hits
 • 23.10.2017

  BRY DEG.

  • Skrevet 23.10.2017 klokka 23:41
  • Kategori: Mobbing

  12 september 2014 fikk jeg en melding i innboksen.

  INNBOKS!

  Fikk denne meldingen i innboks! Kjener jeg blir stolt av at jeg turte å stå fram! Det fikk ballen til å begynne å rulle der oppe. Det fikk flere til å tørre å sette ord på mobbingen og problemene der oppe!

   

   

   

   

  Her kan du lese hva Finnmark Dagblad skrev om saken.

  En av ungdomsskolene i Søgne hadde en stygg sak for endel årsiden.

  Men dem har virkelig tatt tak i problemene.

   

  Det er gjort mye for å skape sammhold. Feks så arangerer skolen der min sønn går valentine ball hvert år. Der elevene står for underholdningen, elevene rigger sene, lys o lyd.  Vi foreldre serverer og varter


  opp ungdommen. Vi er vakter , ryddehjelp og servitører. Alle lærere er til stede. Skolen betaler for hele kalaset. Det er middag og dessert.  Dette skaper sammhold og vi foreldre blir kjent på kryss av trinnene og klassene.

   

  Dem arangerer foreldremøter med foredragsholdere innleid uten i fra. Dyktige forelesere som jobber daglig med konfliktløsing og mobbing. Som er oppdaterte på nettmobbing osv... 

  Dette arangeres også på barneskolene her i Søgne. Da det er ulike metoder å mobbe på, alt etter hvor gammle barna er.

  Alle grunnskoleforeldre i Søgne inviteres til møte mot mobbing, dette for at vi skal bli kjente med foreldre fra andre skoler. Synes dette er kjempe positivt. 

  Det er opprettet en egen lukket facebook gruppe der foreldre med ungdom/barn i Søgne er innvitert til å delta. Der skal politi skrive ukentlig rapport om det er noe spesielt som skjer/gjøres blant ungdommene i kommunene. Helsesøster og kommune lege skal være aktive der. Rektorene i kommunen skal skrive ukentlig oppdatering fra skolen. 

  Nettverk for foreldre med barn i grunnskolene i Søgne. (Langenes, Lunde, Nygård, Tangvall, Tinntjønn)
  På facebook siden/gruppen vil du finne nyheter fra hele bygda, fra de forskjellige skolene, fra foreldrearbeidet, fra Politiet, fra SLT-koordinator og fra skolekontoret i kommunen.Her vil du finne nyheter fra hele bygda, fra de forskjellige skolene, fra foreldrearbeidet, fra Politiet, fra SLT-koordinator og fra skolekontoret i kommunen.

  FAU og Skolene har et prosjekt som heter BRY DEG! 

  Det går ut på:

  PROSJEKT BRY DEG. 
  Hovedmål er å inspirere til økt kontakt mellom foreldre/lavere terskel for å ta kontakt med hverandre, både i forhold til rus, men også i forhold til mobbing. Kan FAU ha et felles mål/motto for vår innsats mot narkotika og mobbing eller andre spørsmål? Eks «Vi bygger sterke foreldregrupper på skolen». Klarer vi å bygge sterke foreldregrupper i klassene står vi godt rustet i de fleste sakene som har med våre barn å gjøre. 
  Tiltak FAU setter i gang: 

  •   Utdeling av informasjon i forkant og god markedsføring av «Bry 
   deg» prosjektet. 
  •   Foredrag for foreldre/foresatte/voksne familiemedlemmer i 
   november. 
  •   Felles plattform for klassekontaktene. 
   Gjennom dette ønsker FAU å skape gode foreldrerelasjoner. Det kom innspill på at info om narkotika også bør gis til elever. Kan FAU se på om dette er mulig ved senere anledning via «Bry deg»? 


   Jeg føler vi har mange engasjerteforeldre i Søgne som ønsker å stå på får ungene våre og at det skal være ei trygg bygd å bo i. Er foreldre som ønsker det beste for barna våre. Klart det her også er noen som ikke stiller opp. Men her har vi mange engasjerte foreldre og ressurssterke foreldre som ønsker å ta i et tak.
   Klart er mye som sikkert kunne vært gjort bedre her også, men skolen og foreldre gjør en innsatts og prøver i hvertfall. En blir ikke møtt med motgang og motvilje fra skolen om en tar kontakt. En blir hørt. Noe mange ikke blir på Hesseng flerbrukssenter. Mener fortsatt at det er rektor som burde gå der oppe. Er mange flinke og dyktige lærere ved skolen der. Men dem når ikke fram med en rektor som jobber i mot dem og nekter for at dem har mobbing på sin skole.

