hits
 • 04.01.2018

  PLAGET MED MIGRENE ELLER HODEPINE?

  Er du plaget med hodepine og migrene?  Det har jeg vært denne uken, og vet at det dessverre er mange av oss som er plaget med det, derfor vil jeg dele tipset om å bruke Peppermynte olje til smertene.

  Jeg smører den i tinninger, panne, nakke, hårfeste, kjeve, oppå hodet osv - alt etter hvor smertene føles. Den kalde følelsen av peppermynten fjerner opplevelsen av smertene
  Bruker også noen dråper på en våt klut og legger på hodet - peppermynten gjør den isende kald og "bedøvende". Peppermynte er en av mine absolutte "må ha-oljer"


  ___
   

   

  06.11.2017

  Hvordan bygge opp en god Instagram profil.

  Hvordan bygge opp en god Instagram profil:

  • ​Vær tro til deg selv.  Det er veldig lurt å holde seg tro til seg selv, å ikke publisere kun for å publisere.
  • Post kvalitet, hyppig. Det viktigste er å legge ut gode bilder av høy kvalitet, og å poste relativt hyppig. Merker om det er perioder jeg ikke er aktiv og legger ut bilder, så mister jeg følgere. Så det er ekstremt viktig å være aktiv, om du ønsker å bygge en stor profil. Ikke bare aktiv på din egen konto, men du må være aktiv å like og kommentere på andre kontoer du liker for å skape engasjement på profilen din - gjelder egentlig for dem som blogger å!
  • Ha et ryddig galleri. Pass på at bildene du legger ut har en viss sammenheng. Prøv å unngå at noen bilder er veldig lyse, mens andre er veldig mørke. Da vil galleriet fort se rotete ut.

  Uansett hvilke temaer du ønsker at din instagram-konto skal omtale, så fungerer positive budskap best.

  • Er det en sak du brenner for og engasjerer deg, ja vis den fram!
  • Har du et mål? Fortell om veien dit. 
  • Er det noen du er glad i? Vis det med bilder.
  • Og hei på andre - vær raus med hjerter - det smitter.


   

  Noe å tenke over!

  • Ikke stjel bilder fra andre. Det er faktisk forbudt å poste andres bilder uten tillatelse. Det hjelper ikke at du endrer på bildet ved å klippe det eller legge på et filter. Det er noen som eier bildet - det er ikke ditt. 
  • Hold en positiv tone. Har du ikke noe hyggelig å dele, ja da kan du droppe å legge igjen en kommentar. Nettmobbing er like alvorlig som i det virkelige liv!!
  • Svar på kommentarer. Svar alle som legger igjen en hyggelig hilsen på bildene dine - spesielt om noen stiller spørsmål. 
  • Vær raus med hjerter. Alle liker likes, så vær raus med hjertene når du scroller deg ned gjennom feeden din. Det skaper god stemning og er med på å øke muligheten for at profilen din blir lagt merke til og du kan få nye følgere.
  • Spør om lov før du deler bilder av andre. Det er faktisk ikke greit å dele bilder av andre uten å spørre om lov først, om du gjør det til en god vane, så kan det være du inspirerer andre til å gjøre det samme om dem skal poste et bilde av deg. 
  • Det kan være lurt å være kritisk til hva du legger ut. Ikke post bilder bare for å poste=SPAM. Bildene bør ha en viss kvalitet og være interessante for andre enn bare deg selv - Instagram er en plass for å bli inspirert. 
  • Ikke spam. Selv om feriebildene dine ble grevlig fine, så bør du begrense antall bilder du legger ut etter hverandre. Ingen ønsker å se tyve bilder av den samme drinken, eller det samme bassenget du er ved. Er å lurt å kanskje begrense seg litt i teksten til bildet, at du ikke gjentar deg selv eller kopierer og limer inn den samme teksten mange ganger etter hverandre. 
  • Regram. Skal du regramme et bilde bør du alltid spørre om lov før du gjør det. Så er det kjempe viktig at du krediterer bildet tydelig.


   


   

  5 ting som du kan gjøre for å forbedre bildene dine:

  1. Rett opp alle linjer.
  2. Øk lysstyrken.
  3. Still på metningen.
  4. Gjør bildet skarpere.
  5. Tilpass høylyset.

  Prøv deg fram og fin din stil og slik du ønsker å gjøre det.

      


   

  TIPS:

  Når du redigerer bildet ditt i instagram, kan du trykke og holde på bildet for å se,

  forskjellen fra originalbildet til det redigerte bildet.

      


   

  Appen Facetune, er en fantastisk app for bilderedigering. Du kan bruke den til å lysne bildene dine, eller til å jevne ut huden ved behov.

   

   

  Prøv å fang øyeblikket.

