hits
 • 05.11.2017

  Vanligste årsak til at tispa ikke tar seg er feil paringstidspunk. 

  Vanligste årsak til at tispa ikke tar seg er feil paringstidspunk. 

  Forsinket kjønnsmonding.
  ▪ 6-17 mnd er normalvariasjon.

  Forlenget brunstintervall, kan skyldes en hard fødsel.

  ▪ Stort kull.
  ▪ Annen sykdom
  ▪ Mål progesteron 2. hver måned ved mistanke om anøstrus.

  Ved Stille brunst.
  ▪ Normalvariasjon.

  ▪ Kan forekomme med andre, mer dominante tisper i huset og stress.

   Delt brunst
  ▪ Løpetiden starter, stopper, og starter igjen i løpet av 1-4 uker.

  ▪ Normalvariasjon.
  ▪ Eggløsningen kommer vanligvis i 2. halvdel.

  De første tre ukene etter parring.

  De første tre ukene er det nesten umulig for mange å si om en tispe er drektig eller ikke. Noen tisper kan endre oppførsel og bli mer kjælne.Noen får faktisk morgen kvalme og gulper litt eller kaster opp. Noen får ganske snart en glupskere apetitt enn vanlig. Men dette kan også en tispe med innbilt drektighet få.

  Innbilt drektighet er ganske vanlig hos hund, og dette kan lure mange uerfarne oppdrettere. En tispe som er innbilt drektig får ofte større patter ca. 3 uker etter topp løpetid og kan få ganke store jur med melk i.

  Den drektige tispa får også ofte litt rosa spener etter ca. 3 ukers drektighet. Dersom de fremste spenene blir større og rosa og liksom strutter ut, er dette ofte et godt tegn på at det kan være valper på vei. I tillegg kan tispa få en liten, luktfri utflod.

  Et annet godt tegn er at tispa blir ordentlig kvalm noen dager rundt 3 ukers drektighet og nekter å spise frokosten sin. Dersom tispa ellers virker frisk og fin, er det ingen grunn til uro. Gi henne heller små og hyppige måltider. Riktig foring er viktig før og etter svangerskapet. 

  Selv bruker jeg hundefòr fra Royal Canin.

  HT 42d fra ROYAL CANIN® er et unikt produkt utviklet for å gi avlstisper de beste forutsetningene under løpetiden 
  og den første fasen av drektigheten. 

  TISPENS DREKTIGHETSFASER

  Drektigheten hos en tispe varer i 63 dager, og den kan deles inn i to forskjellige faser. I løpet av den første fasen, som pågår frem til den 42. dagen i drektigheten, øker ikke energibehovet til tispen nevneverdig, og derfor øker heller ikke vekten hennes. I denne fasen bør tispen fôres med et fôr av høy kvalitet som har et tilpasset energiinnhold for å vedlikeholde idealvekten. Rundt den 42. dagen i drektigheten begynner fase to, og først nå begynner tispens energibehov og vekt å endre seg. Faktisk så skjer 70 % av fosterveksten i den andre drektighetsfasen.

  En tispe øker i gjennomsnitt vekten med 15-25 % under drektigheten og går nærmest umiddelbart tilbake til sin normale vekt etter fødselen. Det betyr at mesteparten av tispens vektøkning under drektigheten består av vekten til fostrene, og at tispen, i motsetning til katten, ikke lagrer større fettreserver under drektighetsperioden.

  FÔRINGENS ROLLE UNDER LØPETID OG DREKTIGHET

  Det tispen spiser under drektigheten har stor betydning for de nyfødte valpenes utvikling og livskraft. Et velbalansert fôr av høy kvalitet er viktig for å gi både tispen og valpene de beste forutsetningene. HT 42d er et fôr som er tilpasset avlstisper fra første dag i løpetiden og frem til den 42. dagen i drektigheten. Energiinnholdet i fôret er nøye tilpasset slik at tispen holder idealvekten. Fôret inneholder også næringsstoffer som kan ha en positiv virkning på reproduksjonsevne og valpenes utvikling.

