hits
 • 31.10.2017

  Trakk dynen over hodet.

  • Skrevet 31.10.2017 klokka 23:23
  • Kategori: Blogg

  Tanker i dag..

  Jeg våknet denne morgen
  mens kulda slår ned.
  Trakk dynen over hodet
  og dro et annet sted.

   

   

  I tankene jeg vandret
  til sol og sommerbris.
  Med varme lange strender
  og dobbel kule is.

   

   

  Ja solen slikket kroppen
  og gav meg energi.
  Du verden det var deilig
  med sommer, sol og fri.

   

   

  Jeg reiser så tilbake 

  til kulde og styggevær. 

  Drar dynen bort fra hodet 

  og får på meg litt klær.

   

   

   

  Til tross for drypp fra taket,
  det er en deilig dag.
  Det var en liten tankeflukt,
  som gav meg velbehag.

  "ukjent"

   

   

   

  30.10.2017

  Nå skal det sies at på rekordtid ble jeg skilt, singel og alene mor til 2 barn.

  • Skrevet 30.10.2017 klokka 21:09
  • Kategori: Blogg

  Jeg har alltid heiet på snille jenter.

  Jo da, det ordner seg som regel for snille jenter. 

  Det tar bare litt lengre tid??!!!

  Jeg har alltid heiet på snille jenter, antagelig fordi jeg selv stort sett er ganske grei å ha med å gjøre.

  Å hele livet har jeg dessuten blitt fortalt at «det ordner seg for snille jenter» og det er jo en fin bonus for oss som er opptatt av å gjøre alle til lags og helst ikke vil trenge oss på.

  Jeg stiller meg gjerne bak i køen hvis andre har det travelt med å komme fort fram, og jeg krever sjeldent noe, men spør pent.

  Hjelper gjerne andre som trenger hjelp, selv om jeg vet dem aldri kommer til å hjelpe meg tilbake.

  Selv om jeg anser meg selv for å være både ambisiøs og viljesterk, er det liksom ikke helt meg å buse fram med kritiske spørsmål eller forlange en plass øverst på pallen.

  Stikk i strid med hva som sømmer seg for en «snill jente», har jeg ofte satt spørsmålstegn ved barnelærdommen som sier at det vil gå deg vel så lenge du er grei mot andre.

  For når jeg slipper den gamle dama foran meg i køen, kan du banne på at hun skal betale sviskerkompotten sin med femtiøringer og skjelvende hender, slik at jeg ikke rekker å komme meg hjem over før køene begynner.

  Og jeg synesfremdelse det er blodig urettferdig at de som skravlet høyest i klasserommet fikk topp-karakterer i muntlig, selv om de bare pratet tull. Mens jeg, som kunne leksa på rams, men ikke rakk opp hånda i frykt for å ha misforstått spørsmålet, fikk  «nokså godt» og streng beskjed om å skjerpe meg. 

  Nå bør det nevnes at det har gått meg vel hittil i livet, men det har jaggu tatt sin tid å få alt til å falle på plass. (mangler noe brikker enda da, men men)

  Stien har vært lang og full av omveier, feilvurderinger og våkenetter.

  Det tok noen år å få ting på rett  kjøl, men pluttselig skjedde alt på rekordtid.

  Hus, barn, ektemann og en god jobb, til tross for at jeg mangler både spisse albuer og utdannelse inne min jobb. «der ser du, det ordner seg for snille jenter» sa folk og blunket lurt da ting løsnet, som om det er hemmeligheten bak all suksess her i verden. 

  Nå skal det sies at på rekordtid ble jeg skilt, singel og alene mor til 2 barn..

  Med de siste årenes erfaringer friskt i minne trakk jeg imidlertid min egen konklusjon: Når det ordner seg for snille jenter, er det fordi vi jobber hardt og greier opp i ting selv.

  Det er jo det alle forventer av oss «snille jenter», og gud forby at vi skal ligge noe til last.

  Så når livet mitt smiler og tingendelig går min vei, er det verken karma eller høyere makter som får æren. I stede gir jeg meg selv en velfortjent klapp på skuldra, som takk for god innsats.

  Det er nemlig ikke sånn at usansynlige tråder trekker deg hjelpsomt i riktig rettning bare du sitter rak i ryggen, smiler pent og gjør gode gjerninger.

  Til tross for at jeg hjelper andre utakknemelige folk, jeg har til gode å vinne i lotto, selv om jeg er raus når andre vil låne penger.

  Og når eksene min bestemte seg for å treffe jenter på nett og være utro mange ganger, brødrene kom å henta bilen som jeg betale lånet på, men bilen sto i eksens navn, fikk masse ekstra lønnsutgifter, da jeg måtte få andre til å jobbe for jeg kom meg ikke. på jobb. Jeg var snill pike og sa ikke noe og lot dem bare styre

  Men for det gikk det bra fordi jeg er tøffere enn jeg trodde. Og jeg kan si med sikkerhet  si at jeg fikk verken drømme jobben eller leiligheten under takst bare for jeg  er så himla grei. Jeg har kjempet meg gjennom utallige skuffelser på veien, å jeg gir ikke opp før alt klaffer. 

  Jeg har kommet fram til at det teorien om at det er en uforbeholden sammenheng mellom snille piker og hvorvidt alt ordner seg, er heller tynn. Mange av oss «snille jenter» har helt sikkert godt av å kvesse klørne og frese litt høyert i blant, men ingen skal behøve å endre personlighet for å komme opp og fram her i verden.

  De mindre forsiktige og flittige blant oss utbasunerer gjerne at » snille jenter» kommer til himmelen,  vi andre kommer dit vi vil.

  Men selv om de tøffeste jentene kansje har et forsprang mot målet, puster vi dem stadig tyngre i nakken etter som årene går. Snille jenter kan nemelig også erobre verden. Det tar bare litt lengere tid.

  30.10.2017

  Innviet ullsokkene.

  • Skrevet 30.10.2017 klokka 20:44
  • Kategori: Blogg

   

  Siden det er høst og jeg har innviet ullsokkene i dag så er det vel på sin plass å varme seg på ett glass rødvin eller 3!

  Sitter her i den digge sofaen min, fyrt i peisen og tenker og skriver litt.

  Merker jeg er litt frustrert om dagen og lunta er ikke sååå lang. Å det har nok ungene dessverre fått merket denne uken. Får så utrolig dårlig samvittighet når jeg setter meg ned og begynner å tenke over dagen, men når huset står på hodet, skittent tøy opp til taket, jobber 120%. Ser ikke ende på husarbeidet og Tuva er nesten bare hos meg og kun jeg som gjør noe her i huset, så klart en blir mer sliten.

  Mye som skjer neste ukene. Det er pakking, flytting, oppussing og ikke minst må jeg få ferdig kjelleren så jeg får sendt inn krav til forsikringsselskapet. Kravet på alt som er blitt ødelagt etter rottene har spist og pissa på det.!

  Tuva har underholdt meg på sin egen lille måte. Ho skjønne når æ e lei meg og sliten, ingen som klare å få meg til å smile som ho. Hjelpsomme lille jenta mi. 

  Ellers så har jeg gjort lite i kveld, brukt mye tid på denne pcen, (Les: jobbet med nettbutikken) blogget litt. Hentet flytteesker hos Lene og Le - tusen takk! 

   Ei flakse rødvin mindre, litt kaffe med noe digg oppi, en smule sentimental, sliten, feber og egentlig veldig klar for senga nå, men vet jeg ikke får sove. Kanskje rydde og pakke litt, eller bare se litt serier. Er så utrolig glad jeg har så gode venner, Setter utrolig pris på dem jeg har rundt meg, mine venner er blitt min familie, siden jeg ikke har noe kontakt med familien min.  

  EN DAG I HØST.

  Da tar jeg den siste supen,
  den siste dråpe av vin.
  Den fyller en sødme av drømmer
  og varme.

  En ro er kommet,
  litt pirrende og deilig.
  Som å ligge på bomulls seng,
  og flyte i himmelen.

  Der godhet og drømmer
  spirer, slik som solen
  gjør høstens grøde vakker.
  En varme og godhet.

  Den som gir liv og lyst.

   

   

   

   

   

  30.10.2017

  Leker du med tanken på å bli oppdretter?

  Går du med en spire i magen og drømmer om å bli oppdretter?

  Eller leker du litt med tanken om å ha et kull?

  Jeg hadde mitt første kull 2002

  Tanken på å ha kull måtte modne over tid, det skulle passe inn i live mitt, og ikke minst måtte vi samle litt erfaring om rasen først. Jeg hadde mye å lære og jeg er fortsatt ikke utlært. Den tiden jeg startet opp med oppdrett, spesielt på chihuahua, så var ikke oppdretterne på den tiden så villig til å dele sine erfaringer. Da jeg hadde mitt første chihuahua kull så hadde jeg ikke noe hjelp og ikke noen å rådføre meg med. Var ikke så mye info på nett heller på den tiden. Jeg hadde endel bøker og leste meg opp på det meste. Mitt første kull ente i keisersnitt og 4 valper. Andre kullet fikk jeg 3 valper og tispen døde. 

  Chihuahua er ingen enkle raser å drive oppdrett av. Derfor er det viktig å være så godt forberedt som mulig. Har derfor lyst samlet litt info som kan være til nytte og dele med dere.I tillegg anbefaler jeg på det sterkeste nær og god kontakt med oppdrettere som kan gi uvurderlig hjelp og støtte underveis om dere vurderer kull.

   

   

  Så til det store spørsmålet:

  • Har du tid og anledning til dette?
  • Det betyr kanskje våkenetter, tilleggsforing av valpene annenhver time døgnet rundt.
  • Komplikasjoner kan oppstå med tispen og konstant tilsyn kan være nødvendig den første tiden og både feriedager, uker, måneder går med....
  • Passer det inn i livet?
  • Man bør være 100% sikker på at man kan svare ja!
  • Har du noen til å hjelpe deg?
  • Forsikring dekker ikke lengre første keisersnitt på enkelte hunderaser, har du økonomi til å legge ut for et keisersnitt på natterstid?
  • Keisersnitt kan fort koste fra 6000,- til 30000,- alt etter når på døgnet tispen må ha hjelp, om det er uke dag, helg eller helligdag så er takstene der etter.

   

   

  Her blir Perle sydd igjen etter at 4 valper ble forløst med keisersnitt.

  Her tar Tuva og tørker valpene og holder dem varme, mens jeg kjører narkosen og veterinæren tar ut valpene.

  • Før man i det hele tatt vurderer å parre bør man sette seg inn i hundens anatomi slik at man vet om man har en hund som i det hele tatt egner seg for avl. NKK har ofte anatomi kurs.
  • Oppdrettere til god hjelp og kan som "oftest" mye om anatomi.
  • Utstilling er et bra verktøy, jeg anbefaler at du stiller for 3 forskjellige dommere, da får du en god pekepinne på din hunds anatomi, feil og positive sider. 
  • For å finne en partner som passer er det viktig at du kjenner din hund`s anatomi, så ser du feilene og ikke dobler på feil.
  • Du må vurdere om hunden din har de egenskapene som man vil føre videre til det beste for rasen.
  • Vær like grundig og selektiv i valg av hannhund.
  • Ta ikke den første og beste hann hunden du finner. Nabo bikkja duger som oftest ikke. 
  • Sett deg også inn i avlsretningslinjene til din klubb. 
  • Det betyr mye for framtidige valpekjøpere å kjøpe valp hos en oppdretter som har gjort sitt beste og kan levere fra seg friske og trygge valper.
  • Viktig med en god dialog med din veterinær. Sjekk ang vakt ordning om du skulle trenge hjelp på natten eller i en helg. Få direkte nr til vakthavende veterinær.

  Jeg hjelper bestandig mine valpekjøpere om dem vurderer å bruke sin hund i avl. Om det er å finne riktig partner, råd, tips og evt fødsler.

  Du skal ha tid og plass til disse søte små, det krever mye jobb- det er sosialisering og inntrykk som valpene skal få, før du leverer dem fra deg. For meg er det viktig å levere fra meg trygge og sosiale valper og ikke minst friske.  

  Kommer til å legge ut mere ang hva du trenger under og før fødsel, foring, preging osv. 

   

  Håper dette var litt nyttig informasjon og at du fikk noen nye tanker rundt avl. Avl er nok ikke for alle, er ikke sjeldent jeg har tenkt at jeg orker.

  Det er mye jobb, men det er å mye glede. 

   

  Her ser dere tre forskjellige mager på chihuahuaer som er drektig på dag 55 ca.

  Her kommer en valp med rumpen først.

  Her får mor vaske den nyfødte valpen, etter at jeg har tørket, klippet navlestrengen og passet på at det ikke er noe fostervann i lungene. At valpen puster og er "kvikk"

  Nyfødt valp.

   

  Hos veterinæren for første vaksine og chip/id-merking.

  Her er Fanta på klinikken for å ta røntgen, vi var så spente på hvor mange valper hun gjemte i magen. Dette var første kullet til Fanta.