   Kjenner på følelsen når jeg får slike meldinger og ser slike avisoppslag, at jeg gjorde det riktig da vi flyttet hjem til Søgne igjen      
  22.10.2017

  Det verste er å ikke bli trodd, det verste er å være alene, alle mot en!

  • Skrevet 22.10.2017 klokka 18:34
  • Kategori: Mobbing

  Folk sier at når man står over en krise i livet så trekker folk seg unna. Dersom man står overfor kreft, hjerneblødning, overgrep, vold, døden... Da unngår folk liksom smerten, det er lettere å holde litt avstand, da tråkker man liksom ikke feil. Det er noe å tenke over!

  Mobbing virker som andre kriser i livet.

  Hvilket medmenneske vil du være i møte med noen som står i et helvete? Ja for mobbing er et helvete for dem som står i det, Det er som å være i mareritt i våken tilstand. 

  Det å stå fram i media med sin historie er ikke lett. I etterkant har det ikke bare vært lett. Å være åpen om mobbing koster enormt for alle. Å prøve å stoppe mobbing koster enormt. Mobbing koster for dem som blir rammet. 

  Det verste er å ikke bli trodd. 
  Det verste er å være alene, alle mot en, slik er hverdagen til mange som blir mobbet.

   

  Det skal ikke være slik i 2017 at barn og ungdom skal grue seg for å gå på skolen, grue seg for å møte andre mennesker.  Barn skal ikke være redde, for noe som skal være en trygg og ikke bare lærer fag men også lærer å være menneske - medmenneske!

  Vi må lære oss å bry oss om andre, vi må lære våre barn og ungdom at alle er like mye verdt. Alles meninger skal høres, og ingen skal stå utenfor ensom og fryse! For det er kaldt og trist, og den kulden og følelsen sitter i lenge etter at vinteren er slutt.  Sommeren er kommet og dratt, men mange sitter og "fryser" fortsatt.  Kulden sitter igjen lenge, mange år og kanskje for resten av livet hos dem som er blitt mobbet. Det er ikke slutten for den som er mobbet, for det om mobbingen har tatt slutt. Det er ikke greit!  

  Les :  Sprekkene i småbyidyllen! En mor varsler om uholdbare forhold på en skole. En kvinne forteller om mobbing, folkeprat og alkoholisme. Hva koster det å offentlig fortelle om noe av det som skjer bak fasadene i kardemommebyen? 

   

  Når man hører ordet mobbing, så tenker mange umiddelbart at man snakker om en handling hos et enkelt individ, en mobber. At enkelte barn er mobbere. Og man retter øynene mot et mobbeoffer, hva er det med han/henne?

  Man kan bruke sine egne fordommer om mobbing til å tolke det dithen at de som snakker om mobbing (f.eks jeg) også har disse fordommene om enkeltmennesker. Vel, jeg har i allefall funnet en videosnutt som forklarer på en fin måte mer det jeg tenker om temaet HER

   

  LES TIDLIGERE INNLEGG: 

   

  Dette knuser hjertet til en mor!

  Måtte ta sønnen ut av skolen!

  Flytter vekk fra mobbing!

  Med et kvelertak rundt halsen på ham presses hodet til 7-klassingen ned i doskåla. Rundt står andre klassekamerater og ser på. Ingen griper inn. 

   

  #kardemommeby #sprekker #mobbing #sønn #skole #trodd #alene #allemoten #fordommer #tolke #enkeltmenneske #mobbeoffer #han #henne #foreldre #lære #kultur #knuser #hjerte #mor

   

  04.10.2017

  Nå lyser varsellampen!

  • Skrevet 04.10.2017 klokka 23:37
  • Kategori: Mobbing

  STOPP IKKE MOBB!

  Følg meg gjerne på BLOGLOVIN :)

  Nå burde det lyse ei varsellampe opp hos enkelte bloggere, at en kan dette så langt ned og kritisere andre personer som dem kun kjenner via en blogg, eller en blogg serie som er klippet til! Åssen forbilde er du? 