  VEKTEN ER VIKTIG

  Det er svært viktig at avlstispen er i god form og holder vekten. Overvekt har en negativ virkning på reproduksjonsevnen hos flere arter, deriblant mennesket. Det er gode grunner til å anta at denne sammenhengen også gjør seg gjeldende hos hunden. Vi trodde lenge at fettvev var et nøytralt vev, men nå vet vi at dette ikke stemmer. Fettvev skiller ut forskjellige hormoner, blant annet leptin som i sin tur kan ha en negativ virkning på hormonutskillingen fra hypotalamus. Hypotalamus skiller ut en rekke forskjellige hormoner, blant annet hormoner som er knyttet til reproduksjon. Det betyr at for mye fettvev kan redusere tispens fertilitet og reproduksjonsevne.

  Flertallet av studiene viser at tisper som er overvektige under drektigheten har en høyere risiko for komplikasjoner under fødselen. Dette kommer til en viss grad av at fettvevet lagres inn i kroppens muskulatur og fører til at muskelsammentrekningene blir svakere. Hos en tispe med for mye overflødig fettvev kommer sammentrekningene i livmoren trolig til å bli mindre effektive, og dette øker risikoen for keisersnitt. Overvekt fører også til en høyere risiko ved narkoser. Som en oppsummering kan vi si at det finnes gode grunner til å beholde avlstispens idealvekt frem til den siste tredjedelen av drektigheten. Det er først da tispens energibehov og vekt øker.

  HVA BETYR NAVNET HT 42D.

  HT 42d kan virke som et underlig navn på et fôr. HT står for «heat» som på engelsk betyr løpetid, og 42d viser til at fôret skal benyttes frem til den 42. dagen i drektigheten. HT 42d betyr altså fra første dag i løpetiden til den 42. dagen i drektigheten.

   

  VIKTIGE NÆRINGSSTOFFER VED LØPETID OG DREKTIGHET

  HT 42d er et unikt produkt som har blitt utviklet for å gi avlstispen de beste forutsetningene under løpetiden og den første fasen av drektigheten. Det finnes enkelte næringsstoffer som har vist seg å ha en stor betydning for optimal reproduksjonsevne og fosterutvikling. I HT 42d har vi tatt hensyn til dette gjennom tilskudd av folsyre, betakaroten og omega-3-fettsyrer.

  #Vanligste #årsak #til #at #tispa #ikke #tar #seg #er #feil #paringstidspunk. #valpefødsel #morrakvalme #foringavdrektigtispe #chihuahua #hund #progrestron #måle

  30.10.2017

  Leker du med tanken på å bli oppdretter?

  Går du med en spire i magen og drømmer om å bli oppdretter?

  Eller leker du litt med tanken om å ha et kull?

  Jeg hadde mitt første kull 2002

  Tanken på å ha kull måtte modne over tid, det skulle passe inn i live mitt, og ikke minst måtte vi samle litt erfaring om rasen først. Jeg hadde mye å lære og jeg er fortsatt ikke utlært. Den tiden jeg startet opp med oppdrett, spesielt på chihuahua, så var ikke oppdretterne på den tiden så villig til å dele sine erfaringer. Da jeg hadde mitt første chihuahua kull så hadde jeg ikke noe hjelp og ikke noen å rådføre meg med. Var ikke så mye info på nett heller på den tiden. Jeg hadde endel bøker og leste meg opp på det meste. Mitt første kull ente i keisersnitt og 4 valper. Andre kullet fikk jeg 3 valper og tispen døde. 

  Chihuahua er ingen enkle raser å drive oppdrett av. Derfor er det viktig å være så godt forberedt som mulig. Har derfor lyst samlet litt info som kan være til nytte og dele med dere.I tillegg anbefaler jeg på det sterkeste nær og god kontakt med oppdrettere som kan gi uvurderlig hjelp og støtte underveis om dere vurderer kull.

   

   

  Så til det store spørsmålet:

  • Har du tid og anledning til dette?
  • Det betyr kanskje våkenetter, tilleggsforing av valpene annenhver time døgnet rundt.
  • Komplikasjoner kan oppstå med tispen og konstant tilsyn kan være nødvendig den første tiden og både feriedager, uker, måneder går med....
  • Passer det inn i livet?
  • Man bør være 100% sikker på at man kan svare ja!
  • Har du noen til å hjelpe deg?
  • Forsikring dekker ikke lengre første keisersnitt på enkelte hunderaser, har du økonomi til å legge ut for et keisersnitt på natterstid?
  • Keisersnitt kan fort koste fra 6000,- til 30000,- alt etter når på døgnet tispen må ha hjelp, om det er uke dag, helg eller helligdag så er takstene der etter.

