hits
 • 06.10.2017

  Hva er gode vitaminer?

  • Skrevet 06.10.2017 klokka 12:46
  • Kategori: Mat

  Så små, men likevel så viktige. Vitaminer er livsnødvendige for kroppen vår skal fungere. Noen er fettløselige og andre er vannløselige, og de virker på ulike måter.

  Skal ta for meg noen av vitaminene, hvordan dem fungerer og hva dem er bra for.

   

  Vitamin A

  Finnes i: animalske matvarer, gulrøtter, spinat og grønnsaker med kraftig grønnfarge. 

  Bra for: synet, huden og slimhinner.

  Vitamin C

  Finnes i: først og fremst sitrusfrukter, men også i andre frukter, bær og grønnsaker

  Bra for: knoklene, tannkjøttet, huden og tennene.

  Vitamin D

  Finnes i: det dannes i huden når vi er ute i solen. Finnes også i kjøtt, egg og fisk.

  Bra for: muskelfunksjoner og hjelper kroppen å ta opp kalsium og fosfor.

  Vitamin B6 og B12

  Finnes i: B6 finnes i de fleste matvarer, og B12 finner du i kjøtt, fisk, skalldyr, melk, ost og egg.

  Bra for: redusere tretthet, dannelser av røde blodlegemer og energiomsetningen.

  Vitamin E

  Finnes i: i fullkornsprodukter, nøtter, frø, bladplanter, avokado, egg, melk og vegetabilske oljer som f.eks. rapsolje.

  Bra for: beskytter cellene mot oksidativt stress.

  Vitamin K

  Finnes i: brokkoli, spinat, rosenkål, hodekål, grønnkål, tangmel, animalske matvarer samt raps-soya-og tistelolje.

  Bra for: Blodlevring og knoklene.

  Selv tar jeg 2 tabletter med Daily vitaminer som dekker ikke mindre en 12 vitaminer og 8 mineraler om dagen, Tuva elsker Forever Kids vitaminene Forever Kids® multi-vitaminer inneholder 11 viktige vitaminer, samt mineralene jern og sink.

  Får du i deg nok vitaminer i løpet av en dag?

   

  "Vi sjekker oljen på bilen og vasker den for å holde den i topp stand. Det samme må vi gjøre for kroppen vår"

   

  #vitaminer #vitaminC #vitaninA #vitaminB6 #vitaminB12 #VitaminD #vitaminE #vitaminK  #mineraler #kosthold

  FØLG MEG PÅ BLOGLOVIN

  due

  06.10.2017 kl. 19:07
  Nyttig innlegg :) Hvilke hunder har dere ?

  Elisabeth

  06.10.2017 kl. 19:15
  due:
  Hei. Vi har hvit gjeterhund, en langhåret schæfer og chihuahua. :)

  due

  06.10.2017 kl. 19:19
  Det er sikkert fint å drive oppdrett. Vi har ei tispe her nå, og hun har løpetid. Hun er 8 år. Har de løpetid hele livet? Hanhunden vår som er snart 2 år er rolig han. Han snuser litt ekstra, men vi har truse på tispen. Jeg må få kastrert hanhunden om tispen bli omplassert hos oss.

  Elisabeth

  06.10.2017 kl. 23:52
  due:
  Det er veldig koselig, men endel jobb å :)
  Tispene har løpetid nesten livet ut ja. Den kan bli kortere og svakere, men er der. Må bare være obs på livmorbetennelse på eldre tisper etter løpetid.
  Å truse får han hunden fort av, når tispen er i stå dagene og klar til å parre seg. Lurt å ha dem hver for seg i perioden dem løper. Bytte på å være løse og luftes.

  due

  07.10.2017 kl. 00:56
  Ja jeg vet. Trusen har forsvunnet noen ganger her.... De reagere ikke så kraftig på hverandre ennå. Er det kun en dag hun har stå dagen? Varer løpetiden ca. 1 uke? Jeg er allerede sliten av å passe på. I morgen er det 4 dagen her....Tusen takk for at du svarer :)