  Nei vet du ikke hva det vil si å være snill og ikke mobbe så burde du kanskje ikke sitte bak et tastatur og spy ut galle! Utgangspunktet i dette innlegget er denne bloggen og dette innlegge som er postet der: NOK ER FAEN MEG NOK  Slike innlegg er i mine øyne utrolig barnslige og umodne. Folk som kanskje er usikre på seg selv og må snakke ned andre, for å hevde seg selv! Jeg er for å framsnakke, i stede for å ned snakke. 

  Bare tenk litt på dette: Du trenger ikke en eneste kvalifikasjon for å være snill! Du trenger ikke en høy utdannelse, gode karakterer eller en god jobb for å være snill. Du trenger ikke være pen, morsom eller flink for å være snill! Du trenger faktisk ikke være noe som helst for å være snill! Men du kan likevel være snill, og komme lengre en langt nok i livet med det :) 

  Men kjære Squad93, nå tenker du kanskje at det ikke er så lett å være snill, når livet ditt ikke er snilt tilbake. Klart vi alle har dager der rullegardinen er trukket ned over hodet og du egentlig bare har lyst til å forsvinne, om så for bare en en liten stund. I disse tilfeller så holder det masse med å være grei nok! Tror rullegardinen din gikk litt langt ned i dag og håper å tror at du er et bedre menneske en som så.! 

   

  #varsellampe #lavmål #ikkemobb #framsnakke #kritisere #værsnill #livet #tenk

   

  30.09.2017

  En sparker ikke en som ligger nede!

  • Skrevet 30.09.2017 klokka 12:55
  • Kategori: Mobbing

  Logget meg på facebook da jeg sto opp i dag og noe av det første som kom opp i feeden min var et innlegg med overskriften: Anna er naken, og ingen liker det! Skrevet av bloggeren Anne Brith, slike innlegg gjør meg glad.

  Det er så mye dritt som skrives på nett om dagen. Voksne folk som sitter å mobber i forskjellige forum, Facebook, på blogger osv ! Vi lurer på hvor barna får det fra, men vi kan vel trykt si at mange barn har mere nettvett en veldig mange voksne som sitter bak et skjult tastatur og spyr ut frekkheter mot andre dem ikke kjenner, dette kun ut i fra en status oppdatering eller et innlegg på en blogg, eller en kommentar på et forum . 

  Synes det Anne Brith skrev i sitt innlegg var utrolig bra skrevet, kunne ikke vært mere enig. Blir så glad når jeg ser slike innlegg, det er innlegg som engasjerer meg. Innlegg der en snakker andre ned scroller jeg fint forbi!
  Blir så glad når jeg ser slike innlegg, det er innlegg som engasjerer meg. En sparker ikke en som ligger nede, offentlig person eller ikke!
  Alle som har vært eller er alene mamma vet hvor tøft det kan være til tider og hvor sårbar en kan være!
  Men de fleste av oss står rakrygget gjennom stormen, alene mamma eller ikke!
  At voksne mennesker får seg til å skrive "hat" kommentarer på Facebook til flere bloggere, enkeltpersoner og i andre grupper gjør meg skremt! Så lurer vi på offer barn mobber?
  Vi voksne må bli bedre til å frem snakke, i stede for å ned snakke hverandre!
  Har en ikke noe positivt å si/skrive så la vær! En ting er å diskutere, en an ting er å direkte mobbe og gå på personangrep!

  Mobbing er et stort problem i vårt samfunn, gå foran som et forbilde for barna, tenk før du poster!!!

  BRUK NETTVETT!   Ønsker alle en riktig fin og mobbefri lørdag ❤️

   

  #mobbing #framsnakk #stoppmobbing #engasjere #nedsnakke #bloggere #glad #mobbefri #lørdag #sparker #nede #annaernaken #naken #liggernede #cheesieos.nlogg.no

  03.02.2015

  Bry Deg..!

  • Skrevet 03.02.2015 klokka 13:20
  • Kategori: Mobbing

  Prosjekt BRY DEG  

  Søgne Foreldre har startet prosjekt BRY DEG!!