   

   

  Her blir Perle sydd igjen etter at 4 valper ble forløst med keisersnitt.

  Her tar Tuva og tørker valpene og holder dem varme, mens jeg kjører narkosen og veterinæren tar ut valpene.

  • Før man i det hele tatt vurderer å parre bør man sette seg inn i hundens anatomi slik at man vet om man har en hund som i det hele tatt egner seg for avl. NKK har ofte anatomi kurs.
  • Oppdrettere til god hjelp og kan som "oftest" mye om anatomi.
  • Utstilling er et bra verktøy, jeg anbefaler at du stiller for 3 forskjellige dommere, da får du en god pekepinne på din hunds anatomi, feil og positive sider. 
  • For å finne en partner som passer er det viktig at du kjenner din hund`s anatomi, så ser du feilene og ikke dobler på feil.
  • Du må vurdere om hunden din har de egenskapene som man vil føre videre til det beste for rasen.
  • Vær like grundig og selektiv i valg av hannhund.
  • Ta ikke den første og beste hann hunden du finner. Nabo bikkja duger som oftest ikke. 
  • Sett deg også inn i avlsretningslinjene til din klubb. 
  • Det betyr mye for framtidige valpekjøpere å kjøpe valp hos en oppdretter som har gjort sitt beste og kan levere fra seg friske og trygge valper.
  • Viktig med en god dialog med din veterinær. Sjekk ang vakt ordning om du skulle trenge hjelp på natten eller i en helg. Få direkte nr til vakthavende veterinær.

  Jeg hjelper bestandig mine valpekjøpere om dem vurderer å bruke sin hund i avl. Om det er å finne riktig partner, råd, tips og evt fødsler.

  Du skal ha tid og plass til disse søte små, det krever mye jobb- det er sosialisering og inntrykk som valpene skal få, før du leverer dem fra deg. For meg er det viktig å levere fra meg trygge og sosiale valper og ikke minst friske.  

  Kommer til å legge ut mere ang hva du trenger under og før fødsel, foring, preging osv. 

   

  Håper dette var litt nyttig informasjon og at du fikk noen nye tanker rundt avl. Avl er nok ikke for alle, er ikke sjeldent jeg har tenkt at jeg orker.

  Det er mye jobb, men det er å mye glede. 

   

  Her ser dere tre forskjellige mager på chihuahuaer som er drektig på dag 55 ca.

  Her kommer en valp med rumpen først.

  Her får mor vaske den nyfødte valpen, etter at jeg har tørket, klippet navlestrengen og passet på at det ikke er noe fostervann i lungene. At valpen puster og er "kvikk"

  Nyfødt valp.

   

  Hos veterinæren for første vaksine og chip/id-merking.

  Her er Fanta på klinikken for å ta røntgen, vi var så spente på hvor mange valper hun gjemte i magen. Dette var første kullet til Fanta.

  Kanskje du klarer og telle på bildet hvor mange det var?

   

  Her sjekker vi Fanta med ultralyd, da hun skulle ha sitt andre kull. Vi var usikre på om hun i det hele tatt var drektig. Det kom 4 valper.

   

   

  Sosialisering og lek er viktig. Her i huset bidrar alle på den biten.

  Hos oss bor alle hundene inne og er endel av familien. Valpene vokser opp i stuen med unger, store og små hunder.

   

  Her er Tuva med en av Fanta sine valper - langhåret schæfer.

  SØGNE HEDEN KENNEL

  DEL GJERNE !

  #fødsel #valper #keisersnitt #oppdretter #søgnehedenkennel #søgne #heden #kennel #hjelp #spire #oppdretter #chihuahua #schæfer #langhåretschæfer #valper #narkose #veterinær

  07.09.2017

  Hundefolk Fakta!!

  Hundefolk fakta....