  • Løft hodet, se deg rundt, det finnes så mange flotte motiv overalt! Om du bestandig går rundt med hodet i telefonen, eller studerer skoa dine, ja da går du glipp av mye fint! Se deg rundt og vær oppmerksom på det som skjer rundt deg.   


   

  • Vær på rett sted til rett tid. Noen ganger er det ren flaks og tilfeldigheter at er til stede når det skjer noe som er fint å ta bilde av. Kanskje på en luftetur i skogen med hundene og det løper en rev forbi i skumringen. Eller et rådyr i solnedgangen.  Flaks! Eller kanskje ser du en vanndam langs fortauet og du stiller deg opp og venter på at det skal gå noen forbi og bli sprutet på av en bil - PLANLAGT!  Fang øyeblikkene!

   


   


   

  • Beveg deg. Å finne riktig vinkel å ta bilder fra har mye å si for resultatet. Se for deg at du skal ta bilde av en som hopper fra 4-5 meter - hvor bør du stå da? Rett foran? På siden? Eller rett under eller evt oppe sammen med denne som hopper? Prøv å komponer bildet slik at du best mulig fanger det som skjer mot riktig bakgrunn. Tagg meg gjerne i bildet så jeg får se resultatet @cheesieos - instagram


   


   


  Husk å bruk hashtagg.

  Hva er en hastag? 

  En hastag er et ord som starter med #, og som på denne måten blir søkbar og klikkbart i sosiale medier. 

  Et annet ord for hasthag er emneknagg - og det forklarer ganske godt hva en hastag er. Du velger ut et emne - tema som sier noe om bildene du deler, slik kan andre som er interessert i ett eller flere av disse emnene-temaene finner bildene dine og din profil. Å bruke hashtagger er en enkel måte å nå ut til nye følgere på.  Det er derfor lurt å hashtagge bildene du legger ut!

  • Bruk relevante hashtagger. Det er viktig å bruke hashtagger som har et budskap til ditt bilde - et emne/tema ditt bilde speiler. Ikke hashtag med feile tagger, det skaper bare irritasjon og du mister likes og følgere.
  • Ikke overdriv. Pass på å bruk hashtagger som passer til det bildet du legger ut. Ikke gå amok og
   .
    hvert eneste ord - det er kun irriterende og folk skroller forbi. Igjen du mister følgere og likes!
  • Bruk populære hashtagger. Eksempler på populære tagger er #love #selfie #instagood #cute #happy #followme #photooftheday 

  Produktbilder:

  Det er viktig å ta fine bilder av det du lager, og det kan være lurt å legge ut flere bilder av samme produkt. Minst ett av bildene bør være et sakbilde som viser hele produktet. De andre bildene kan vise produktet fra ulike vinkler, i bruk eller utsnitt av spesielle detaljer. Det bildet som er merket hovedbilde vil være bildet som vises på produktoversikter og som er i stort format inne på produktsiden.

  • Skal du ta bilde av små ting finnes det på de fleste kameraer en knapp som heter makro (ofte et bilde av en blomst). Bruk den. 
  • Unngå blitz, dagslys er best. Ta gjerne bilder ute.
  • Bruk en fin bakgrunn, hvitt er ofte greit, men andre farger og bakgrunner kan fremheve produktet bedre. Hva med på ett ullpledd, en klessnor eller på et stykke drivved? Prøv deg frem.
  • Vis gjerne ting i miljø, men husk å holde fokus på det som faktisk skal selges. Det skal ikke være tvil om hva som kommer i posten.

  Dårlig produktbilde:

  Bedre produktbilde:


   


   

   

   

   

   

   

   

   

  Håper du har fått med deg noen nyttige tips du kan ta med deg på veien :) 

  Husk å fang øyeblikkene!

      

   

   

   

   

  13.10.2017

  Frisk hud på 1-2-3

  Frisk hud på 1-2-3

  Den beste festmakupen til eks julebordet begynner med et rent og renset ansikt. Gjør denne rutinen morgen og kveld, eller kun på kvelden om du har tørr hud.

  1. Rengjør /rens - Uansett om du har fet eller tørr hud, er det viktig å bruke rens som ikke tørker ut huden. Her finnes ulike varianter, som mousse, lotion og skum. Selv bruker jeg DENNE, den er en mild rengjøringslotion som effektivt fjerner smuss og makeup. Huden blir ren og myk uten å føles hverken fet eller tørr.
  2. Beroligende- Et fuktighetsbevarende ansiktsvann styrker huden og trekker sammen porene. Her bruker jeg DENNE.  Den oppfriskende og fuktighetsbevarende ansiktsvann som styrker huden og trekker sammen porene.
  3. Gjennfukte- Fuktighet er kjempe viktig for huden. En dagkrem skal dessuten beskytte imens en nattkrem reparerer. Jeg bruker denne dagkremen og dette serumet. Og denne nattkremen. 
  4. Øynene- De første fine linjene og rynkene viser seg i den følsomme huden rundt øynene. Jeg bruker en øyekrem som roer, pleier og øker hudens smidighet for å motvirke dette. Demper også hevelser og mørke ringer under øynene. Du finner den HER

  Lepper

  Tørre og flassende lepper blir ikke fine uansett hvor mye makup du bruker. Prøv en kveldskur. Fukt et håndkle og masser forsiktig bort tørre hudflak. Smør så inn rikelig med en god lips før du går å legger deg, og du våkner opp med myke, glatte lepper. Her finner du min favoritt LIPS.