  Her har mange skoler/kommuner masse å lære! 
  Dem som kjenner meg vet hvor mye slike prosjekter griper meg  
  Håper bare flere skoler og kommuner setter i gang slike prosjekter og får inn like gode, engasjerte forelesere !! Spesielt Sør-Varanger kommune, Hesseng flerbrukssenter burde ta kontakt med lederne for BRY DEG  her i Søgne. Dem hadde hatt mye å lære der, for dær mobber lærerne også- kaller elevene for teskje kjerringer. Pgr av at dem som er på støtteundervisning/grupper må ha alt inn med teskje!! Sykt av en lærer å kunne si slikt!!!


  Stolt av å bo i Søgne, med så mange engasjerte foreldre.

   
  29.01.2015

  Sprekkene i småbyidyllen!

  • Skrevet 29.01.2015 klokka 17:10
  • Kategori: Mobbing

  En mor varsler om uholdbare forhold på en skole. En kvinne forteller om mobbing, folkeprat og alkoholisme. Hva koster det å offentlig fortelle om noe av det som skjer bak fasadene i kardemommebyen?

  @Byline Overstrek:Birgitte Wisur Olsen
  99 prosent av tilbakemeldingene har vært positive. Så får det bare være med den ene prosenten som syns det var negativt at jeg sto frem. Jeg angrer ikke. Jeg gjorde det for sønnen min sin del, og fokuset det skapte var verdt det, sier Elisabeth Mortensen.
  På sensommeren sto Mortensen frem i Sør-Varanger Avis og fortalte den hjerteskjærende historien om hvordan sønnen ble behandlet på Hesseng Flerbrukssenter. Mobbing som førte til at moren valgte å ta sønnen ut av skolen og flytte. I etterkant ble det en politisk oppvask om mobbetilstanden i skolene i Sør-Varanger. 
  Inspirere
  Hvordan er det å fortelle en slik historie i et lite samfunn der Janteloven, bygdedyret, slarv, folkeprat eller hva en skal kalle det  kanskje står sterkt?
  Jeg hadde håpet at flere ville stå frem med sine historier, men det skjedde ikke. Samtidig, så forstår jeg det. For jeg er heller ikke sikker på om jeg ville fortalt historien dersom vi skulle bli boende her. Nettopp på grunn av Janteloven. Ikke for min del, men for sønnen min sin del. 
  Den ene prosenten du sier kom med negative tilbakemeldinger, hva gikk det på?
  At ungene som hadde mobbet følte seg truffet. Det var aldri hensikten min. Jeg ville ha et fokus på mobbing, i håp om at situasjonen skulle bli bedre for andre. Samtidig var det flere som sa at: «Kanskje jeg også skulle fortelle min historie.» Så jeg håper at det kommer mer frem etterhvert.
   

   

  Her er litt flere avisutklipp fra den tiden, gjør enda vondt og tenke på hva min sønn måtte gå gjennom, men er glad jeg klarte å sette mobbingen på agendaen hos fylkekommunen.   


   

   

   


   

   

   

   

  #mobbing #mobber #vold #svik #slag #sprekker #småby #politisk #skole #ansvar #hvem #resyme #livetødelagt

  29.01.2015

  Dette knuser hjertet til en mor.

  • Skrevet 29.01.2015 klokka 09:58
  • Kategori: Mobbing

  Klare du å stå i mot?

  Dette knuser hjertet til en mor.

   

  Når du opplever at ditt barn blir mobbet og du ikke når fram hos medelever, foreldre eller skole! Ja da blir jeg provosert. Derfor tok jeg et oppgjør i lokalavisen! Mistet venner etter det. Venner som jeg har hatt fra jeg var 8-9år. Der og da var det sårt. Men nå i ettertid, så tenker jeg at dem var ikke verdig mitt vennskap, når dem er med å støtter mobbing!

  Les også: Sprekkene i småbyidyllen!  En mor varsler om uholdbare forhold på en skole. En kvinne forteller om mobbing, folkeprat og alkoholisme. Hva koster det å offentlig fortelle om noe av det som skjer bak fasadene i kardemommebyen?)

   

   

  Et tilbake blikk på mobbingen ved Hesseng Flerbrukssenter.