  Elisabeth

  07.10.2017 kl. 01:00
  due: Det er så forskjellig fra hund til hund. Normalt er 10-14 dager. Men har hunder som har løpetid i nærmere 4 uker. Stådagene kam å variere fra hund til hund. Alt fra en dag til 7 + -

  due

  07.10.2017 kl. 01:04
  Oi, såpass ja. Minker det ikke med alderen. Tispen her er 8 år. Jeg tror at jeg bare satser på hanhunder heretter Har de til familie kos ikke annet... Nå er det senga her. God natt :)

  Elisabeth

  07.10.2017 kl. 01:17
  due: Er veldig forskjellig fra hund til hund...!

  Natta ????

  due

  07.10.2017 kl. 10:47
  Ok, jeg forstår. Men de er ikke spesielt virile, faktisk. Ser ikke ut som hun vil slippe han til, da hun flytter rompa, og hun sparker også bakover. Truse hjelper veldig her. Jeg har truser som er for små til min datter, og de passer til Molly. Jeg må bare klippe hull til halen og dra opp trusene av og til. Selger de truser til hund på dyrebutikken? Er de i så fall sikrere enn de trusene jeg bruker?

  Elisabeth

  07.10.2017 kl. 12:07
  due:
  Jeg personlig hadde nok ikke turt å hatt dem sammen. Det tar bare sekunder så henger dem sammen og da klarer du ikke å få dem løse :-()
  Du kan sjekke på www.dyrlegebutikken.no der har dem tispetruser.

  Ha en fin lørdag :)

  due

  07.10.2017 kl. 12:16
  Uff da :( Ja de kan vel klare det, men jeg passer på! Jeg begynner å bli litt slite av dette, men nå er det ikke så intenst. Nicko er lydig og går unna tispa når jeg sier i fra. Jeg tror heller ikke det går så fort her, da Nicko faktisk ikke virker som han helt vet hva han skal gjøre. Han blir 2 år i desember. Han har aldri tidligere vist interesser for tisper på den måten. De er adskilt om natten og trusen er fin å ha. Føler meg litt tryggere med den. Jeg har ikke rukket å kastrere Nicko!

  11.10.2017 kl. 11:17
  Viktig å få i seg vitaminer, flott innlegg :)

  Kine

  Elisabeth

  11.10.2017 kl. 22:47
  Anonym: Takk :)))
  Elisabeth

  Klima flyktning fra Finnmark. Er født og oppvokst i Sør-Varanger kommune, nærmere bestemt Kirkenes. Kommunen er nærmeste nabo til Russland og Finland. Eller nest siste stopp før Nordpolen! -samiske røtter og alt det der. Om du googler Kirkenes får du opp dette: vinteren er like lang som et svangerskap og dårlig skiføre i 3 månder og du trenger kun temperaturmåler som viser temperaturer fra +9 til -40 Her vokste jeg opp.! Og JA jeg kan være noe direkte. Men takker meg til folk hvor det ALDRI er tvil om dem er glade eller forbannet! Greit å vite hvor jeg har folk.! Synes det er greit å traske rett over grøten, i stede for å sirkle flere runder rundt den!! Flyttet til Søgne i 2003 og har ikke angret en dag på det - elsker palmekysten! Driver SøgneHeden Kennel siden 2006, jobber ved Evidensia Søgne Dyreklinikk Jeg er først og fremst mamma til Birger Andrè (1999) og Tuva(2005) Fritiden min bruker jeg på mine barn, våre hunder og Tuva`s hest. Vi er alle glade i å dra på tur, så vi bruker mye av fritiden vår til dette. Ellers er jeg veldig opptatt av Interiør,Foto, Mote, Hus/Hjem og Blomster. Er utdannet blomsterdekoratør. Noe du ellers lurer på ? Ja så spør

  Norske blogger

  Siste innlegg

  Siste kommentarer

  Bloggdesign

  .