  Kanskje du klarer og telle på bildet hvor mange det var?

   

  Her sjekker vi Fanta med ultralyd, da hun skulle ha sitt andre kull. Vi var usikre på om hun i det hele tatt var drektig. Det kom 4 valper.

   

   

  Sosialisering og lek er viktig. Her i huset bidrar alle på den biten.

  Hos oss bor alle hundene inne og er endel av familien. Valpene vokser opp i stuen med unger, store og små hunder.

   

  Her er Tuva med en av Fanta sine valper - langhåret schæfer.

  SØGNE HEDEN KENNEL

  DEL GJERNE !

  #fødsel #valper #keisersnitt #oppdretter #søgnehedenkennel #søgne #heden #kennel #hjelp #spire #oppdretter #chihuahua #schæfer #langhåretschæfer #valper #narkose #veterinær

  29.10.2017

  En ny dag i morgen ! !!

  • Skrevet 29.10.2017 klokka 20:12
  • Kategori: Blogg

  En ny dag i morgen ! !!

  Jeg har fått en vakker gave. En ny dag som kun er min.

  Det er opp til meg å velge hva jeg bruker gaven til. 

  Dagen står der i min dørsprekk, venter på å komme inn.

  Full av blanke, rene sider med all verdens farger til.

  Hvordan kan jeg best utnytte denne gaven jeg har fått? 

  Jeg må velge varme farger, ikke farge arket grått.

  Jeg vil bruke dagens timer til å være positiv. 

  Glede mennesker jeg møter .

  Gi oppmuntring og smil.

  Uansett så må jeg huske at når dagen er forbi, har de ting jeg sa og gjorde tråkket opp en sti. 

  Det er opp til meg å styre hvor den stien fører hen.

  Ønsket er at du som ser den kan se sporet av en venn...

   

  29.10.2017

  En siste gang!

  • Skrevet 29.10.2017 klokka 20:00
  • Kategori: Mat

  Lørdag var vel siste gang vi var samlet så mange til bords her i dette huset. 

  Vi var 11 stk med stort og smått til tapas, kaker og litt vin til oss voksne.  Ble mange timer med bespisning og hygge. Ungene koste seg og det gjorde vi voksne å.

  En kjempe koselig kveld. Inga og ungene overnattet her. Så ble en noe sein natt på med og Inga, ble litt vin og kjasing ut i sene natte timer.

  Har vært ei lang og koselig helg, som ble avsluttet med en siste feiring for Tuva på rideskolen med 12 jenter. 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  29.10.2017

  Tapas.

  • Skrevet 29.10.2017 klokka 19:32
  • Kategori: Mat

  I går så sto jeg mere eller mindre på kjøkkenet fra kl 08:30 til kl 18:30

  Tuva skulle feire "familie" bursdag her hjemme og på menyen sto det tapas, ostekake og brownies med hasselnøtter. 

  Glemmer hver gang hvor lang tid det tar å lage så mange små retter. 

  Jeg laget:

  • Bacon surrete dadler
  • Asparges med bacon
  • Oliven
  • Kyllingvinger
  • Spanske kjøttboller
  • Chilli marinert Scampi
  • ovnsbakt laks i hvitløk.
  • Focaccia
  • Aioli
  • Salte ovnsbakte små poteter
  • Karbonader
  • Urte marinert indrefilet av okse
  • Ravioli og kylling i fløtesaus
  • Chorizopølse
  • Tomater, Mozzarella og rødløk, havsalt og oliven olje.
  • Salat.
  • Ostekake.
  • Brownies.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  #Baconsurretedadler #dadler #bacon #Aspargesmedbacon #asparges #Oliven #Kyllingvinger #Spanskekjøttboller #ChillimarinertScampi #marinert #scampi #ovnsbaktlaksihvitløk #laks #ovnsbakt #hvitløk #Focaccia #Aioli #Salteovnsbaktesmåpoteter #småpoteter #ovnsbakt #Karbonader #Urtemarinertindrefiletavokse #urte #marinert #okse #indrefilet #Ravioliogkyllingifløtesaus #ravioli #kylling #fløtesaus #Chorizopølse #Tomater #Mozzarella #rødløk #havsalt #olivenolje. #Salat. #Ostekake. #Brownies.

  29.10.2017

  Gresskarkjerner.

  • Skrevet 29.10.2017 klokka 12:47
  • Kategori: Mat

  Vi lagde gresskar lykter på fredag og det ble masse innmat igjen etter utskjæringen. Vi renset ut det meste av "frøene" som vi lagde til snaks. 

  • Rens ut alle kjernene/frøene, skyll og vask dem i rent vann.
  • Tørk dem.
  • Legg dem på en bakeplate/langpanne.
  • Ha på olje og rør rundt så alle kjernene får olje på deg.
  • Ha på salt.
  • Stek i ovnen på 200 grader til dem får en gylden farge.
  • Avkjøl og spis :)

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  #halloween #gresskarkjerner #frø #gresskar #skyll

  29.10.2017

  Gode råd for trøtte tryner.

  • Skrevet 29.10.2017 klokka 12:29
  • Kategori: Blogg

  Trøtt i dag?

  Ikke i morgen!

  Synes du morgenstund er noe tull i grunn? Disse tipsene gir deg en mer harmonisk start på dagen.

  Stressende morgener etter netter med for lite søvn er ikke bare en kilde til irritasjon, men direkte utmattende i lengden. Men det enkle er ofte et beste, så lær deg litt mental trening først som sist, råder magasinet Expressens psykologiekspert Eva Johanson.

   

  Lurer du på hvor mye søvn du trenger? Få rådene her.

   

  28.10.2017

  Halloween.

  • Skrevet 28.10.2017 klokka 10:29
  • Kategori: Blogg

  Her i huset har det vært ei hektisk uke på jobb og etter jobb. 

  Tuva som har vært på to hundekurs med Tore Lislevand denne uken, rideskolen, bursdag, dobbel dansetrening og overnatting på skolen.

  Så i går skulle en tru det var digg med ei fri helg. Men helgen blir like hektisk som resten av uken har vært.  I går så var det lit kakebaking og forberedelser til bursdagsfeiring for Tuva i dag med "familien" og i morgen med alle jentene fra klassen.

  Når vi var ferdig å bake i går, så dro vi til Inga og lagde gresskar lykter. Gøy for barna og enda gøyere for oss voksne :)

  Blir gøy å pynte med disse på Halloween. 

  Ble dem ikke kule?

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  #halloween #gresskar #gresskarlykter #kaker #baker #hektisk #hektiskuke #bursdagsfest #torelislevand #hundetrening #rideskole

  28.10.2017

  I godstolen min med en tekopp.

  • Skrevet 28.10.2017 klokka 09:24
  • Kategori: Blogg

  Høsten den er her, det mørkner så fort,
  dagen blir kort, og jeg får mindre gjort.
  En sommer er atter en gang på hell,
  og himmelen er beksvart når det blir kveld.
  Men høsten er vakker i sitt fargeflor,
  og bladene drysser ned på vår jord.
  Så bakken blir dekket som en fin palett,
  det vakreste bilde som jeg har sett.
  Men så kommer regnet og det øser ned,
  og fuglene flyr til et annet sted.
  Vinden hyler og det blir litt kaldt,
  jeg ser ut på regnet, det er vått over alt.
  Men jeg nyter høsten og kryper så opp,
  i godstolen min med en tekopp.
  For endelig nå kan jeg ta meg litt ti,
  og kose meg litt med boka mi.

  ukjent

  #høst #godstolen #tekopp #bok #vind #hyler #fugler #regner #øser

  27.10.2017

  Til ettertanke ♥

  • Skrevet 27.10.2017 klokka 23:14
  • Kategori: Blogg

   

  ¢¾¢¾¢¾

   

  Til ettertanke ¢¾

  Du kommer til ett punkt i livet 

  der du innser hvem som betyr noe, 

  hvem som aldri gjorde det, 

  hvem som ikke vil gj©ªre det og hvem som alltid vil. 

  Ikke bekymre deg om personer i fortida , 

  det er en grunn til at de ikke ble med til framtida!

   

  ¨ªnsker alle en fin helg ¢¾

  27.10.2017

  Langt fra umulig

  • Skrevet 27.10.2017 klokka 21:32
  • Kategori: Blogg

   

  Akkurat slik følte jeg meg i dag, Kunne bara ha logge slikt å døsa i hele dag .

  Noen dager er det mer enn nok å bare holde motivasjonen i gang en hel dag. Eller, motivasjonen er kanskje litt feil ord å bruke. Men man har noen dårlige dager, som bare har bestemt seg for å forbli slik uansett hva man gjør. En litt sånn dag har jeg hatt i dag. Men siden jeg ikke har hatt så mye valg annet enn å bare pushe meg gjennom dagen, så har jeg gjort nettopp det. Det er litt tyngre enn vanlig, men langt fra umulig. Jeg bare får litt høyere temperament enn vanlig på slike dager ;-/

  Anyways! Siden dagen var litt småtung idag, bestemte jeg meg for å ta en liten tur ut å trekke litt frisk luft. Tuva hadde ikke lyst å være med, så jeg tok med meg hundene og ruslet en tur og trakk inn den deilige kalde høst luften.  Bare lot drømmene fare... Musikk på ørene og selskap av hundene, båre gå og gå uten mål og mening - det er terapi.

  Nå skal vi å skjære ut gresskar og lage gresskar lykter, det blir koselig.

   

   

  27.10.2017

  Du kan ikke ta feil av dem. 

  • Skrevet 27.10.2017 klokka 13:41
  • Kategori: Blogg

  Det er langt mellom venner
  Det er langt mellom venner.
  Mellom venner står mange bekjentskaper
  og mye snakk.
  Venner ligger som små lysende stuer
  langt borte i fjellmørket.
  Du kan ikke ta feil av dem. 

   

  #venner #feil #fjellmørket #lysende #stuer #langt #bff

   

   

  27.10.2017

  Kranglefant og Kverulant.

  • Skrevet 27.10.2017 klokka 07:14
  • Kategori: Blogg

  Uenig er vi ofte
  i sak om ting og tang.
  Men hold i hvert fall fokus
  når du er gått i gang.

  Ja, er kritikken saklig
  litt konstruktiv og grei.
  Så slipper man så ofte
  at noen blir så lei.

  Kranglefant og kverulant. 

  Å kunne diskutere
  ved bruk av ordet makt.
  Man i respekt kan ytre
  de ord man vil ha sagt.

  Noen kverulerer
  på alle verdens ting.
  De lager diskusjoner
  som ofte går i ring.De klarer provosere
  en stakkar ganske bra.
  Det er så like før
  en konseptene går fra.Men skulle du tilfeldig
  så enig med ham bli,
  da kan du være sikker
  han tar en annen vri.

  Bli enig med en krangler
  det kan du glemme fort,
  for han rir på prinsipper
  som aldri du har gjort.

  ukjent

   

  26.10.2017

  Panikk etterfulgt av lettelse.

  • Skrevet 26.10.2017 klokka 18:47
  • Kategori: Blogg

  Så lenge jeg kan huske har slutten av sommeren bydd på snev av panikk etterfulgt av lettelse.

  Å nei nå er sommeren over !! Å vel, det er jo faktisk høst.

  Og det er egentlig ganske deilig.

  For det er virkelig mye å glede seg over også på denne tiden av året.  Og da tenker jeg ikke bare på de flotte høstnyhetene som er i butikkene.

  Nei det er så mye mere, og selv gleder jeg meg faktisk til:

  • Første tur med lue og skjerf..!
  • Er det ikke rart at noe vi på våren er såååååå lei av, nok en gang kan bli spennende.
  • Bake muffins/kake med Tuva på stormfulle høst dager.Jepp liker å bake litt inni mellom! Og drømmen forsetter om å bli en bra kokk en vakker dag.
  • Kinohøsten med mange Norske godbiter!!!
  • Jentisgjenforening etter ukevis med ferie, masse sladder og tjas » også dro vi tl Danmark» Å gud så brun du e blitt» mere vin»  osv.. 
  • Shoppinglørdag fordi det regner og blåser, og man ikke har noe bedre å foreta seg. HERLIG?
  • Tv seriene det er lov å innrømme at man har savnet ordentlig TV etter reprise sommeren!
  • Storbyferie med jentis er tingen.

   

  Ok så er kansje ikke sommerferien så lenge siden, men det føles allerede som en evighet, eller hva?

  Å ikke minst: Innekos under teppet, med en god kopp te og varme rundstykker. Og selvfølgelig masse nye magasiner å lese i.

  Hvis ikke det er noe å glede seg til, så vet ikke jeg...?

  26.10.2017

  Når man gir opp kampen!

  • Skrevet 26.10.2017 klokka 07:33
  • Kategori: Blogg

  Noen ganger når man gir opp kampen, eller
  snur seg og går, betyr det ikke at man er en svak person. Det betyr at
  man endelig har motet og visdommen til å la ting passere, og fortsette
  videre.!