   
   
  Et tilbake blikk på det som var så ille for min sønn oppe i Kirkenes.  Mobbingen har ikke tatt slutt på den skolen. Er blitt kontaktet av flere foreldre ang Hesseng flerbrukssenter og miljøet der. Sist var i dag,  det fikk meg til å gå tilbake i arkivene mine og lese avisoppslagene. Er glad jeg turte stå fram med dette, var mange som dømte meg for at jeg gjorde det. Har mistet noen nære og gammle venner pgr av dette. Følte seg kanskje truffet? Ikke vet jeg... Hadde dem ikke kjent på at "spikeren trykket", så hadde dem kanskje tatt kontakt, i stede for å kutte oss ut i en vanskelig tid... Har fått mange positive tilbakemeldinger og tror vi kan ha hjulpet mange til å tørre å si i fra. I et lite konservativt samfund som Kirkenes er, så er det ikke lett å stå fram og si fra.. - da skiller du deg ut.  Her skal du ikke gjøre deg bemerket. Vi kom heldigvis styrket ut av dette, men desverre så er det ikke alle som har gjort det. Tenker ofte på dem, hvor vanskelig og sårt det må være og se at deres barn sliter for at skolen ikke har stilt opp for deres barn og gjort jobben sin.
  Hvor er medmenneskene? 
  Hvor er foreldrene til mobberne?
  Offer tar dem ikke tak i sitt barn når det mobber og er stygt mmed andre barn når dem har fått beskjed om at deres barn mobber? 
  Offer får ikke mobberne konsekvenser? 
  Offer er det bestandig mobbeofret som må flytte på seg??? 
  Er veldig glad for at vi flyttet tilbake, har nå en sterk og flott sønn som tørr å stå opp for seg selv. Han har mange gode venner og jeg ser på hele han at han trives og har det bra.  Han har kommet styrket ut av det hele og lært en hel masse av det.
  At det har kostet og flytte, er jo ikke til å legges skjul på.. Det har svekket min økonomi betraktelig og jeg måtte gi opp butikken der oppe i Kirkenes. Tapte mange hundretusen på det... Det har vært et stort økonomisk tap for meg, så ille at jeg gikk personlig konkurs, men min sønn kan jeg ikke måle i penger.  Ingen millioner i verden kunne erstattet han og jeg kunne aldri ha tilgitt meg selv, om vi hadde blitt der oppe og han hadde blitt helt ødelagt. Til tider var jeg redd for å levne han alene i frykt for at han kunne finne på noe dumt.  Den frykten har jeg ikke lengre.  Jeg har en sønn som har kommet styrket ut av dette og som jeg er utrolig stolt av...
  Denne reisen har kostet tårer, penger og endel venner på veien... Men det er hvert det, hvert hver ei krone, hver en venn jeg har mistet på veien og hver ei tåre som jeg har grått - for jeg har fått min sønn tilbake. Min smilende og sprudlende sønn som jeg elsker over alt <3
   
  Men her er noe av det jeg sto fram med i avisen....
   
   
  «Jeg angrer på at vi flyttet hit. Jeg angrer på at jeg utsatte sønnen min for det her. Jeg føler jeg satte ham inn i et system der hans følelser og opplevelser ikke ble hørt, og ikke tatt på alvor». 
   