  - Hundefolk er en spesiell rase som ikke er godkjent av NKK.

  - De har ofte bur i huset.

  - De har rotete hus, men deres kennel er flekkfri.

  - De har alltid en oversikt over utstillinger innen en arms rekkevidde.

  - Og de har unger som vet mer om blomster og bier når de er fem enn de fleste andre folk vet når de er 40.

  - Hundefolk vill kjøre mange mil, bruke hundrevis av kroner på bensin, hotellrom og mat for å hente hjem en premie.

  - Hundefolk har biler, campingbiler og campingvogner med bur inni.

  - De er aldri å treffe i helgene, hvis du ikke tilfeldigvis befinner deg på samme utstilling.

  - De har trøbbel med å komme til jobb tidsnok, men er ved vaksinasjonssjekk presis kl. 0800.

  - Hundefolk vil selge sitt luksushjem i beste bydel til fordel for et lite skur med 10 mål tomt hvor de kan ha kennelen sin.

  - Hundefolk har unger som vokser opp og tror 'tispe' er et helt vanlig ord.

  - Hundefolk har alltid grønn plen og kjøper aldri gjødsel.

  - Hundefolk betaler regningen ti dager for sent, men glemmer ALDRI betalingsfristen for utstillinger.

  - Hundefolk bruker hundefôrposer til søppel, og søppelspann til hundematen.

  - Hundefolk snakker timesvis i telefonen med andre hundefolk på et språk bare hundefolk skjønner.

  - Hundefolk har foreldre og familie som tror de er sprø, naboer som tenker de er rare og hundevenner som mener de er fantastiske!!

  Ha en fin dag!!

  01.08.2015

  Søskenkjærlighet <3

  I'm in love

  Har du sett noe søtere?

  03.06.2015

  Mr Brad Pitt

  Hils på SøgneHeden`s Brad Pitt.

  Søt eller?

  Brad er tilsalgs - mere info HER!
  23.04.2015

  Bitt av Huggorm !!

  Huggormbitt

  August 2014 opplevde en av mine valpekjøpere at hunden hans ble bitt av huggorm, han kontaktet sin veterinær med engang og kom inn og fikk startet veske behandling. Han fikk kun veskebehandling og smertestillende. Jeg hadde jevnlig kontakt med han på tlf og satt spørsmåls tegn på at ikke veterinæren ikke hadde gitt han motgift. Min valpekjøper ringte tilbake og spurte om han hadde fått det. Noe han ikke hadde fått. På det tidspunktet hadde Mikke blitt dårligere. Den veterinæren som var blitt brukt sa at det var ikke noe dem hadde inne og ikke brukte. Dem var heller ikke vant med å behandle huggorm bitt på så små hunder. Synes dem burde opplyst min valpekjøper om dette? Synes ikke du?

  Så kunne han tatt valget selv om han ønsket å bruke noen andre. Antiserum er veldig dyrt og ikke alle har dette inne. Små hunder som har fått gift I seg må som oftest behandles med motgift. Det kunne gått riktig ille med Mikke om ikke hans eier hadde ringt meg!!!  Jeg ringte min sjef for å sjekke om vi hadde det inne, noe vi hadde. Mikke og eier kjørte inn til Kristiansand på kvelden og fikk behandlibg. Mikke så slik ut når han kom til klinikken I Kristiansand. Han hadde nok ikke overlevd natta.

   

  Heldigvis gikk det bra med han <3 J

   

  Del gjerne innlegget.

   

   

  Huggorm er den eneste giftige slangen i Norge, og skader og dreper hvert år hunder. Katter kan også bli bitt, men dette er langt sjeldnere. Hvis ulykken først er ute, er det viktig at du som eier vet hvordan du skal forholde deg, og hva du kan gjøre

   

  Symptomene på huggormbitt kan variere endel, så selv om ditt dyr ikke har alle symptomene bør du få det sjekket ved mistanke om huggormbitt. 

Det du vanligvis vil se er:

  ?  Lokal til utbredt hevelse, av og til kan man også se avtrykk etter de to huggtennene. Hunder blir oftest bitt i hode/hals-området, katter oftest  i forbeina.

  ?  Rask, overfladisk pusting.