  Ønsker alle en fin dag :)

  26.10.2017

  12ÅR

  • Skrevet 26.10.2017 klokka 01:12
  • Kategori: Blogg

  PRINSESSA MI ER 12ÅR.

  Kjære lille, store jenta mi

  I dag er du 12år. 

  Hvor ble tia av? 

  Du er den søteste, snilleste og morsomste jenta æ vet om ❤️ Du er stjerna og solstråla i livet mitt ❤️

  Er så utrolig glad i deg og stolt av deg. 

  Snill, omtenksom, omsorgsfull og hjelpsom er du, å bestandig med et smil på lur.

  Hest og hund er en stor del av deg. Er så stolt av alt du får til og alt du mestrer  

  Fra du var liten så har det vært hest og hund som er tingen. 

   

   

  I dag skal du feire med hele klassen med overnatting på skolen, lørdag blir det "familie" selskap og søndag blir det så klart ride bursdag på Åros Rideskole med alle jentene i klassen. 

   

  Elsker deg herfra og til månen å tilbake lille Tuvisen min❤️

  STOLT AV DÆ TUVA'EN MIN ❤️❤️❤️

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  25.10.2017

  En liten krabat.

  • Skrevet 25.10.2017 klokka 19:42
  • Kategori: Blogg

   Høst.

  De svaier i vinden
  de løvtunge trær
  og bladene gulner
  for høsten er her.

  I trekrona synger
  en liten krabat
  han kan enda finne
  sin egen mat.
  Som ploger på himlen
  flyr fugler i flokk
  og båter i havna
  de legges i dokk.
  Vi finner frem varme
  og tykkere klær
  så er alle klare
  før vintern er her.
  ***

  ukjent

  Ønsker dere alle en nydelig oktober kveld.

  25.10.2017

  ...EN BÅT...

  • Skrevet 25.10.2017 klokka 19:40
  • Kategori: Blogg

  .....EN BÅT.....

  ...en båt uten anker, 

  hue fullt av tanker..

  Litt sånn føler jeg det om dagen, masse tanker og ting jeg ikke klarer å lande.

  Det har skjedd så mye den siste tiden som skaper mye tanker og følelser.

  Har så mye å glede meg til :)

  25.10.2017

  Vi flytter !

  • Skrevet 25.10.2017 klokka 16:53
  • Kategori: Aktuelt

  Vi skal flytte.

  Evig takknemlig for at Lene & Torfinn gjør dette mulig.

   

  Litt oppussing, så blir dette bra, alle barn gleder seg.

  Skal vise dere flere bilder senere.

  Nå er det en tur i stallen, for så å kjøre Tuva på kurs/hundetrening med Tore Lislevand og jeg skal jobbe litt. Så er det i bursdag til Annette før jeg kan komme meg hjem :)

   

  Ha en strålende onsdag :)

  25.10.2017

  NR 4

  • Skrevet 25.10.2017 klokka 11:03
  • Kategori: Blogg

  Gøy å ligge som nr 4 på mest leste blogg i Kristiansand i går 🎈🎈🎈

  Takk til alle som er innom å leser.

  24.10.2017

  Noe som "ligner "på et kjæresteforhold!

  • Skrevet 24.10.2017 klokka 22:23
  • Kategori: Blogg

  HØST FORKJØLELSEN HAR KOMMET Å TATT MEG :(

  Det rammer alle en eller annen gang i løpet av høsten og vinteren desverre. Man våkner på morgenen, og det har i løpet av nattens timer bygd seg opp en imponerende tetthet i øre-nese-halsregionen. Tunga er bare en inntørket, liten pølse etter at man de siste timene særs elegant - har pustet med munnen på vidt gap som en flodhest som har løpt maraton. Og når man prøver å svelge.. og tunga fester seg i ganen.. da skjønner man det; man har en gryende forkjølelse. Noe jeg ikke har tid til om dagen :( Synes  egentlig veldig synd på meg selv...!
  Irriterende rennende nese, øyne som flyter i udrenert tårevæske og kløe i halsen. For ikke å snakke om mine frekvente nyeanfall som høres fra Lunde til Tangvall...
  Det er ikke mye jeg irriterer meg mer over enn en tett nese. En tett nese fører til manglende smakssans, og jeg er altfor glad i smaker til å gå glipp av noe. Paradoksalt er også tett neste ofte synonymt med rennende nese, og siden lite frastøter meg mer enn tanken på å bruke lommertørkle, blir nesa rød og sår av ymse grå- og dopapir. Det med lommetørkle er jeg litt nysgjerrig på, egentlig. Er det noen som bruker det fortsatt?

   

  Har proppet i meg og smurt meg med en mixdur av:

  • mentolsalve, tro det eller ei ! For å bekjempe tett nese (pattesalve som brukes på spener til dyr)
  • c-vitaminer
  • Saltvannsspray
  • paracet
  • Aloe vera
  • Ibux
  • tranebærkapsler
  • ginseng

  Føler meg utrolig fin - med hoven rød sprit nese, som renner og knall røde bringebær kinn, svett og fett hår... utrolig vakkert syn.

  Akkurat nå skulle jeg ønske jeg hadde en som kunne ha stelt og pleiet meg, kommet med te på sengen til meg.

  Tror jeg skal sende ønskeliste til julenissen i år :)

  Kjære julenissen!
  I år ønsker jeg meg en kjæreste..

  Ja du hørte riktig - er klar for det nå "tror jeg"
  En mann som er snill og som liker hunder.. og unger selvsagt og ikke har lyst på flere barn..
  Han må ha egne interesser og være glad og positiv!
  Ønsker meg en mann som gjør så godt han kan......!!!  Jeg hører noen si at menn liker kvinner som tar initiativ, men jeg tror ikke lenger på det. Det er pokker ikke tilfelle! De stikker hvertfall hvis jeg melder min interesse, haha, eller så stimmulerer jeg til ytterligere tafatthet på den måten. Det å være sterk og entusiastisk dame får visst enkelte til å lene seg tilbake.

  Noen reagerer åpenbart med at det er greit at jeg skal være lokomotiv hele veien bare fordi jeg tok første step, eller ga litt av meg selv. Må visst slutte med det. Akkurat nå har jeg det sånn at jeg trenger noen som bare tar meg med!

  Og så kan jeg følge opp med energi, respons og masse raushet etterhvert! Ja! Dette forandrer seg nok, kjenner jeg meg selv rett, da jeg ikke klarer å la være å arrangere, foreslå og inkludere, men akkurat nå trenger jeg at noen drar meg med på noe.

  Eller tror ikke jeg ønsker meg en kjæreste, er nok bare det at jeg er svært sulteforet på nærhet, men samtidig er jeg av forskjellige grunner ikke klar for en kjæreste i livet mitt. Likevel ønsker jeg meg en mann å snakke med, ha sex med (nå dør sønnen min litt når han leser dette) og kanskje finne på enkelte andre ting med. Greia er at jeg da vil være den eneste for ham, selv om vi ikke har et offisielt forhold. Tanken er da at dersom en av oss faktisk opplever å treffe/forelske oss i noen andre, skal vi være ærlige om det med en gang og gå hvert til vårt.  (gud bedre dette er komplisert)

  Innen den tid ønsker jeg altså å ha noe som "ligner "på et kjæresteforhold, men et hvor det bare er oss to, uten at venner og familie "blandes inn", og hvor livene våre så å si blir lagt igjen utenfor døra når vi treffes. (Uforpliktende forhold)

  Er dette realistisk? Vil det kunne fungere?  Hva tror dere... Ikke sær jeg ??? hehe 
  Tror jeg er veldig sær, vært alene i alt for mange år nå og vant med å styre min egen hverdag!!

  Åssen skal en mann passe inn i mine daglige rutiner???

  Blir bare rot det ... hehe...

  Lurer litt på om man blir litt sær og kansje litt kravstor når man har vært singel en stund? Har vært i  sammenhengende forhold i mange år, men har nå vært singel i snart 9år. Føler likssom at jeg har blitt litt mer sær nå som jeg har vært så lenge singel. Eller er det bare for at man har hatt tid til og tenke over sine forhold, å ønsker ikke gå i de samme fellene som man har gjort. Noen med liknende erfaring?

  Er jeg sær?

  Hva mener dere?

  Tror det er tre typer :

  • Noen blir sære,
  • Andre blir desperate,
  • Mens de som klarer å styre unna begge grøftene og  fort finner et nytt forhold.
  • Men hva er jeg ??


  Jeg er absolutt sær, ja! Og nå er jeg fyktelig fornøyd med akkurat det :-)

  Hvorfor i all verden skulle jeg være noe annet enn kravstor?

  Forhandlings forhold er for de som er redde for å være alene.

  Og jeg har takket nei til et flertall søte, snille menn som er villige til å utsette seg selv for å få være hos meg. På samme måte som jeg har kastet på dør de som tror de kan bråke seg til bestemmelsesrett i mitt hjem. Individualist med identitet, selveier med eget ansvar, fri med fri vilje. Sær på jakt etter en særbo å dele det beste med. Og han jeg ser etter bør være akkurat likedan!

  Nei håper jeg en dag finner en som kan leve med min særhet og kan stelle med meg en dag - en dag..!

  24.10.2017

  Har en liten fest.

  • Skrevet 24.10.2017 klokka 21:59
  • Kategori: Blogg

  Høstløv.

  Løvet det faller ned på bakken,
  som en kaskade av konfetti.
  Det ser ut som skogen
  har en liten fest,
  før den endelig kan hvile.

  Jeg nyter fascinert synet
  når trærne slipper sine siste blader.
  Årets arbeid er over
  og skogen går til ro,
  så samler den krefter til neste års flor.

  ukjent

   

   

   

  #høstløv #harenlitenfest #fest #liten #trær

  24.10.2017

  Det finnes noe som hjelper mot ensomhet.

  • Skrevet 24.10.2017 klokka 16:59
  • Kategori: Blogg

  Det finnes noe som hjelper mot ensomhet, det er vennskap.

  Det trenger gjennom alle murer og når fram til det mest ensomme hjerte, bare det åpner seg.

  Vennskap gagner alltid, kjærlighet skader av og til.

  ... hvis jeg kunne klatre på en himmel klar og blå,
  ville jeg finne meg en venn å skinne på.

  Hva søker jeg i vennskapet?
  Nesten ingenting og likevel mer
  enn jeg kan finne alene.

  Et vennskap som ikke tåler at alt blir sagt, holder ikke i det avgjørende øyeblikk.

  Det er stor forskjell på vennskap basert på nytte og vennskap basert på oppriktighet. Bare det siste fortjener navnet sant vennskap.

   

   

   

  Er så utrolig glad og takknemlig for alle mine gode venner som jeg har rundt meg, vet ikke hva jeg skulle gjort uten dem.

   

   

  #vennskap #ensomhet #hjelper #finnes #forskjell #basert #oppriktighet

  24.10.2017

  Blir så glad om du velger å nominere meg !

  • Skrevet 24.10.2017 klokka 15:29
  • Kategori: Blogg

  Nominasjon til Vixen 2017 har åpnet og jeg ville blitt så glad om du velger å nominere meg til en av kategoriene:

  • Årets influencer: mat
  •  Årets influencer: livsstil 
  • Årets stjerneskudd 
  • Eller bare årets influencer 

  Du nominerer HER: VIXEN 2017

  Alle som influerer via sosiale medier eller andre kanaler kan nomineres enten det er blogg, podkast, Instagram, YouTube m.m. Med andre ord fortsetter kanaluavhengigheten vi innførte i fjor. Merk at influencere ikke vil bli vurdert på flyktige plattformer som Instagram Stories og Snapchat, hvor innholdet forsvinner etter 24 timer. Disse er umulig å overvåke og vurdere fra et 2017-perspektiv.

  Du kan nominere til og med torsdag 16.november.

  #vixeninfluencerawards2017 #vixen #influencer #awards #2017 #stem #nominer

  24.10.2017

  Man kan ikke alltid få det man elsker her i livet ...

  • Skrevet 24.10.2017 klokka 12:21
  • Kategori: Blogg

  Man kan ikke alltid få det man elsker her i livet ...

  Man kan ikke alltid få det man elsker her i livet ...men man kan elske det man får :)))

   

  Ha en fin dag :)

  24.10.2017

  Coachende lederstil.

  • Skrevet 24.10.2017 klokka 12:17
  • Kategori: Blogg

  Coachende lederstil.  Coachende ledelse handler om å se sine medarbeidere, la dem finne svarene på egne utfordringer og ha tro på at de vil lykkes i det som besluttes.

  Å være en coachende leder innebærer også at du kan gi dine medarbeidere konstruktiv feedback som de kan vokse på. Du bygger alle dine tilbakemeldinger på en plattform av aksept og et ønske om vekst slik at resultatene for bedriften/organisasjonen kan optimaliseres.

  Hensikten med coachende lederatferd.