   
  Måtte ta sønnen ut av skolen
  Flytter vekk fra mobbing
  Med et kvelertak rundt halsen på ham presses hodet til 7-klassingen ned i doskåla. Rundt står andre klassekamerater og ser på. Ingen griper inn. 
  @Byline Overstrek:Birgitte Wisur Olsen
  birgitte@sva.no 09.08-2012
  Det begynte så fint i fjor høst. En ny klasse og et nytt skoleår. 7-klassingen har flyttet med til mammas hjemplass Sør-Varanger. Her er spenning, glede og gode forventninger  og kimer til vennskap starter. Men snart ulmer det. Alt fra dialekt til væremåte angripes og sjikaneres. Gutten stenges ute og fryses ute, og så slår mobbingen ut for fullt med psykiske og fysiske angrep. 
  Hodet presses ned i toalettet. Han utestenges fra lek og aktiviteter. Ved noen tilfeller tror han at han skal få være med. Guttegjengen i klassen avtaler å møte ham en plass. Han blir glad og drar dit. Men de har bare lurt ham, de er et annet sted.
  Det gåes fysisk til angrep på ham, og med jevnlig «kalling» som sliter på : «Dra til hælvete, din schtøgge faen». 
  Hva gjør det med et lite menneske å gjentatte ganger bli rakket ned på i så harde ord?
  Avfeies
  12-åringen viser tillit ved å betro seg til en lærer om en av episodene, men responsen er svik fra en voksen omsorgsperson. Han får vite at han ikke må ta på seg en sutrerolle, ikke være «bæsat».. 
  Mor Elisabeth Mortensen tar også flere av episodene opp med skolen. Dytting ned i pissoir og i do, den brutale kallingen, utestengning, utfrysingen, at lærere ikke hører på, ikke tar ham på alvor. Men moren får beskjed om at tonen mellom elevene nok er hardere enn de er blitt vant til sørpå.
  Det går seg nok til, avfeies jeg med, forteller Elisabeth.
  Mobbingen skjer på skolen, på vei til og fra skolen, i fritiden og også på telefon og på facebook.
  Skolen varsles igjen. Mor har mailer som viser at lærer er informert, og i et svar i desember  skrives til henne det at rektor er orientert om saken.
  Vokse og gro
  Fra fler hold har Sør-Varanger Avis fått høre historier som bekrefter strukturen: Gjennom skoleåret er det vikarer, vikarer og vikarer.
  På foreldremøter taes den harde tonen mellom guttegjengen i klassen opp, mangelen på omsorgen måten å snakke til hverandre på. Det oppleves ikke som om skolen har interesse for å jobbe for å få den negative mentaliteten vekk, men at det dårlige psykososiale miljøet i stedet får lov til å vokse og gro. 
  Og også at forsøk på å ta opp negative hendelser overses og overhøres, og at en autoritær og lite lyttende lederstil gjør det veldig vanskelig å ta opp problemer. 
  En annen gjenganger er at enkelte lærere understøtter og gjør situasjonen vanskeligere. En gruppe for elever med støtte-undervisning kalles overfor elevene av en lærer for teskje-gruppa, altså de som må ha saker og ting inn med teskje for å få det med seg...
  Det skal forrige skoleår ha blitt gjort en trivselsundersøkelse blant syvendeklassingene, der svar viste at elever følte seg mobbet av lærere.
  Misforståelse
  Før skolestart i fjor høst forberedte Mortensen seg og fikk PP-tjenesten i forrige hjemkommune til å oversende papirene til Hesseng Flerbrukssenter. Sønnen trenger støtteundervisning i matte, og hun ville ha dette på stell fra starten av.
  Men papirene sendes ikke videre til PP-tjenesten i Sør-Varanger. Elisabeth etterlyser fremdrift. Først i oktober er søknaden klar. Læreren beklager dette og viser til at det har vært misforståelser på skolen. 
  Først i februar er støtteundervisningen på plass.
  I juni, like før slutten på skoleåret, har mor fått nok. Hun vet ikke flere veier å gå for å nå frem til skolen, for å få dem til å ta tak i mobbesaken. 
  Sønnen ringer gråtende til henne på jobb og ber henne komme hjem. Han har gått hjem fra skolen etter å ha blitt fysisk angrepet. Ansikt, armer og bein har skrubbsår.
  Fra skolen ringes kl 14.30 det med beskjed om at gutten skulker, at han har stukket av fra skolen. Altså 3,5 timer etter at han har dratt hjem fra skolen.
  Skulker! Jeg sitter jo her og renser sårene hans, svarer hun mens sønnen hulker i bakgrunnen.
  Da bestemte mor Elisabeth Mortensen seg endelig for at det fikk være nok. Gutten taes ut av skolen samme dag, og familien bestemmer seg for å flytte tilbake til Søgne.
  Gjentatte forsøk gjennom året hadde ikke ført frem. 
  Elevene skulle overføres til Kirkenes Ungdomsskole, siden Hesseng kun har første til syvende klasse. 
  Moren sier hun ikke torte ta sjansen på å la sønnen begynne der, og begrunner det med at  de samme elevene fra Hesseng også overføres til Kirkenes. Mobbingen gjorde gutten innesluttet.
  Og jeg kunne ikke garantere at hverdagen hans kom til å bli bra. Jeg ville ikke ta en 50/50-sjanse på at ting kom til å bedre seg. Dessuten er det jo såpass små forhold at det uansett ville påvirke fritiden. 
  Moren har gjennom året snakket med foreldre og med skole og med foreldre.
  En ting er om det gjennom året hadde blitt gjort et skikkelig forsøk på å bedre forholdene, og så mislyktes. Å kvitte seg med mobbing «i hele verden» er dessverre ikke mulig. Men her ble det aldri tatt tak i saken, i stedet ble det feid under teppet. Jo, jeg angrer på at vi flyttet hit. Jeg angrer på at jeg utsatte sønnen min for det her. Jeg føler jeg satte ham inn i et system der hans følelser og opplevelser ikke ble hørt, og ikke tatt på alvor. 
  Selv føler hun at hun er blitt avfeid og forsøkt stemplet som ei sutrete og hysterisk mor.
  Etter at hun har tatt kontakt med foreldre eller med skolen får gutten høre det ekstra. Det trues: «Mor di er rape gal, om hun går til skolen en gang til får du juling så du merker det skikkelig!».
  Innrømme
  Elisabeth har med seg en annen mor, som tidligere hadde sønnen sin på Hesseng Flerbrukssenter, med på intervjuet med Sør-Varanger Avis. Hun deler mange av observasjonene, men vil av hensyn til sønnen sin være anonym.
   Det samme min sønn opplevde. Han gikk fra å være en strålende skolegutt på første skoledag til å få selvtilliten revet ned fullstendig. Han hadde ADHD, men det ble ikke diagnostisert. Han hadde en indre uro, og klarte ikke sitte i ro, noe han heller ikke hadde forutsetning for. Han ble syndebukk og kjeft i stedet for forståelse og hjelp. Hvis en person føler seg mobbet så er det en egen opplevelse. Å ikke bli hørt, og ikke bli trodd, er også en krenkelse. Det er et stort overgrep, påpeker hun.
  De to sier de forstår at lærere er stresset og har mye å gjøre, og sier det også mange fine, gode mennesker og lærere på Hesseng Flerbrukssenter.
  De mener sykefravær, mangelen på kommunikasjon og enighet i skolen og mange mennesker inn og ut kan gjøre jobben vanskelig.
  Men skolen må som helhet må innrømme at det er mobbing ved skolen og ta skikkelig tak i det, i stedet for å avfeie det og si at det ikke finnes mobbing på skolen. Som voksne må de ta på seg ansvaret. 
   