  ?  Oppkast.

  ?  Kramper.

  ?  Sjokkutvikling, dvs slapphet, bleke/kalde slimhinner og evt bevistløshet.

  Generelt hvis dere har vært på tur, og syns hunden din oppfører seg unormalt, ha sjansen for huggormbitt i bakhodet.

  Det er spesielt viktig med rask veterinærbehandling når ulykken skjer, og har det først blitt symptomer MÅ dyret behandles. Ca 30 % av alle bitt er det man kaller ?tørre bitt?, dvs at huggormen biter, men ikke overfører gift. Da vil du kunne se bittmerker, men det blir ikke samme kraftige hevelse rundt.

  Bitt i beina vil være de farligste, fordi blodsirkulasjonen der vil spre giften raskt i kroppen. Ellers kan selve hevelsen være et problem i halsregionen, fordi det presser på luftveiene.

   

  Etter den første fasen med kraftige symptomer er det også en senvirkning av huggormgift, som kan gi lever- eller nyresvikt, anemi(blodmangel) eller skade på hjertemuskelen. Faren for dette minsker med rask og effektiv behandling så fort man oppdager skaden.

Hva du skal gjøre ved mistanke om huggormbitt:

   

  ?  Ser du huggormen, ta dyret rolig vekk fra stedet, og hold det i ro. Er det en mindre hund eller katt, bær den til bilen. Er det en større hund, ta den i bånd, og gå rolig til nærmeste bilvei.

  ?  Ring veterinær med en gang du oppdager ulykken. Da kan du også få råd på telefonen om hva du skal gjøre rent praktisk, og veterinæren rekker å gjøre klart til behandling før du kommer til klinikken.

  Veterinæren vil undersøke dyret med en gang du kommer til klinikken, og sette i gang behandling. Dette kan variere noe fra tilfelle til tilfelle, men uansett trenger dyret væskebehandling og smertestillende. Om man velger å gi antiserum(motgift), antibiotika og kortison må vurderes av veterinæren i hvert tilfelle. Det bør også tas blodprøver for å kunne si noe om alvorlighetsgraden av skaden, både tidlig og senere i behandlingen.

  
Tilslutt, mange lurer på ?huggormtablettene? som man fikk tak i tidligere. Det er stort sett snakk om kortisontabletter, prednisolon har vært mye brukt. Dette har tidligere gitt en falsk trygghet, om at man har tabletter som kan behandle dyret hvis det blir bitt. Kortison vil ofte kunne dempe symptomene i startfasen, men det er ikke selve symptomene man ser som er farlige for dyret. Det er giftens indre virkninger som tar livet av de mest uheldige, og dette vil man lettere overse og undervurdere ved å gi kortison. I tillegg vil dyret ofte kvikne til noe, og øke blodsirkulasjonen, noe som vil øke faren for rask spredning til kroppen.

Når det er sagt, i svært sjeldne tilfeller kan kortison bidra til å forlenge fasen fra dyret blir bitt til det kollapser, og dette må vi bruke når det trengs. Så hvis du er i en spesiell situasjon f.eks på en øy med dårlig fastlandsforbindelse eller svært langt til fjells, spør oss om du bør ha prednisolontabletter tilgjengelig.

Noter ned nummeret til veterinærvakta der du er, husk dette også om du reiser på ferie utenom ditt distriktt! For Kristiansand - Agder fylket gjelder Kristiansand og Søgne dyreklinikk døgnet rundt, hele året, tlf 38149595. Dette er også en anledning til å minne om at forsikring av dyret er viktig. Da slipper man å bekymre seg for det økonomiske i en akuttsituasjon som vil kreve omfattende behandling, gjerne på en solfylt sommer-søndag...

Huggormfakta:

  ?  Vipera berus på latin.

  ?  Har en svart sikk-sakkstripe på ryggen, men kan også være helt svarte, slik av tegningene ikke syns. Skilles fra den svarte buormen ved at huggormen ikke har lyse flekker på kinnene.

  ?  Kan bli 90 cm lange, og opptil 25 år gamle.

  ?  Legger ca 20 egg i august/september, som klekkes med en gang og ungene må da klare seg selv. Er født med gift i seg.