   

  #friskhud #rengjør #rens #fukt #hud #øyne #lepper #festmakup #julebord #fethud #tørrhud

  13.10.2017

  Vann!

  Viktigheten med å drikke vann.Hva skjer om vi får i oss for lite vann?

  • Hodepine er det tydeligste tegnet på at du ikke drikker nok vann.
  • Tørre lepper er også en konsekvens av for lite væske i kroppen.
  • Du kan få kalde hender og føtter hvis du ikke har nok væske i kroppen ettersom kroppen prioriterer de indre organene ved å styre blodet dit.
  • Du presterer mindre - gode treningsresultater krever at kroppen produserer med blod, noe som krever at du drikker nok.

  Andre fordeler med å drikke nok vann er:

  • Å drikke vann hjelper kroppen å bli kvitt slaggstoffer.
  • Vann pigger opp.
  • Inneholder ingen kalorier.
  • Du får finere hud. Det er viktig at huden får fuktighet også fra innsiden.

   

   

  #vann  #hodepine #bedrehud #hud #drikkelitevann #lite #tørre #rørrelepper #lepper #kaldehender #kalde #hender #slagstoffer #piggeropp #kalorier finerehud

   

  09.10.2017

  Vinterhår.

  Vinterhår.

  Håret blir ofte tørt om vinteren og trenger derfor mye fuktighet. Bruk en gjenfuktende sjampo og balsam.

  Under luen.

  Når man bruker lue eller caps, er lett at håret blir fett, flatt og statisk. Da er tørrsjampo redningen. Den frisker opp og gir volum, samtidig som den gjør håret mindre statisk.

  Kur rett.

  Anvend hårkur en gang i uken for å holde håret gjenfuktet og glansfullt. For best resultat, bruk rett hårkur for din hårkvalitet.

  Hjemmefarging = NEI.

  La ekspertene ta seg av fargingen. Mange er fristet til å farge håret hjemme. Det kan dessverre ødelegge håret og det er vanskelig å få til rett fargenyanse, spesielt når man farger om håret. Be frisøren om en olaplex-behandling når du farger håret for å unngå unødvendig slitasje. 

  Selv klipper jeg meg på Salongen, jentene der er så flinke, blir bestandig så fornøyd:)

   

  Her er det flinkeste Anne-Marthe som klipper Birger. 

   

  Her får Tuva satt opp håret av  flinke Henriette.

  Timebooking HER:

   

  #frisør #hår #salongenlangenes #salongen #datter #sønn #flinke #vinterhår #lue #caps #kur #farge #ekspertene

  Elisabeth

  Klima flyktning fra Finnmark. Er født og oppvokst i Sør-Varanger kommune, nærmere bestemt Kirkenes. Kommunen er nærmeste nabo til Russland og Finland. Eller nest siste stopp før Nordpolen! -samiske røtter og alt det der. Om du googler Kirkenes får du opp dette: vinteren er like lang som et svangerskap og dårlig skiføre i 3 månder og du trenger kun temperaturmåler som viser temperaturer fra +9 til -40 Her vokste jeg opp.! Og JA jeg kan være noe direkte. Men takker meg til folk hvor det ALDRI er tvil om dem er glade eller forbannet! Greit å vite hvor jeg har folk.! Synes det er greit å traske rett over grøten, i stede for å sirkle flere runder rundt den!! Flyttet til Søgne i 2003 og har ikke angret en dag på det - elsker palmekysten! Driver SøgneHeden Kennel siden 2006, jobber ved Evidensia Søgne Dyreklinikk Jeg er først og fremst mamma til Birger Andrè (1999) og Tuva(2005) Fritiden min bruker jeg på mine barn, våre hunder og Tuva`s hest. Vi er alle glade i å dra på tur, så vi bruker mye av fritiden vår til dette. Ellers er jeg veldig opptatt av Interiør,Foto, Mote, Hus/Hjem og Blomster. Er utdannet blomsterdekoratør. Noe du ellers lurer på ? Ja så spør

  Norske blogger

  Siste innlegg

  Siste kommentarer

  Bloggdesign

  .