  Coaching er en enkel teknikk med det formål å fremme menneskers potensiale innen alle områder i sitt liv. Coaching er basert på positiv psykologi. Man tar utgangspunkt i muligheter og styrker, og ikke begrensninger. Fokus er her og nå og fremover i tid, og ikke fortiden.

  Coaching/endring hos coachee. Coaching er utpreget resultatorientert. Hva betegner en god leder??

  Det eneste vi mennesker har felles er at vi alle er forskjellige. Vi har kreative og destruktive krefter innebygd. En god sjef er etter min oppfatning i stand til å avlese potensialet for ytelse hos sine medarbeidere og stimulere de til å prestere og trives i jobben.

  Jeg tok med trives, fordi jeg har en tro på at man presterer og yter mer dersom man kan riste av seg negative krefter, som ofte aktiviserer i forbindelse med mistrivsel, konflikter og dårlig arbeidsmiljø.

  Dersom rammebetingelse er riktig dårlige kan man rett og slett bli syk av jobben.

  Særlig kvinner risikerer fysisk og psykisk helseskade av dårlig arbeidsmiljø, altså jobbsituasjon som ikke er fult opp på ansvarlig måte av sjefen.

  Dårlig sjef får kvinnehjertet til å aldres før tiden, viser en ny svensk helsestudie av kvinner, der arterieforkalkning i hjertets kranskar ble målt med 3 års mellomrom hos 106 kvinner rammet av hjerteinfakt og hjertekramp.

  Så er da spørsmålet hva slags lederstil som fungerer best. Er én stil bedre enn en annen?

  Jeg må si at jeg personlig ville blitt utmattet av en sjef som ikke kunne gi meg ordentlige tilbakemeldinger på hvordan jeg utførte jobben. En sjef som totalt overså meg og holdt meg i uvisse ville gått meg på nervene og fått meg til å lure på om noe var alvorlig galt.

  Total Silence, ingen feedback, ville for meg vært et mareritt.

  Jeg ville heller ha foretrukekt å fått kjeft iblant enn total stillhet. Da hadde jeg i det minste hatt mer enn 0 av holdepunkter i jobbistuasjonen.

  Å være mennekse er ikke enkelt. Det er en jevn strøm av glede og lidelse.

  En ingeniør vile kanskje sagt at det gjelder å optimalisere sitt samspill med familie, jobb og venner med tanke på å oppnå de tingene som ut fra identitet, personlighetstrekk, ferdigheter og lykkefølelse, ville gi maksimalt utbygge for en selv og ens nærmeste.

  Men, det forutsetter at det er noen å forholde seg til i den relasjonen der vi bruker halvparten av vårt våkne døgn, på jobben.

  Noen som tar hensyn til oss, med våre individuelle behov.

  Noen som lar de som jobber best på egen hånd gjøre det, lar de som jobber best i team gjøre det, lar de som ikke ønsker innblanding jobbe selvstendig, lar de som trenger veiledning få det, lar de som trenger støtte få det, og de som trenger et spark bak få det.

  Samme medisin kurerer ikke alt av organisasjonsmessige plager. Som dere skjønner er dette et tema jeg kunne pratet mye om..!!! Her kan man å se en sammen heng med driftresultater av en god lederstil

  23.10.2017

  Nyt hvert sekund.

  • Skrevet 23.10.2017 klokka 23:56
  • Kategori: Blogg

   

  Nyt hvert sekund.

  Teller du år, blir livet ganske kort,

  Teller du dager, går livet alt for fort,

  Teller du timer, varer livet nok en stund,

  men lengst varer livet når du nyter ...

  hvert sekund.

  -Per Kvalsvik

   

  God natt :)

   

  23.10.2017

  BRY DEG.

  • Skrevet 23.10.2017 klokka 23:41
  • Kategori: Mobbing

  12 september 2014 fikk jeg en melding i innboksen.

  INNBOKS!

  Fikk denne meldingen i innboks! Kjener jeg blir stolt av at jeg turte å stå fram! Det fikk ballen til å begynne å rulle der oppe. Det fikk flere til å tørre å sette ord på mobbingen og problemene der oppe!

   

   

   

   

  Her kan du lese hva Finnmark Dagblad skrev om saken.

  En av ungdomsskolene i Søgne hadde en stygg sak for endel årsiden.

  Men dem har virkelig tatt tak i problemene.

   

  Det er gjort mye for å skape sammhold. Feks så arangerer skolen der min sønn går valentine ball hvert år. Der elevene står for underholdningen, elevene rigger sene, lys o lyd.  Vi foreldre serverer og varter


  opp ungdommen. Vi er vakter , ryddehjelp og servitører. Alle lærere er til stede. Skolen betaler for hele kalaset. Det er middag og dessert.  Dette skaper sammhold og vi foreldre blir kjent på kryss av trinnene og klassene.

   

  Dem arangerer foreldremøter med foredragsholdere innleid uten i fra. Dyktige forelesere som jobber daglig med konfliktløsing og mobbing. Som er oppdaterte på nettmobbing osv... 

  Dette arangeres også på barneskolene her i Søgne. Da det er ulike metoder å mobbe på, alt etter hvor gammle barna er.

  Alle grunnskoleforeldre i Søgne inviteres til møte mot mobbing, dette for at vi skal bli kjente med foreldre fra andre skoler. Synes dette er kjempe positivt. 

  Det er opprettet en egen lukket facebook gruppe der foreldre med ungdom/barn i Søgne er innvitert til å delta. Der skal politi skrive ukentlig rapport om det er noe spesielt som skjer/gjøres blant ungdommene i kommunene. Helsesøster og kommune lege skal være aktive der. Rektorene i kommunen skal skrive ukentlig oppdatering fra skolen. 

  Nettverk for foreldre med barn i grunnskolene i Søgne. (Langenes, Lunde, Nygård, Tangvall, Tinntjønn)
  På facebook siden/gruppen vil du finne nyheter fra hele bygda, fra de forskjellige skolene, fra foreldrearbeidet, fra Politiet, fra SLT-koordinator og fra skolekontoret i kommunen.Her vil du finne nyheter fra hele bygda, fra de forskjellige skolene, fra foreldrearbeidet, fra Politiet, fra SLT-koordinator og fra skolekontoret i kommunen.

  FAU og Skolene har et prosjekt som heter BRY DEG! 

  Det går ut på:

  PROSJEKT BRY DEG. 
  Hovedmål er å inspirere til økt kontakt mellom foreldre/lavere terskel for å ta kontakt med hverandre, både i forhold til rus, men også i forhold til mobbing. Kan FAU ha et felles mål/motto for vår innsats mot narkotika og mobbing eller andre spørsmål? Eks «Vi bygger sterke foreldregrupper på skolen». Klarer vi å bygge sterke foreldregrupper i klassene står vi godt rustet i de fleste sakene som har med våre barn å gjøre. 
  Tiltak FAU setter i gang: 

  •   Utdeling av informasjon i forkant og god markedsføring av «Bry 
   deg» prosjektet. 
  •   Foredrag for foreldre/foresatte/voksne familiemedlemmer i 
   november. 
  •   Felles plattform for klassekontaktene. 
   Gjennom dette ønsker FAU å skape gode foreldrerelasjoner. Det kom innspill på at info om narkotika også bør gis til elever. Kan FAU se på om dette er mulig ved senere anledning via «Bry deg»? 


   Jeg føler vi har mange engasjerteforeldre i Søgne som ønsker å stå på får ungene våre og at det skal være ei trygg bygd å bo i. Er foreldre som ønsker det beste for barna våre. Klart det her også er noen som ikke stiller opp. Men her har vi mange engasjerte foreldre og ressurssterke foreldre som ønsker å ta i et tak.
   Klart er mye som sikkert kunne vært gjort bedre her også, men skolen og foreldre gjør en innsatts og prøver i hvertfall. En blir ikke møtt med motgang og motvilje fra skolen om en tar kontakt. En blir hørt. Noe mange ikke blir på Hesseng flerbrukssenter. Mener fortsatt at det er rektor som burde gå der oppe. Er mange flinke og dyktige lærere ved skolen der. Men dem når ikke fram med en rektor som jobber i mot dem og nekter for at dem har mobbing på sin skole.

   Kjenner på følelsen når jeg får slike meldinger og ser slike avisoppslag, at jeg gjorde det riktig da vi flyttet hjem til Søgne igjen      
  23.10.2017

  Myke, glatte lepper.

  • Skrevet 23.10.2017 klokka 20:56
  • Kategori: Blogg

  LEPPER.

  Tørre og flassende lepper blir ikke fine uansett hvor mye makup du bruker.

  Prøv en "kveldskur"  - Fukt et håndkle og masser forsiktig bort tørre hudflak. Myk tannbørste kan å brukes.

  Smør inn rikelig med en god leppomade som er spesielt egnet til å motvirke tørrhet på leppene, før du går og legger deg, og våkn opp med myke, glatte lepper!

  Selv bruker lips fra aloe vera - den er min favoritt på tørre lepper.

  #myke #glatte #lepper #fukt #tannbørste #sprukne

  23.10.2017

  Oppskrift på ...

  • Skrevet 23.10.2017 klokka 15:44
  • Kategori: Blogg

  OPPSKRIFT PÅ TILLIT, ENGASJEMENT OG LOJALITET!

  • Vær interessert .Still spørsmål og lær å kjenne andre ordentlig: hvilken drømmer og mål de har, hva motiverer de, liker eller ikke liker!
  • Se det positive .Let ikke etter feil og svakheter for å kunne komme med en såkalt konstruktiv kritikk. Let heller ettr egenskaper du kan rose, fokuser på det du synes er bra!
  • Gå derfra hvis du blir sint. Hjertet slår fortere, blodet pumper hardere i årene og du svetter i håndflatene - tydelige tegn på at du er sint. Alt føles som et angrep og du går i forsvar. GÅ DERFRA, ta diskusjonen når stormen har lagt seg.
  • Til istedenfor ifra. Vær åpen for kommunikasjon. Det handler om å vise interesse og empati, ønsk samtaler og diskusjoner velkomne.
  • Del drømmer. Åpne deg opp og fortell om drømmene og målene dine. Detøker sjansen for at den andre tør følge eksemplet ditt.

  Ta ansvar.

  Hvor I selve verket/jobben har du 100% ansvar for at relasjonen din med andre medarbeidere skal fungere som du vil. Først når du innser at du faktisk selv bærer hele ansvaret, kan du begynne å jobbe mot å forberede dem.

  Velg å fokuser på de gode egenskapene. Det kan være enklere å se de negative. Du blir faktisk hva du tenker, og jo mer du ser de dårlige tingene hos andre, desto mer negativ blir filteret ditt som du ser saker og ting gjennom, og det slipper inn enda flere dårlige ting. Det samme gjelder andre veien: jo mere du liker de positive tingene, desto flere herlige egenskaper kommer du til å oppdage. Du har en herlig reise foran deg med kollegane dine. 

   

  Dette får relasjonen til å synke: Kritikk, forsvarsmekanismer, fordømmelse og uttrykksløshet.

  Dette løfter: Humor, bekreftelse og åpenhet for andre meninger.

   

  Kritikk behøver ikke å være negativt, men det er viktig hvordan den framføres og hvorfor. Hvis den kommer av oppriktig omtanke og pressenteres på en konstruktiv måte, har vi lettere for å ta den til oss, enn om den bare er et tegn på makt, misunnelse og negativitet.

  Husk når du konfronterer andre med noe negativt, er det 1 til 5 - regelen som gjelder, det vil si at du bør ha minst fem positive og oppmuntrende kommentarer og gester for hver negative kommentar. På denne måten skaper du en varig og sterk relasjon!

   

  #relasjon #kritikk #fordømmelse #forsvarsmekanisme #humor #åpenhet #meninger #samarbeid #tilitt #engasjement #lojalitet #ansvar #drømmer #sint #positive

  23.10.2017

  TIDSTYVER.

  • Skrevet 23.10.2017 klokka 07:39
  • Kategori: Blogg

  3 Tidstyver.

  Du fikser dette i morgen...

  ...eller ikke. Alt som "burde" ha vært "gjort" tar energi. 

  Alt som tar mindre en fem minutter - gjør det. Punktene på listen som aldri blir huket av - gjør det nå eller stryk de helt og holdent!

  Du venter for mye...

  .....og gir deg selv unødvendig jobb og bekymringer.

  Hvis de høye målene dine innebærer at du ikke gjør noe, gi da blaffen i målet - begynn om igjen og velg et realistisk mål og begynn med det.

   

  Du står opp for sent om morgenen....

  ... og allerede der begynner stresset. Gjennom å være strukturert og stå opp litt tidligere, 

  får du en mye mer fokusert start på dagen og arbeidsoppgavene dine.

   

   

   

  #tidstyver #morgen #forventer #morgenen #stryk #unødvendig

   

  22.10.2017

  PERSPEKTIV.

  • Skrevet 22.10.2017 klokka 23:44
  • Kategori: Blogg

  Perspektiv.