  ?  Huggormen er fredet i Norge.

   

  Huggorm er den eneste giftige slangen i Norge, og skader og dreper hvert år hunder og katter.

  Skrevet av Kathrine Nordahl, dyrlege    #huggormbitt #hund #chihuahuabittavhuggorm #huggorm #huggormbittpåhund #bitt #farlig #gift #fredet #chihuahua #skummelt #redd #dårlig #død #motgift #serummothuggormbitt #serum

  12.03.2015

  Dog Diva

  Ta en tur innom Dog Diva Så kan du vinne en  en goodiebag til din firbeinte venn. Det er føotte produkter :) 

  Vinnererne trekker hun i løpet av helgen, mere info finner du HER
  06.03.2015

  Et hundeliv.

   

   

  De stikker av, røyter og lukter ille. 

   

  Jeg har hatt hund fra jeg flyttet hjemme fra.  Jeg var da ca 17-18år gammel. De lever jo ikke evig, så det har vært utskiftning med jevne mellom rom (dem lever jo ikke evig,desverre), men altså, alltid ei bikkje i husholdningen. Som ungdom var dachsen Trixie min næreste sjelevenn og bestevenn. Siden hun kom inn i livet mitt, så har det bare blitt flere.

  Som voksen har jeg fått øynene opp for at dette med pelsdyr nødvendigvis medfører en del dritt, møkk, slafsing, skitne vegger og gulv, forpliktelser og mye jobb!!

  I den fasen der noen ønsker seg hund -idylliseringsfasen, har en lett for å  fokusere utelukkende på lange turer i solfylt skog og mark sammen med sin firbente kamerat. Friske morgenturer i soloppgang, anledning til å bli sprek og ta seg en aftentur, en varm snute, lystige bjeff, ren Lassie- idyll, i selskap med en kjærlig, dedikert og intuitivt smart  sjelevenn med gylden pels. Unger som ønsker seg en koselig valp, holder fokus på alt som minner om hygge. Men jeg har hatt hunder i årevis, og kan supplere med en del andre, realitetsorienterte innspill. 

   

  Levende vesener har sin egen vilje, Særlig hannbikkjer kan lett ha en egen agenda, dersom nabolaget varter opp med firbente tisper i sin beste løpetid. Det er ikke mer enn et vindu eller ei dør på gløtt som skal til, før frieren på lette ben og for egen hånd, mer enn gjerne tar seg ei runde på jakt etter moro og glede.. 

   
  Det er en fryd å ha med hundene i skauen. Dem utviser en glede helt uten sidestykke, i særdeleshet når vi ferdes som ulovlige røvere I skauen og dem slipper å forholde seg til båndtvang. Begeistringen kommer til uttrykk gjennom gjørmebad og rulling i myrer og andre møkkete hull, så derfor er det ingen fryd å ha han med seg inn i bilen igjen etterpå. Det er faktisk et mareritt av lukter og andre sanseinntrykk, blaut hunder i doggete bil er en nokså effektiv torturmetode.
   

  Unger slutter med bleier og blir reinslige. Og på det jevne gjør jo hunder også fra seg utomhus, med sjefen som går bak og plukker opp i små søppelposer. (Særlig gunstig i områder hvor det er langt  mellom søppelkassene så en virkelig kan få gått noen kilometer med lommene fulle av- ja, dritt) Men det skjer jo at dyr blir syke, eller toalettbehovet kommer brått, og ettersom de ikke har talens bruk, er det rom for misforståelser, så innimellom driter de inne. Da skal du ha takk. Og er du attpåtil voksen, slipper du ikke unna, du må ned på alle fire med hansker, poser, Jif og brekningsfornemmelser. Du kjenner at du er en del av naturen, får kontakt med kretsløpet, men egentlig er det bare veldig ekkelt. Neste stikkord er pels. Overalt, til enhver tid, mellom tennene og oppi leverposteien. Du trodde du var renslig? Vel, dyret vier all sin tid til å motbevise det. 