  Alle som jobber med barn burde lese om "William er bestevennen min" 
   
  Etter at disse artikkelene ble skrevet, så er ikke skolene sjekket noe mere. Avisen har heller ikke skrevet noe særlig mere om det og fulgt opp saken videre. Er ikke kommet fram noe bevis for at skolene faktisk må stå til ansvar for det dårlige miljøet ved Hesseng flerbrukssenter. 

   
   
   


   
  Elisabeth

  Klima flyktning fra Finnmark. Er født og oppvokst i Sør-Varanger kommune, nærmere bestemt Kirkenes. Kommunen er nærmeste nabo til Russland og Finland. Eller nest siste stopp før Nordpolen! -samiske røtter og alt det der. Om du googler Kirkenes får du opp dette: vinteren er like lang som et svangerskap og dårlig skiføre i 3 månder og du trenger kun temperaturmåler som viser temperaturer fra +9 til -40 Her vokste jeg opp.! Og JA jeg kan være noe direkte. Men takker meg til folk hvor det ALDRI er tvil om dem er glade eller forbannet! Greit å vite hvor jeg har folk.! Synes det er greit å traske rett over grøten, i stede for å sirkle flere runder rundt den!! Flyttet til Søgne i 2003 og har ikke angret en dag på det - elsker palmekysten! Driver SøgneHeden Kennel siden 2006, jobber ved Evidensia Søgne Dyreklinikk Jeg er først og fremst mamma til Birger Andrè (1999) og Tuva(2005) Fritiden min bruker jeg på mine barn, våre hunder og Tuva`s hest. Vi er alle glade i å dra på tur, så vi bruker mye av fritiden vår til dette. Ellers er jeg veldig opptatt av Interiør,Foto, Mote, Hus/Hjem og Blomster. Er utdannet blomsterdekoratør. Noe du ellers lurer på ? Ja så spør

  Norske blogger

  Siste innlegg

  Siste kommentarer

  Bloggdesign

  .