  Vi har mye å fokusere på i livet,

  men det kan også være bra å løfte blikket i blant og se verden!

   

   

   

   

  #perspektiv #fokusere #løfte #blikket #blikket #iblant #verden #livet

  22.10.2017

  Det verste er å ikke bli trodd, det verste er å være alene, alle mot en!

  • Skrevet 22.10.2017 klokka 18:34
  • Kategori: Mobbing

  Folk sier at når man står over en krise i livet så trekker folk seg unna. Dersom man står overfor kreft, hjerneblødning, overgrep, vold, døden... Da unngår folk liksom smerten, det er lettere å holde litt avstand, da tråkker man liksom ikke feil. Det er noe å tenke over!

  Mobbing virker som andre kriser i livet.

  Hvilket medmenneske vil du være i møte med noen som står i et helvete? Ja for mobbing er et helvete for dem som står i det, Det er som å være i mareritt i våken tilstand. 

  Det å stå fram i media med sin historie er ikke lett. I etterkant har det ikke bare vært lett. Å være åpen om mobbing koster enormt for alle. Å prøve å stoppe mobbing koster enormt. Mobbing koster for dem som blir rammet. 

  Det verste er å ikke bli trodd. 
  Det verste er å være alene, alle mot en, slik er hverdagen til mange som blir mobbet.

   

  Det skal ikke være slik i 2017 at barn og ungdom skal grue seg for å gå på skolen, grue seg for å møte andre mennesker.  Barn skal ikke være redde, for noe som skal være en trygg og ikke bare lærer fag men også lærer å være menneske - medmenneske!

  Vi må lære oss å bry oss om andre, vi må lære våre barn og ungdom at alle er like mye verdt. Alles meninger skal høres, og ingen skal stå utenfor ensom og fryse! For det er kaldt og trist, og den kulden og følelsen sitter i lenge etter at vinteren er slutt.  Sommeren er kommet og dratt, men mange sitter og "fryser" fortsatt.  Kulden sitter igjen lenge, mange år og kanskje for resten av livet hos dem som er blitt mobbet. Det er ikke slutten for den som er mobbet, for det om mobbingen har tatt slutt. Det er ikke greit!  

  Les :  Sprekkene i småbyidyllen! En mor varsler om uholdbare forhold på en skole. En kvinne forteller om mobbing, folkeprat og alkoholisme. Hva koster det å offentlig fortelle om noe av det som skjer bak fasadene i kardemommebyen? 

   

  Når man hører ordet mobbing, så tenker mange umiddelbart at man snakker om en handling hos et enkelt individ, en mobber. At enkelte barn er mobbere. Og man retter øynene mot et mobbeoffer, hva er det med han/henne?

  Man kan bruke sine egne fordommer om mobbing til å tolke det dithen at de som snakker om mobbing (f.eks jeg) også har disse fordommene om enkeltmennesker. Vel, jeg har i allefall funnet en videosnutt som forklarer på en fin måte mer det jeg tenker om temaet HER

   

  LES TIDLIGERE INNLEGG: 

   

  Dette knuser hjertet til en mor!

  Måtte ta sønnen ut av skolen!

  Flytter vekk fra mobbing!

  Med et kvelertak rundt halsen på ham presses hodet til 7-klassingen ned i doskåla. Rundt står andre klassekamerater og ser på. Ingen griper inn. 

   

  #kardemommeby #sprekker #mobbing #sønn #skole #trodd #alene #allemoten #fordommer #tolke #enkeltmenneske #mobbeoffer #han #henne #foreldre #lære #kultur #knuser #hjerte #mor

   

  22.10.2017

  Dagens frokost.

  • Skrevet 22.10.2017 klokka 13:57
  • Kategori: Blogg

  I dag ble det "reste frokost" 

  Avocado med egg og salat fra i går.

   

  Elsker denne kombinasjonen, bruker egentlig å ha bacon til, men hadde glemt å handle det i går.

   

  Nå blir det ut en tur med hundene før jeg og Anne-Marthe skal en tur til Anna på "garasjesalg"

  Håper på å finne noe Kari Traa ull undertøy til Tuva og kanskje noe til meg selv :)

  Ønsker alle en fin søndag.

   

  #søndag #frokost #avocado #egg #salat #lunsj #elsker #bacon #garasjesalg

  21.10.2017

  Dusj alltid naken.

  • Skrevet 21.10.2017 klokka 21:39
  • Kategori: Blogg

  I går hadde jeg en overraskelse til Lene.

  Når bestevenninna blir 40år - så er det viktig å gjøre ekstra stas på henne. Hun betyr så mye for meg og er min klippe og styrke! Så glad i den jenta :)

  Hun fikk en lapp på torsdags kvelden der det sto: "Feiringen er ikke over, pakk en weekend bag og pass, som du tar det med deg på jobb"

  I løpet av fredagen fikk hun en telefon fra en "fremmed" mann med litt mere info, flere lapper med beskjeder fikk hun og den ene sto det: Møte på Essoen  kl 15:15 ca og si navnet ditt i kassa. Når hun gjorde dette så fikk hun servert noe mat og drikke mens hun ventet. 

  Fikk mange snapp i løpet av dagen der hun lurte på hva som skulle skje, hun er like kontrollfrik som meg. Hater å ikke vite hva som skulle skje.Hun tippet å på en Danmarkstur.  Jeg satt og humret meg gjennom dagen på jobb etter maaaaange snapper og smsèr  fra henne.

  Jeg kom meg hjem fra jobb, mens hun hadde et "bedre" måltid på Essoen før jeg kom meg bort til henne. Vi hadde oss litt champis i bilen mens vi ventet på sjåføren vår skulle komme seg hjem fra jobb. 

  Resten av ettermiddagen hadde vi på Aqurama spa i Kristiansand der Hege møtte oss. 

  Etter spa behandlingen og noen flasker med champis, dro vi på byen for å møte noen flere venninner og en bedre middag og mere drikke. Det ble en lang og gøy   fredag. 

      
   
   
   
   


   

   

  Vi hadde en duo behandling: 

  Aquarama signatur Blue Lagoon, 80 min.

  Aquarama Alge Detox. Lever du et hektisk liv med mye kaffe? Da er dette behandlingen for deg. Dette er en skikkelig detox for deg som vil føle deg «FIT». Etter en deilig peeling med havsalt, svøper vi deg inn i en kokong av rensende og fuktighetsgivende alger. Innpakningen lukter sjø- men da vet du at det virker. Samtidig nyter du en avslappende hodebunnsmassasje. Vi avslutter behandlingen med energimassasje på rygg og nakke.

  Effekt: Som følelsen etter en skikkelig rensekur: superren, sunn, og med sprudlende energi. Det er ikke nå du har lyst på en feit hamburger. Er du heldig, har du mistet en buksestørrelse, men uansett kvittet deg med masse unødige væskeansamling og slaggstoffer som binder seg i kroppen og skaper ubalanse. Huden føles og ser gjennomfuktet og glatt ut. Effekten varer lenge, og du vil føle deg lett på tå!

   

  #aquaramaspa #spa #duospa #dobbelspa #alger #venninne #gøy #mat #drikke #champis

  20.10.2017

  Champagne til frokost.

  • Skrevet 20.10.2017 klokka 07:04
  • Kategori: Blogg

  Når en av våre beste venninner blir 40år så er det viktig å få gjort litt stas på henne.

   

  Jeg og Inga dekorerte Tangvall med ca 250 plakater av Lene. (Vi tok kanskje litt av )

  Vi startet kl 21:40 og var ferdig kl 01:00 ca så beklager til alle butikker som fikk dekorert vinduene sine med bilder av denne flotte 40-åringen.

  Mye mulig at snapp og mobilnr sto på "noen" av plakatene, så hun fikk noen gøye hilsener utover dagen :))

   

  Vi måtte jo selvsagt troppe opp på døra kl 07:00 å synge bursdagssangen og servere litt champagne.

   

   

  GRATULERER MED DAGEN VERDENS BESTE LENE!!!

  Håper du hadde en super dag.

  Utrolig glad i deg ❤

  18.10.2017

  Advarer mot sterke & stygge bilder!

  • Skrevet 18.10.2017 klokka 12:44
  • Kategori: Blogg

  Høsten er kommet her Sør, det veksler på sol, regn, kulde og vind.  Dette resulterer i at vi har fått Rotter/Mus i kjelleren. Holder seriøst på å dø, venter på svar fra forsikringsselskapet, for alt i kjelleren er spist og pissa på.  Vi har fått tatt 2 stk i fella, den ene var spist på av sin "venn rotte"  Du vet at rotter er kannibaler!? Sykt hyggelige dyr å ha på besøk.

   

   

   

   

  Men til tross for rotter i kjelleren, så skal jeg gjøre noe veldig spennende i etm, gleder meg.

  Skal fortelle mere når vi har vært og sett :)

  Ønsker alle en fin og rotte fri dag !

  #rotter #skadedyr #sterkebilder #spennende

  17.10.2017

  Bli Ny.

  • Skrevet 17.10.2017 klokka 23:26
  • Kategori: Blogg

  I dag har håret mitt fått en ovehaling av svigerdattera, å det trengte jeg. Anne-Marthe jobber på Salongen Langenes

  Gikk fra svart til brun med lys striper, kan virkelig anbefale Anne-Marthe hun er ung og trendy, ønsker du å bestille time hos henne, kan du gjøre det HER!

   

  Før bilde:

   

   

  Etter bilde:

   

   

   

  #bliny #trendy #frisør #ungtrendy #ung #brunett #blondine #salongenlangenes #salongen

  16.10.2017

  Barnslig.

  • Skrevet 16.10.2017 klokka 21:56
  • Kategori: Blogg

  Det beste med å bli voksen er at man kan velge å fremdeles være barnslig. 

   

   

  God natt til verden, god natt til enhver

  God natt til dem som ikke er her.

   

   

   

   

  #godnatt #verden #voksen #barnslig #voksen

  16.10.2017

  En drøm.

  • Skrevet 16.10.2017 klokka 21:45
  • Kategori: Blogg

  En drøm, så fjern.

  Et mål, så oppriktig.

  Et ønske, så brennende.

  En plass, så langt vekke i ditt eget hode, hvor alt begynner.

  En sirkel avsluttes - hvor tilfredsstillende.

   

  Ønsker alle en ny uke med mange nye muligheter, jeg har mange nye muligheter denne uken. Er så spent :)

  Søgne er en fin plass å bo <3

   

   

   

   

   

  #tur #søgne #drøm #fjern #brennende #oppriktig  #sirkel #avsluttes #tilfredsstillende

   

   

  16.10.2017

  Kaffeslabberas med venner.

  • Skrevet 16.10.2017 klokka 20:16
  • Kategori: Blogg

  Du vet du har valgt rett jobb når det føles som at du er på et evig kaffeslabberas med venner.

  I dag da jeg kom tilbake på jobb etter å ha vært delvis borte siden juli, fikk jeg denne velkomsten på kontorpulten fra verdens beste kollega Renate :)

  Har jeg ikke verdens beste kollega? 

   

   

   

   

   

  #kaffeslaberas #venner #kollegaer #beste #jobb

  16.10.2017

  Dagens lunsj.

  • Skrevet 16.10.2017 klokka 10:24
  • Kategori: Mat

  Dagens lunsj er noe jeg har fått helt dilla på. Denne retten fant jeg for endel uker siden på bloggen til Espen Hilton.

  • Laks.
  • Tomater
  • Avocado 
  • Speltlomper.

  Jeg bruker å ha på litt kesam eller lett rømme på og litt vårløk.

  Denne retten er sunn og  kroppen vil få i seg proteiner, det sunne fettet og karbohydrater.

   

   

  #dagenslunsj #speltlompe #laks #tomater #digg #lunsj

  15.10.2017

  3 små jenter.

  • Skrevet 15.10.2017 klokka 22:57
  • Kategori: Chihuahua

  Tre små chihuahua jenter så dagens lys 02.10-2017

  Er dem ikke søte?  

  Her blir det valgets kvaler på hvem som skal beholdes og hvem som kommer for salg. 

  Ønsker navneforslag til disse 3 jentene :) 

  Ønsker dere alle en fin søndagskveld. 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  #chihuahua #dagenslys #søgnehedenkennel #navneforslag #beholde

  15.10.2017

  Søndags middag.

  • Skrevet 15.10.2017 klokka 13:54
  • Kategori: Mat

  Surret svinefilet med bacon og rød pesto, serveres med grillete grønnsaker og hjemmelaget potetstappe.

  Denne oppskriften fikk jeg av ei venninne Anniche på Annas Rom.  Det smaker himmelsk og kan virkelig anbefales. Jeg brukte pesto som jeg kjøpte fra Annas Rom. 

  Du trenger:

  • 2 stk Svinefilet
  • 2 kurver med cherrytomater
  • 2 glass med rød pesto
  • 2 rødløk
  • Bacon
  • 20 poteter
  • 1 pk fløte
  • 4-5 ss med meieri smør
  • salt/pepper
  • ønskete grønnsaker (små asparges, gulrøtter, brokkoli.

