meg sammen og sette i gang. Nå skal jeg en tur på Salongen og ta litt bilder, sønnen skal være hårmodell.

Her har dere meg…!

Ønsker alle en fin kveld 🙂

Elisabeth