   

  Men hundene blir veldig glad i deg. Det er ingen grenser for jubel som oppstår når du kommer hjem, ja faktisk bare når du returnerer etter å ha hentet posten, blir du overfalt med fryd og glede så du skulle tro du hadde vært lenge utenlands. Hunder elsker sin eier helt uten forbehold. Og det er uten tvil fantastisk for barn å vokse opp sammen med hund, en lojal venn som alltid stiller opp, og bidrar med en varm snute, medfølende sukk og støtte, når livet er vanskelig. Som kjæledyr betrakta er de uovertrufne, du glemmer ikke at du har ei hund, som du av og til kan glemme hamsteren, sånn mellom hver gang buret trenger en vask. En hund er fullverdig medlem av familien. Så derfor tar jeg pels på osten og andre krumspring med stor ro, hos oss hører hundene hjemme. Og til deg som trenger kos og kjærlighet er det bare en ting å si - få deg hund, det er ikke noe som slår et godt hundeliv, - voff voff;)  Vi kunne ikke hatt et liv uten hund. Hundene er avhengig av oss, men tror vi også er ganske så avhengig av dem :) 

   


   

   

  Inspirasjon fra  Kristiansandavis.

  06.03.2015

  Dogdiva.

  Har du lyst å vinne  eksklusive produkter fra Dog Fashion Spa, ta turen innom bloggen hennes her:  Dogdiva
  03.03.2015

  Mandag = Quantos trening.

  I går var første dagen på jobb etter å vært sykemeldt leeeeenge.  Etter jobb dro jeg rett til Lillesand på trening med Aicha og Fanta. Helen var også med med datteren til Fanta. Jeg eier Kira, men hun er på foravtale og bor hos Helen og hennes familie. Var mange på trening i går, kjempe morro, og hundene er slitne når dem kommer hjem.  Jeg sovnet på sofaen sittende kl 19.30 og ble vekt av Birger kl 23.00 når han sa god natt.  Kjenner kroppen ikke er helt klar for å begynne å jobbe enda. Så legene har nok rett i at det er for tidlig. Men jeg har ikke råd til å gå hjemme med ei lønn på 66% :(

   

  Her kommer litt bilder fra gårsdagens trening.

  Aicha og Milo. Milo er litt redd for disse store hundene, så han fikk hilse på Aicha og Fanta som er vant med chihuahuaer. Gikk 5min så skulle han bare bort og hilse på alle disse store hundene:)


  Fanta & Aicha. Milo halveis under Fanta <3


  Aicha er så mammadalt, at jeg prøver å la andre gå med henne på treninger, så ho skal venne seg til andre førere også :)

  Mange på trening :)


  Datteren til Fanta, er hun ikke lik?? Aicha Akira Av Quantos.


  Aicha Akira Av Quantos.

   

  26.01.2015

  SøgneHeden Kennel.

  Elisabeth

  Klima flyktning fra Finnmark. Er født og oppvokst i Sør-Varanger kommune, nærmere bestemt Kirkenes. Kommunen er nærmeste nabo til Russland og Finland. Eller nest siste stopp før Nordpolen! -samiske røtter og alt det der. Om du googler Kirkenes får du opp dette: vinteren er like lang som et svangerskap og dårlig skiføre i 3 månder og du trenger kun temperaturmåler som viser temperaturer fra +9 til -40 Her vokste jeg opp.! Og JA jeg kan være noe direkte. Men takker meg til folk hvor det ALDRI er tvil om dem er glade eller forbannet! Greit å vite hvor jeg har folk.! Synes det er greit å traske rett over grøten, i stede for å sirkle flere runder rundt den!! Flyttet til Søgne i 2003 og har ikke angret en dag på det - elsker palmekysten! Driver SøgneHeden Kennel siden 2006, jobber ved Evidensia Søgne Dyreklinikk Jeg er først og fremst mamma til Birger Andrè (1999) og Tuva(2005) Fritiden min bruker jeg på mine barn, våre hunder og Tuva`s hest. Vi er alle glade i å dra på tur, så vi bruker mye av fritiden vår til dette. Ellers er jeg veldig opptatt av Interiør,Foto, Mote, Hus/Hjem og Blomster. Er utdannet blomsterdekoratør. Noe du ellers lurer på ? Ja så spør

  Norske blogger

  Siste innlegg

  Siste kommentarer

  Bloggdesign

  .