  1. Legg cherrytomaten i en stor ildfast form.
  2. Stek fileten i stekepannen, for å "lukke den" (skal kun snus på hver side i stekepannen)
  3. Smør inn indrefileten med rød pesto.
  4. surr inn indrefileten med bacon.
  5. kutt rødløk og ha det opp i formen.
  6. Sett stekeovnen på 180 grader.
  7. Stek fileten i ovnen ca 20-30 minutter, etter hvor gjennomstekt du ønsker kjøttet.
  8. skrell potetene og kok dem møre i 20-30 minutter.
  9. Hell av vannet og varm opp fløten til rett under kokepunktet.
  10. Mos potetene til ønsket konsistens, rør forsiktig inn smør. Ha i litt og litt fløte av gangen. Rør godt underveis.
  11. Smak til med salt, pepper, gastromat.
  12. Sausen som kommer fra kjøttet, tomaten, løken og pestoen brukes som saus ved servering.

   

   

   

   

  #pesto #rødpesto #cherrytomater #svinefilet #potetstappe #grønnsaker #asparges #bacon #surretindrefilet #indrefilet #mat #søndagsmiddag #rødløk #annasrom #venninne #anbefalt #oppskrift

  15.10.2017

  Sjekk om du vant!

  Da har vi trekt vinnere av gavekort på massasje fra Salongen Langenes hos Jamyla. (Tidligere innlegg)

  Vinneren av gavekort på 1 time er Anne Lise Sandbakken - Gratulerer!

  Vinner av Instagram giveaway er Freckleheidi, hun vant sammen med sin venninne lenembt - Gratulerer! 

  Til vinnerne ta kontakt på PM for mere info. 

   

  Ønsker alle en riktig fin søndag, følg med på bloggen det kommer flere giveaways om kort tid.

   

  14.10.2017

  BROKKOLISALAT.

  • Skrevet 14.10.2017 klokka 18:30
  • Kategori: Mat

  BROKKOLISALAT -MAGISK TILBEHØR TIL DET MESTE - Denne brokkolisalaten er en sikker vinner hjemme hos oss.

  Den er like god til fisk, som til kjøtt. Har du rester av kokte byggryn, quinoa eller linser, må du gjerne også blande dem med. Varier gjerne også med noen tørristede pinjekjerner, krutonger eller valnøtter.

  Å spise brokkoli sikrer deg ikke bare viktige næringsstoffer, det kan også forebygge  kreft, dempe betennelser og styrke immunforsvaret.Brokkoli er rik på viktige mineraler som jern og kalsium. Den inneholder i tillegg store mengder B-vitaminer, arbeidere til B-gjengen B6-B9-B12. Mørkegrønne grønnsaker som bladgrønt og brokkoli byr også på planteprotein og sterk antioksidantkraft.

  Slik gjør du:

  Brokkolisalat - magisk tilbehør til grillmaten feks. 

  1. Bland de første 4 ingrediensene til dressingen. Sett kjølig.
  2. Stek spekeskinkeskivene sprø og kutt dem opp i småbiter.
  3. Finhakk brokkoli og rødløk.
  4. Bland alle ingrediensene til salaten sammen i en stor skål og rør inn dressingen.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Settes gjerne kaldt før servering.

   

  Du trenger:

  Brokkolisalat - magisk tilbehør til grillmaten

  • 1 dl majones
  • 1 dl rømme evt crém fraíche
  • 2 ss honning fra Forever Living
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 brokkoli (rå, kuttet i småbiter)
  • 1 rødløk
  • 190 g revet mozarella
  • 6 skiver spekeskinke (den kan grilles/stekes om en ønsker)  eller en boks med kalkunskinke/bogskinke.
  • Salt/pepper etter smak

  Om du ønsker litt variasjon kan du tilsette nøtter, blomkål, tørkete tomater, stekt bacon, granateple, grillet kylling. 

  14.10.2017

  Digg spinat pizza

  • Skrevet 14.10.2017 klokka 14:48
  • Kategori: Mat

  Når skipper`n skal ha seg mat så tar han en boks spinat, så løper`n ut døra med beina bak øra.

  Og grunnen til at han hadde all den energien og er så sterk er på grunn av at Spinaten har veldig mye god næring i seg. Blandt annet så inneholder den Folat, vitamin K, vitamin A, vitamin C, riboflavin, jern, kalsium og masse gode antioksidanter. Så dette er mat for både hjerte & kar system, blod, oksygentransport, skjelett, øyne, immunforsvar og ikke minst for energiomsetning av næringsstoffene slik at musklene får den maten som skal gjøre oss sterkere. Med alle disse egenskapene er det ikke rart at Skipper`n var både energisk, fleksibel og sterk. Vi kan også lett berike maten vår med disse egenskapene.

  Et eksempel er denne Spinat Pizzaen som falt i smak hos både store og små:

  • 1 pose glutenfri melblanding
  • 1/2 pakke gjær
  • 4 ss olivenolje
  • 4 dl vann
  • 2 never oppkuttet spinat eltes inn i deigen

  Heves i 20 minutt og kjevles ut i en langpanne

  FYLL:

  • 1 løk
  • 1 fed hvitløk
  • 3 kyllingfileeter
  • 1-2 never spinat
  • 1/2 ca oppkuttet paprika

  Ha så  over osten

  • 10 stk cheery tomater som legges på toppen.
  • Evt litt rød løk om en ønsker det - her har jeg det på halve pizzaen.

  "Før servering strør jeg litt frisk ruccola og spinat til pynt"

  noen skiver oppkuttet chorizo stekes sammen og smøres utover som fyll

  Jeg brukte Jarsberg på toppen og stekte den på varmluft 220 gr i ca 20 minutter !

  Nyt med god samvittighet !!

   

   

   

  14.10.2017

  Århundrets kupp !

  • Skrevet 14.10.2017 klokka 14:37
  • Kategori: Blogg

  Har du lyst på eventyrbrus kan du gjøre århundrets kupp på Copp Extra :)

  Hele 50øre i avslag.

  #coopextra #kupp #50øre #salg #tilbud

  13.10.2017

  Frisk hud på 1-2-3

  Frisk hud på 1-2-3

  Den beste festmakupen til eks julebordet begynner med et rent og renset ansikt. Gjør denne rutinen morgen og kveld, eller kun på kvelden om du har tørr hud.

  1. Rengjør /rens - Uansett om du har fet eller tørr hud, er det viktig å bruke rens som ikke tørker ut huden. Her finnes ulike varianter, som mousse, lotion og skum. Selv bruker jeg DENNE, den er en mild rengjøringslotion som effektivt fjerner smuss og makeup. Huden blir ren og myk uten å føles hverken fet eller tørr.
  2. Beroligende- Et fuktighetsbevarende ansiktsvann styrker huden og trekker sammen porene. Her bruker jeg DENNE.  Den oppfriskende og fuktighetsbevarende ansiktsvann som styrker huden og trekker sammen porene.
  3. Gjennfukte- Fuktighet er kjempe viktig for huden. En dagkrem skal dessuten beskytte imens en nattkrem reparerer. Jeg bruker denne dagkremen og dette serumet. Og denne nattkremen. 
  4. Øynene- De første fine linjene og rynkene viser seg i den følsomme huden rundt øynene. Jeg bruker en øyekrem som roer, pleier og øker hudens smidighet for å motvirke dette. Demper også hevelser og mørke ringer under øynene. Du finner den HER

  Lepper

  Tørre og flassende lepper blir ikke fine uansett hvor mye makup du bruker. Prøv en kveldskur. Fukt et håndkle og masser forsiktig bort tørre hudflak. Smør så inn rikelig med en god lips før du går å legger deg, og du våkner opp med myke, glatte lepper. Her finner du min favoritt LIPS.

   

  #friskhud #rengjør #rens #fukt #hud #øyne #lepper #festmakup #julebord #fethud #tørrhud

  13.10.2017

  Vann!

  Viktigheten med å drikke vann.Hva skjer om vi får i oss for lite vann?

  • Hodepine er det tydeligste tegnet på at du ikke drikker nok vann.
  • Tørre lepper er også en konsekvens av for lite væske i kroppen.
  • Du kan få kalde hender og føtter hvis du ikke har nok væske i kroppen ettersom kroppen prioriterer de indre organene ved å styre blodet dit.
  • Du presterer mindre - gode treningsresultater krever at kroppen produserer med blod, noe som krever at du drikker nok.

  Andre fordeler med å drikke nok vann er:

  • Å drikke vann hjelper kroppen å bli kvitt slaggstoffer.
  • Vann pigger opp.
  • Inneholder ingen kalorier.
  • Du får finere hud. Det er viktig at huden får fuktighet også fra innsiden.

   

   

  #vann  #hodepine #bedrehud #hud #drikkelitevann #lite #tørre #rørrelepper #lepper #kaldehender #kalde #hender #slagstoffer #piggeropp #kalorier finerehud

   

  12.10.2017

  Snart trekkes vinneren!

  Snart trekkes vinneren av gavekort på massasje hos Jamyla på Salongen Langenes.

  I samarbeid med Jamyla på Salongen Langenes har jeg fått gleden av å dele ut et gavekort på 1 time med massasje hos henne. 

  Vi trekker en heldig vinner Søndag 15.10-17

  Se tidligere innlegget her for å delta!

   

   

   

   

  #vinner #giveaways #salongenlangenes #velvære #massasje

  12.10.2017

  VINNER!

  • Skrevet 12.10.2017 klokka 11:15
  • Kategori: Blogg

  Instagram og Facebook konkurranser.

   

   

   

  Den siste tiden har jeg vunnet endel på Instagram og facbook konkurranser, tenkte å vise dere endel av det jeg har vunnet :)

  Det jeg har vunnet er Beats Solo3 Wireless headset fra Pippin, Høytaler fra Nordsjø ide og Design den vant jeg sammen med ei venninne, vi fikk hver vår. Hunter støvler fra La Famme, 2 stk festivalbilletter fra Hell Interiør, en pinsett fra Pinsett.no,  iphone holder fra Kortfjol.

   

   

   

  PIPPINDOTNO

  Nordsjö Idé & Design

   

   

  HELL INTERIØR.

   

  PINSETT.NO

  LAFEMME.AS

   

  KORTFJOL.

   

  #vinner #giveaways #hunterstøvler #pippin #BeatsSolo3Wirelessheadset #headset #iphone #konkurranse #kollega #venninne #instagram #facebook

  10.10.2017

  Slik sover du lettere!

  • Skrevet 10.10.2017 klokka 21:44
  • Kategori: Aktuelt

  Slik sover du lettere:

  • Beroligende farger på soverommet, som blått og grønt.
  • Varm belysning på soverommet.
  • Spis kveldsmat som inneholder karbohydrater (brød, grøt, ol) som holder sulten borte lenge.
  • Lav lyd gjør at man blir trøtt mens høy og gjentakende lyd forstyrrer (feks en tikkende klokke) Lytt til beroligende musikk eller naturlyder som vinden i høst stormen uten for vinduet eller regnet som trommer lett mot ruten.
  • Ingen husdyr i sengen. Proteinet i pelsen kan løsne og forstyrre pustingen og irritere slimhinnene dine.
  • Trening - gjør en tøff treningsøkt tidlig på kvelden, så sover du lettere.
  • Ha det litt kjøligere på soverommet. Kroppstemperaturen synker ca en halv grad i løpet av natten og hvis det er for varmt i rommet, kan ikke kroppen senke temperaturen. 
  • Unngå alkohol. Selv om det kan gjøre det lettere å falle i søvn, så påvirker det søvnen. Det blir vanskeligere å sove og det minsker mengden  av REM-søvn og gjør at du drømmer mere.
  • Ingen skjermer på soverommet. I følge forskning kan bakgrunnsbelysning i tekniske apparater være opp piggende og holde deg våken ettersom den er blå og klar.
  • Hold vekkerklokken borte fra synshold. Å se på klokken aktiverer hjernen.
  • Ikke ligg på mob elle ipad før du skal sove, det kan virke stressende på kroppen. 

   

  Ikke rart jeg sover dårlig. Har tv på soverommet, men sovner aldri med den på.  Mobilen sjekker jeg bestandig før jeg sovner, blar med gjennom facebook, insta og div blogger. Trener gjør jeg heller ikke på kvelden, går en tur med hundene eneste. Alkohol kan det jo bli litt av i helgene nå og da, men føler jeg sover kjempe bra da. Kjøligere har jeg det bestandig på rommet. Kan jo være at det sniker seg en hund med i senga nå og da, men sover for det jeg. 

   

  Opp og hopp!

  Er du en av dem som har problemer med å komme deg opp av sengen om morgenen? Og som mister tellingen på hvor mange ganger du trykker på slumre- knappen? Prøv å strekk deg ut med det samme du har våknet. En sterk og selvsikker holdning i strekken lurer hjernen til å tro at du er pigg og klar for dagen, og den sender dermed disse signalene til kroppen. 

  Lurt?

   

  #soverlettere #sover #holdninger #sengen #morgenen #tellingen #slumreknappen #slumre #søvn #varmefarger #blått #dempetbelysning #kjølig #soverom

  10.10.2017

  Denne kan fort bli en ny helgefavoritt.

  • Skrevet 10.10.2017 klokka 17:09
  • Kategori: Mat

  DAGENS MIDDAG - LØVSTEK MED ERTEPURÈ.

  Tror denne fort bli min nye helgefavoritt, enkel og rask å lage. 

  Til 4 stk

  • 4 stk løvstek/Løvbiff
  • 4 ss meierismør
  • 6dl frosne grønne erter
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 15 stk poteter.
  • 4 ss olje
  • 1 stk Rødløk
  • 1 pk med aspargesbønner
  • 3 stk gulrøtter
  • 5-6 ss fløte
  • Bèarnaisesaus

  Vask potetene og kutt dem opp i båter, kutt gulrøttene i tynne skiver, striml opp rødløken. Ha alt dette med aspargesbønnene i en lang panne. Ha over oljen og ønsket krydder, stek på 220grader til dem er ferdige. 

  Kok grønn ertene (se anvisning på posen) Hell av vannet og mos med stavmikser, ha i fløte og 2-3 ss meierismør, smak til med salt og pepper (jeg bruker å ha i 1ts gastromat krydder)

  Stek løvstekene og lag bèarnaisesaus.

  Legg ertepurè på halve løvsteken og brett over - kan å ha en frisk salat til om en ønsker det.

  Dette er en drit god rett som alle liker, både voksne, ungdom og barn :) 

  Håper det smaker :)

  Følg meg på BLOGLOVIN.

   

   

   

   

   

   

   

   

  #løvbiff #ertepurè #grønnerter #erter #bèarnaisesaus #saus #helgefavoritt #poteter #båtpoteter #rødløk

  09.10.2017

  Deilige boller.

  • Skrevet 09.10.2017 klokka 23:18
  • Kategori: Mat

  Deilige hveteboller, enkel å lage og god på smak.

  • 200gr meierismør
  • 1 liter melk
  • ca 2 l mel
  • 2 egg
  • 2 pk gjær
  • 2 ts kardemomme.
  • 1 kopp med sukker (normal kaffekopp)

  Smelt smør og ha i melken og sukker - bland godt.  

  Ha halvparten av vesken opp i en bolle/eltemaskin.

  Tilsett så egg, gjær og kardemomme - bland godt, ha i resten av vesken.

  Tilsett litt og litt mel, til deigen er løs og smidig. Jo "løsere" deig jo finere boller. Ha litt olje eller smør i hendene når du triller ut bollene.

  Pensl med egg før steking - jeg pensler med melk når jeg tar bollene ut av ovnen.

  Etterheves ca 30 min, stekes på 220gr til dem er gyldenbrune.

   

   

  #boller #bake #hveteboller #kardemomme #sukker #mel #melk #egg #smør #meierismør #200grader #elte

   

   

  09.10.2017

  Vinterhår.

  Vinterhår.

  Håret blir ofte tørt om vinteren og trenger derfor mye fuktighet. Bruk en gjenfuktende sjampo og balsam.

  Under luen.

  Når man bruker lue eller caps, er lett at håret blir fett, flatt og statisk. Da er tørrsjampo redningen. Den frisker opp og gir volum, samtidig som den gjør håret mindre statisk.

  Kur rett.

  Anvend hårkur en gang i uken for å holde håret gjenfuktet og glansfullt. For best resultat, bruk rett hårkur for din hårkvalitet.

  Hjemmefarging = NEI.

  La ekspertene ta seg av fargingen. Mange er fristet til å farge håret hjemme. Det kan dessverre ødelegge håret og det er vanskelig å få til rett fargenyanse, spesielt når man farger om håret. Be frisøren om en olaplex-behandling når du farger håret for å unngå unødvendig slitasje. 

  Selv klipper jeg meg på Salongen, jentene der er så flinke, blir bestandig så fornøyd:)

   

  Her er det flinkeste Anne-Marthe som klipper Birger. 

   

  Her får Tuva satt opp håret av  flinke Henriette.

  Timebooking HER:

   

  #frisør #hår #salongenlangenes #salongen #datter #sønn #flinke #vinterhår #lue #caps #kur #farge #ekspertene

  08.10.2017

  I AM A WOMAN.... I HAVE NEEDS!

  • Skrevet 08.10.2017 klokka 16:17
  • Kategori: Blogg

  God søndag alle sammen.

  Ja da er det blitt søndag og helgen går mot slutten. Våknet opp til tåke og en herlig sol som banet seg vei. Det blir et nydelig vær her i Søgne i dag.

  Høsten er kommet med alt den bringer med seg.

  Se kunstverkene rundt deg.

  Nyte livet som den skatten det er.

  Ta deg tid til å sanse.

  Bruk sansene dine, føl, lukt, se, og lytt.

  Se med hjertet i dag.

  Med disse ord ønsker jeg dere alle en fortryllende søndag og kos dere.

  ❤

   

   

   

   

   

   

   

  #høst #søndag #findag #monday #wine #massage #extraday #tåke #sol #høstdag #sansene #hjertet #kos #kunstverk #ord

  07.10.2017

  Hold løftene til deg selv!

  • Skrevet 07.10.2017 klokka 16:15
  • Kategori: Blogg

  Hold løftene til deg selv. 

  Vi lover oss selv småting hele tiden - jeg skal slutte å jobbe i helgene. Jeg skal helt sikkert trene i kveld. Jeg skal vaske huset i morgen osv, osv.  Det er like viktig å holde disse løftene til seg selv, som de løftene du gir til dem rundt deg, sjefen din, familien din, vennene dine. Å oppfylle dem gir deg små private seiere som løfter deg i hverdagen.

  #løfter #deg #selv #hold #jobb #familie #småting #lover #tiden #løftene #hverdagen #helgene #jobbe #trene #kveld #vaske #huset morgen #viktig #oppfylle #private #seiere #løfter

  07.10.2017

  TRØFLER.

  • Skrevet 07.10.2017 klokka 14:56
  • Kategori: Mat

   

  TRØFLER MED HAVSALT.

  Så lett, så godt - og sukkerfritt!

  Sjokoladetrøfler blander du sammen på et blunk. Mos ca 12 stk dadler med 1-2 ss kokkosolje, litt kakaopulver og en klype havsalt. 

  Rull små boller, dryss litt kakaopulver over og sett i fryseren i et par timer, så er de klare til å nytes.

   

   

   

   

   

   

  #trøfler #dadler #sjokolade #kakaopulver  #kokksolje #havsalt #digg

   

  06.10.2017

  Hva er gode vitaminer?

  • Skrevet 06.10.2017 klokka 12:46
  • Kategori: Mat

  Så små, men likevel så viktige. Vitaminer er livsnødvendige for kroppen vår skal fungere. Noen er fettløselige og andre er vannløselige, og de virker på ulike måter.

  Skal ta for meg noen av vitaminene, hvordan dem fungerer og hva dem er bra for.

   

  Vitamin A

  Finnes i: animalske matvarer, gulrøtter, spinat og grønnsaker med kraftig grønnfarge. 

  Bra for: synet, huden og slimhinner.

  Vitamin C

  Finnes i: først og fremst sitrusfrukter, men også i andre frukter, bær og grønnsaker

  Bra for: knoklene, tannkjøttet, huden og tennene.

  Vitamin D

  Finnes i: det dannes i huden når vi er ute i solen. Finnes også i kjøtt, egg og fisk.

  Bra for: muskelfunksjoner og hjelper kroppen å ta opp kalsium og fosfor.

  Vitamin B6 og B12

  Finnes i: B6 finnes i de fleste matvarer, og B12 finner du i kjøtt, fisk, skalldyr, melk, ost og egg.

  Bra for: redusere tretthet, dannelser av røde blodlegemer og energiomsetningen.

  Vitamin E

  Finnes i: i fullkornsprodukter, nøtter, frø, bladplanter, avokado, egg, melk og vegetabilske oljer som f.eks. rapsolje.

  Bra for: beskytter cellene mot oksidativt stress.

  Vitamin K

  Finnes i: brokkoli, spinat, rosenkål, hodekål, grønnkål, tangmel, animalske matvarer samt raps-soya-og tistelolje.

  Bra for: Blodlevring og knoklene.

  Selv tar jeg 2 tabletter med Daily vitaminer som dekker ikke mindre en 12 vitaminer og 8 mineraler om dagen, Tuva elsker Forever Kids vitaminene Forever Kids® multi-vitaminer inneholder 11 viktige vitaminer, samt mineralene jern og sink.

  Får du i deg nok vitaminer i løpet av en dag?

   

  "Vi sjekker oljen på bilen og vasker den for å holde den i topp stand. Det samme må vi gjøre for kroppen vår"

   

  #vitaminer #vitaminC #vitaninA #vitaminB6 #vitaminB12 #VitaminD #vitaminE #vitaminK  #mineraler #kosthold

  FØLG MEG PÅ BLOGLOVIN

  06.10.2017

  Kortreiste produkter.

  • Skrevet 06.10.2017 klokka 11:42
  • Kategori: Mat

  JUCING.

  En herlig måte å få i seg frukt og grønnsaker på er å lage juice og smoothies av de. Det er sunt og smaker utrolig godt.

  På denne årstiden er frukt og grønnsaksdisken full av kortreiste produkter. Eller du har kanskje en egen liten hage å hente frukt og grønnsaker fra? Man kan lage juice og smoothies av nesten alt. Her i Søgne er det flere som leverer kortreist mat - sjekk ut facebook siden til 4640 Søgne

  Som de fleste vet så er grønnsasjuice sunnere enn fruktjuice, men frukten er perfekt å bruke for å få en søtere smak på grønnsaksjuicen.

  Slik gjør du:

  • Forbered: skyll nøye og skjær bort evt dårlige deler.  Skrellsitrusfrukter og annet der skallet ikke kan spises. 
  • Dobbelt med grønnsaker: For å få en sunn juice som ikke er alt for søt, er det en bra regel å bruke to deler grønnsaker og en del frukt.
  • Rester: Rester etter jucer, kan du ofte bruke. Gulrotrester kan for eksempel brukes til i hakke-biff, kjøttkaker eller i saus. Og fruktrester kan du bruke i brød og kaker.

   

   

  To av mine favoritter er:

  • Grønne epler
  • kiwi
  • grønnkål
  • stangselleri
  • Lime
  • Agurk
  • ingefær
  • Ananas

   

  Da smaker jeg meg bare til med litt av alt, og ønsker jeg at den skal mette litt mere, så har jeg i litt fiber. Jeg lager bestandig 1-2 store flasker med juice, når jeg først lager. Bruker å blande fiberen i et glass med juice.

  • Grønne epler
  • Melon
  • Apelsiner
  • Gulrøtter
  • Ananas

  Har du en god oppskrift på juice, så del den gjerne med meg :)

   

  1. Drikk gjerne juicen med en gang. Næringsstoffene forsvinner ganske raskt.
  2. Bruk så lite frukt som mulig- det er her kaloriene er.
  3. Tilsett gjerne proteinpulver eller ekstra fiber for mere metthetsfølelse.

   

  #jucing #fiber #frukt #grønnsaker #forever #mat #drikke #sunt #5omdagen #magen #kortreistmat #kortreisteprodukter #produkter

   

  FØLG MEG PÅ BLOGLOVIN.

  05.10.2017

  Giveaway

  Sponset.

  I samarbeid med Jamyla på Salongen Langenes har jeg fått gleden av å dele ut et gavekort på 1 time med massasje hos Jamyla. 

  For å delta i trekningen:
  LIK Salongen sin Facebook-side

   LIK Salongen Langenes sin Instagram-side
  LIK Cheesieos sin Facbook-side
  DEL gjerne 

  Skriv JA og du er med!

  For et ekstra lodd så legg igjen en kommentar i dette blogginnlegget.

   Kan vinne 2 gavekort på massasje HER


  Vi trekker en heldig vinner Søndag 15.10-17

  Det er personlig oppmøte for å hente gavekortet på Salongen Langenes

   

   

  Jeg kan anbefale en fantastisk massasje hos flinkeste Jamyla, viktig å unne seg en god avkobling i en ellers hektisk hverdag. I dag var det Tuva sin tur til å få litt massasje, etter ei uke på rideleir så syntes hun det var digg å få litt massasje. Små kropper fortjener å litt pleie.

   

  Bestill time HER !!

  Unn deg en massasje som:

  • Reduserer engstelse og uro
  • Forbedrer søvnkvalitet
  • Gir bedre energi
  • Forbedrer konsentrasjonen
  • Stimulerer blodsirkulasjonen
  • Reduserer tretthet/slapphet

  Viste du at massasje setter i gang mange fysiologiske endringer i kroppens systemer, inkludert nervesystemet, fordøyelsen, sirkulasjon- og pustesystemet, hormonbalansen og immunforsvaret.
  Disse endringene gir bedre helse og økt velvære, og har effekt lenge etter massasjebehandlingen.

  Jamyla utfører følgende massasjer:

  • Triggerpunkt
  • Klassisk
  • Cellulitt

  Følg meg gjerne på BLOGLOVIN

   

  Jamyla utfører også voksing på salongen - Brazilian & Manzilian. Hun bruker stripløs varmvoks for en mindre smertefull behandling!

   

   

  05.10.2017

  Blikkstille vann.

  • Skrevet 05.10.2017 klokka 09:51
  • Kategori: Blogg

  Total stillhet, bare deilige lyder fra naturen og blikkstille vann.Elsker dager som dette.  Øyeblikk som dette er magisk, og en deilig og fin måte å starte dagen på! I dag la jeg turen rundt Kvernhusvannet hvor jeg ruslet rundt i en liten time med to av hundene. Har sovet dårlig siste dagene, pgr av all regnet og vinduene kunne ikke være oppe på soverommet, så dårlig luft og lite søvn. Da var det gull for meg å få startet denne dagen med litt frisk luft. Bra for meg, bra for kroppen og bra for sjelen. Snakk om winwin-situasjon :) Er sykemeldt 3 dager i uken, pgr opptrening av foten. Så når fysioterapauten min er på ferie, så trener vi med ut å gå, pluss litt styrke med strikk når vi kommer hjem. 

  Skal nå inn på klinikken i Kristiansand å ta bilder av alle ansatte til den til den nye hjemmesiden vår. 

  Ønsker alle en fin torsdag! 

   

  Følg meg gjerne på BLOGLOVIN :)

   

   

   

   

  #styrke #styrketrening #stillevann #blikkstillevann #elskerdagersomdette #gull #smiler #elsker

  04.10.2017

  Nå lyser varsellampen!

  • Skrevet 04.10.2017 klokka 23:37
  • Kategori: Mobbing

  STOPP IKKE MOBB!

  Følg meg gjerne på BLOGLOVIN :)

  Nå burde det lyse ei varsellampe opp hos enkelte bloggere, at en kan dette så langt ned og kritisere andre personer som dem kun kjenner via en blogg, eller en blogg serie som er klippet til! Åssen forbilde er du? 

  Nei vet du ikke hva det vil si å være snill og ikke mobbe så burde du kanskje ikke sitte bak et tastatur og spy ut galle! Utgangspunktet i dette innlegget er denne bloggen og dette innlegge som er postet der: NOK ER FAEN MEG NOK  Slike innlegg er i mine øyne utrolig barnslige og umodne. Folk som kanskje er usikre på seg selv og må snakke ned andre, for å hevde seg selv! Jeg er for å framsnakke, i stede for å ned snakke. 

  Bare tenk litt på dette: Du trenger ikke en eneste kvalifikasjon for å være snill! Du trenger ikke en høy utdannelse, gode karakterer eller en god jobb for å være snill. Du trenger ikke være pen, morsom eller flink for å være snill! Du trenger faktisk ikke være noe som helst for å være snill! Men du kan likevel være snill, og komme lengre en langt nok i livet med det :) 

  Men kjære Squad93, nå tenker du kanskje at det ikke er så lett å være snill, når livet ditt ikke er snilt tilbake. Klart vi alle har dager der rullegardinen er trukket ned over hodet og du egentlig bare har lyst til å forsvinne, om så for bare en en liten stund. I disse tilfeller så holder det masse med å være grei nok! Tror rullegardinen din gikk litt langt ned i dag og håper å tror at du er et bedre menneske en som så.! 

   

  #varsellampe #lavmål #ikkemobb #framsnakke #kritisere #værsnill #livet #tenk

   

  04.10.2017

  Frykter responsen!

  • Skrevet 04.10.2017 klokka 14:56
  • Kategori: Blogg

  Drømmer forblir drømmer, fordi vi frykter responsen til mennesker som egentlig ikke betyr noe for oss!

  Vi må bare lære oss å gi mere FAN i hva andre tenker, sier og tror, og heller gå all-in for det vi selv brenner for og har stor tro på!

   

   

  En drøm, så fjern.

  Et mål, så oppriktig.

  Et ønske, så brennende.

  En plass, langt vekke i ditt eget hode, hvor alt begynner.

  En sirkel avsluttes - 

  hvor tilfredsstillende! 

   

   

  #frykterrespons #oppriktig #brennende #sirkel #drøm #fjern #respons #respons. #frykter #mennesker

  04.10.2017

  Peise på fyren!

  • Skrevet 04.10.2017 klokka 12:01
  • Kategori: Blogg

  Nyter dagen inne foran peisen!

  I dag er det kjølig ute, veksler på å være overskyet, regn og sol. Jeg kjørte Tuva på rideskolen kl 08:45, så hjem og fyrte i ovnen, laget meg en kopp te og krøp under teppet. Sitter å lager nye vaktlister og blogger litt.  Planlegger dagens middag, i dag blir det bollefrikasse. I går hadde svigerdatteren bursdag - 20år :) Ble litt sjokoladekake på gjengen. Inga og Miriam var innom, sønnen tok Anne-Marthe med ut på en bedre middag, før dem kom hjem å spiste kake. 

  Tuva tilbringer høstferien i stallen, når hun kommer hjem så er hun sliten og har ikke lyst til å finne på så mye, så har blitt noen rolige ettermiddager denne uken. Vi planlegger oppussing av rommet hennes og hun har sett på litt farger som hun har lyst å ha på noen av veggene. Hun har lyst på et mere ungdomsrom som hun sier, så leker skal ut og `voksen`ting skal inn - rommet skal rockes opp ! Hun skal med sin far til Brokke denne helgen, så jeg skal i gang med å pusse opp rommet så det er ferdig når hun kommer hjem. 

  Følg meg gjerne på BLOGLOVIN :)

   

   

   

   

   

   

  Lyst å følge meg på snapp?

   

   

  Det er bedre å fyre på peisen enn å peise på fyren ;)

   

  #peisepåfyren #peis #stallolsen #fyren #hest #stall #oppussing #kos #te #inne #høst #sol #regn

  03.10.2017

  Å Finne min vei!

  • Skrevet 03.10.2017 klokka 20:22
  • Kategori: Blogg

  Å finne sin vei, sin bane, sin retning, sitt store mål med livet, det kan virkelig være krevende og en vanskelig prosess.

  Kan kreve lange netter, søvnløse og gjerne så forvirrende at prosessen mer enn avklarende gjør deg ytterligere forvirret!

  Hvem vil du bli?

  Hva elsker du?

  Eller rettere sagt: HVEM ER DU?

  HVEM ER JEG?

  Følg meg gjerne på BLOGLOVIN :)

   

   

  #finnesinvei #rettning #krevende #vanskelig #hvemerdu #hvemerjeg #prosessen #avklarende #ytterligere #forvirret #livet #mening

  03.10.2017

  ØYET SOM SER!

  • Skrevet 03.10.2017 klokka 19:54
  • Kategori: Foto

  Øyet som ser vil alltid variere,

  men tanken bak og visjonen kan ingen ta fra meg.

   

  Hva ser du her?

  Følg meg gjerne på BLOGLOVIN :)

   

   

   

   

  #øyetsomser #vulva #foto #cheesieos.blogg #tankenbak #visjonen #taframeg #natur

  02.10.2017

  Flommen herjer !

  • Skrevet 02.10.2017 klokka 23:40
  • Kategori: Blogg

  En tur rundt i Søgne på søndags formiddag viste tydelig at regnet hadde øst ned gjennom natten og verre skulle det bli på mandag. 

  Søndag var det sol og bortimot sommertemperatur deler av dagen, dette gjorde at mange var ute for å inspisere flomskadene rundt om i kommunen. Elven går på nedsiden av veien ved der vi bor. Mange av mine naboer som har hus på den siden har fått masse vannskader i 1 etg og kjeller. Flere har mistet båtene sine, dukkehus som er tatt med elva. Er skremmende hvor sterk naturkreftene kan være, men samtidig veldig fasinerende!

  Legger med noe bilder så dere kan se, flere kommer i morgen :)

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  #flom #søgne #ekstremvær #sol #flommvarsel #ødeleggelser #vannikjelleren #kjeller #vann #elv #lundeelva #bilder

   

  01.10.2017

  Se denne vakre Isbjørnen.

  Isbjørnen er kommet ❤️

  Jeg er blitt så forelsket i denne lille klumpen. Han vokser og blir så alt for stor så fort.  Han er en uke i dag. Aicha er så flink mamma til lille Håvard❤️ 

  Denne lille isbjørnen kommer til å bli bortskjemt som ene barn. 

  Er han ikke søt?

  Sveitsisk Hvit Gjeter hunder ligner på isbjørner som valper.

  Hadde egentlig ønsket meg ei tispe, å siden jeg ikke fikk det, så måtte jeg bestille meg en, så håper det kommer ei ny tispe til oss om 2-3 mnder. 

   

   

   

   

   

   

   

   

  "sveitsiskhvitgjeterhund #hvitgjeterhund #isbjørn #valper #søgnehedenkennnel #love #puppylove #forelsket #smiler #cheesieos.blogg #oppdrett #kennel

  01.10.2017

  Hello October.

  • Skrevet 01.10.2017 klokka 14:08
  • Kategori: Blogg

  Høsten er her - oktober er her!

  Høsten er kommet for fult her, og tiden er inne for å pakke seg inn o varme klær og nyte den friske høstluften. For selv om høsten ofte byr på maaaaange regnværsdager her sør, har den også utrolig mye fint å tilby.  På kveldene når det blåser og regner ute, er det digg å finne fram favorittpleddet mitt, en god kopp te, ei bok og litt peiskos.  Jeg syntes høsten kom fort i år. Har vært en kort sommer her Sør. Synes du også at høsten kom fort i år? Men det er jo likevel noe fint ved høsten. Kjøligere temperatur og hyppige regnbygger inviterer til hyggelige innekvelder med barna og venner. Eller friske turer i skog og mark med hundene for dem som liker det. Jeg stemmer for en kombinasjon av disse to, for jeg elsker å ut å ta bilder på høsten, kose meg ute i skogen med hundene, for så å hjem å sette meg under pleddet med en god kopp kakao eller te etter en lang dag ute. Butikkene bugner av høst nyheter, jeg elsker høsten! Moten og interiøret er finest på høsten synes jeg, friske opp inne med spreke naturfarger. Tar høsten med inn. 

  Det har ikke vært mange solgløtt å se denne uken, det har kun vært regn - nesten hver eneste dag, temperaturen har vært 10-12grader og bedre blir det ikke neste uke om en skal stole på meteorologene.  I natt var det ekstrem nedbørs mengder her, våknet kl 01.30 av at brannbilen kom, det løp masse folk med redningsvester og lommelykter ned mot elven. Vi måtte jo opp å se. Det var båten til naboen som gikk ned, det var sterk strøm i elven og vannstanden hadde steget. En av de andre naboene hadde fått vann inn i hele 1 etg, så masse skader rundt forbi her... 

  Nå skal jeg ut en tur med hundene, mens det enda er opphold, så skal jeg hjelpe en venn med å ta bilder av han til bloggen hans. 

  Ønsker dere alle en fin søndag og oktober :)

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Litt bilder og film fra nattens drama i Gamle Lundevei.

   


   

   
   


   

   

   

   

  #oktober ##regn #ekstremvær #båter #lundeelva #høst #høstkos

  Elisabeth

  Klima flyktning fra Finnmark. Er født og oppvokst i Sør-Varanger kommune, nærmere bestemt Kirkenes. Kommunen er nærmeste nabo til Russland og Finland. Eller nest siste stopp før Nordpolen! -samiske røtter og alt det der. Om du googler Kirkenes får du opp dette: vinteren er like lang som et svangerskap og dårlig skiføre i 3 månder og du trenger kun temperaturmåler som viser temperaturer fra +9 til -40 Her vokste jeg opp.! Og JA jeg kan være noe direkte. Men takker meg til folk hvor det ALDRI er tvil om dem er glade eller forbannet! Greit å vite hvor jeg har folk.! Synes det er greit å traske rett over grøten, i stede for å sirkle flere runder rundt den!! Flyttet til Søgne i 2003 og har ikke angret en dag på det - elsker palmekysten! Driver SøgneHeden Kennel siden 2006, jobber ved Evidensia Søgne Dyreklinikk Jeg er først og fremst mamma til Birger Andrè (1999) og Tuva(2005) Fritiden min bruker jeg på mine barn, våre hunder og Tuva`s hest. Vi er alle glade i å dra på tur, så vi bruker mye av fritiden vår til dette. Ellers er jeg veldig opptatt av Interiør,Foto, Mote, Hus/Hjem og Blomster. Er utdannet blomsterdekoratør. Noe du ellers lurer på ? Ja så spør

  Norske blogger

  Siste innlegg

  Siste kommentarer

  Bloggdesign

  .